Personligt

Å på första dagen saktade hon ner tempot

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Det finns alltid massor att göra i ett hem

Tvätthögarna växer i tvättstugan. Dammtussarna ligger i hörnen och ett fint, tunnt lager damm ligger på allt julpynt. Vi behöver bädda rent i sängarna. Klippa naglarna, scrubba fötterna, rensa kylskåpet och torka rent… osv osv!

Jag borde genast ta mig an alla sysslor. Jag är ju ledig i dag och jag brukar ju städa ut julen nu, ibland innan nyårsafton. Men just denna dag så känner jag inte för det. Men jag borde, för jag ska jobba torsdag och fredag och sen blir det gäster på lördag och mannen fyller år. Men jag känner ändå inte för det just nu. Bättre att vila visar en röst tyst i mitt öra. De andra i hemmet vilar ju och kopplar av med sitt. Så nu ska jag starta Netflix och hitta en sån där feelgoodfilm. Det passar idag!

Ikväll gör vi som alla andra!

Den 1:e januari är väl den stora pizzadagen? Jag och sonen har varit nere i lilla affären och köpt hem för att göra egen pizza ikväll. Det blir gott! Bara denna veckan kvar i total dekadens gällande kosten och annat. Sen så blir det andra bullar, eller tomater! 😉

Jag har mycket på gång i huvudet

Allt ska ner på pränt. Allt ska värderas för att veta vad jag ska börja jobba med och fokuset ska ligga på att det är mig jag jobbar för. Inte vad andra tycker, vill eller själv kan dra fördelar av min kunskap för att slippa göra själva… det är det enda beslutet jag redan helt säkert har tagit.

År 2020 handlar om att nu göra sanning av all min kompetens och kunskap. Att stå stadig och stark för att följa min livsplan, ingen annans. Jag är färdig med människor som tar mer än de vill ge, som spelar på min godhet och tror att jag inte ser igenom den. Min bästa ”samarbetspartner” nu är min magkänsla. Den tänker jag visa en oerhörd ödmjuk respekt, för den kommer leda mig på min väg. Kan låta flummigt, men den som själv lärt känna sin magkänsla förstår precis.

Men idag vilar hon, den där Jill, som har tusen tankar och idéer, som vill gå all-in i 2020. Hon har också tålamod och har växt sig lite klokare, lite mer ödmjuk inför sig själv och behandlar sig själv med respekt.

Ha en fin första dag på det nya året! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s