Personlig utveckling, Personligt, styrka

Vare sig jag är redo eller inte… nu drar året igång på riktigt!

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Sparlåga

Det känns som om jag gått på sparlåga ett tag nu. Jag har jobbat alla dagar som inte varit röda nu i jul & nyår, så helt latmask har jag ju inte varit. Men ändå är känslan att jag däremellan inte riktigt gått igång.

Min känsla just nu…

Jag har läst ganska mycket. Inte böcker, men olika artiklar, inlägg, debatter och en massa annat. Jag har tagit in ganska mycket information, inspirerats, tänkt till, funderat lite och liksom bara lagrat inom mig. För en gångs skull har jag inte varit så produktiv själv. Det har tagit emot på nåt sätt och jag har bara gillat läget. ”Det är som det ska va” är känslan jag haft.

Imorgon går ”allt” igång igen på gott och liiite ont

Det ska bli mestadels skönt. Samtidigt så anar jag varför jag nästan gömt huvudet i sanden… Det är en del roliga saker inplanerade, flera kreativa planeringsdagar inbokade, men där är också några riktigt jobbiga saker att ta tag i och därav kommer nog den där konstiga känslan av att bromsen låst sig. För egentligen vill jag faktiskt inte alls. Jag bara önskar att allt redan var fixat, att ”någon annan” bara gjort det som måste göras. Men det är jag, det är alltid jag, som håller i trådarna och driver på.

Jag borde redan ha en lista klar på de där ”surdegarna” jag måste beta av. Men det finns ingen lista skriven än… När de är fixade så vet jag att jag kommer känna en enorm lättnad. Så det enda beslutet jag ska ta denna vecka är att göra listan, genomföra det som måste göras och bocka av dem efterhand.

Ett hektiskt halvår ligger framför mig/oss

Först fyllde Sune år i fredags, 2 år den lilla kelkillen! Sicket mys han haft nu i flera veckor med alla på hemmaplan! Igår fyllde mannen år och vi åt gott på vår lilla fiskerestaurang.

Om ca 4 veckor fyller min son 20 år! Hjälp! Men han ser fram emot det och har önskat sig en vit elgitarr och nya hörlurar. Självklart fixar vi det!

Sen har vi 2-årig bröllopsdag jag och mannen.

Sen fyller min pappa 80 år! Han vill inte fira, men att få bli bjuden på hemlagad mat och fika kommer han nog inte att säga nej till hoppas jag 🙂

Sen lite andrum, men en massa planering av diverse… I maj är det dags för mig att fylla 50 år! Planerna för detta är klara! 🙂

Sen blir det Sweden rock festival som vanligt i början av juni. Klart vi ska dit!

Sen ska min ”lilla” goa son ta studenten veckan därpå! Han ska ha kostym och mössa som alla andra, även om det mesta annat är olikt… det här kommer ta en del av min tid det här halvåret att planera. Vi ska ha det enkelt, vilket passar både sonen och oss bra. Det som kommer ta ganska mycket av min tid är dock att dra i alla trådar med vad som ska hända sen, efter den långa skolgången som varit från 6 års ålder, men relativt skyddad skolgång. Vad ska hända till sommaren och hösten? Det här är det som gör mig mest förlamad just nu. Var ska jag börja? Med att göra en lista på allt som måste göras. Men hur vet jag att jag fått med alla punkter på listan?

Jag tror att jag helt enkelt bara får kavla upp ärmarna och ta tag i just detta. Det kommer ordna sig såklart! När allt drar igång, när allt blir lite mer som vanligt och alla i familjen och runtomkring gör sitt, då blir det energi och även jag kommer gå från sparlåga till att tända till på alla cylindrar 🙂

Ibland sjunker dock självkänslan och jag känner mig så liten och osäker. Jag antar att fler känner som mig emellanåt. Men idag fick jag upp ett minne med en text som gav mig en liten knuff. Det är så lätt att låta yttre faktorer påverka, så lätt att förminska sig och lyssna på vad andra säger. Istället borde vi alla lyfta oss själva och ha tilliten till vår egen styrka. Lyssna inåt, på dig själv och känn in känslan av vad du själv vill och tycker.

”Bara för att andra inte alltid kan se det vackra och magiska i dig, så betyder inte det att det inte finns där…”

Styrka och balans

Helt säkert kommer veckan bli fullspäckad med händelser och en hel del jobb. Helt säkert kommer jag köra igång med allt precis som jag brukar. Det är nyttigt att gå utanför sin lilla trygghetsbubbla, tänka utanför boxen och så vips strömmar kreativiteten igen och livsandarna vaknar även inom mig. Det ser jag fram emot. Jag har samlat mig och jag känner mig både stark och i balans, redo för allt som komma skall 2020!

Jag önskar dig en fin vecka och skön go känsla inför att livet drar igång igen! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s