Närvarande planeringsdag

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Morgonen börjar med tända ljus och tystnad

Sista dagen med sovmorgon mitt i veckan för sonen. Imorgon börjar skolan, men idag slappedag. Jag och Sune smyger upp så tyst vi kan. Mannen lämnade huset för jobb för flera timmar sen. Det är mörkt utanför fortfarande och jag börjar med att tända upp levande ljus lite överallt medans kaffebryggaren puttrar. Igår tog jag äntligen tag i att städa undan julen, men nu på morgonen saknar jag direkt alla ljusstakarna i fönstrena! Men ser fram emot att det kommer bli ljusare och ljusare på morgonkvisten nu och en längtan efter att sitta på min ”solbänk” och njuta av första värmande vårsolen med en kopp kaffe sköljer över mig…. inget är som längtans tider säger man ju.

Men det för mig direkt in på ett av mina större mål för år 2020 är: Medveten närvaro!

Högaktuellt – Att vara närvarande i den stund man är i.

Får jag bara ha ett enda mål så väljer jag ”Närvaro”

Det känns mycket viktigt att lyfta detta ämne. Jag har tänkt på det hela jul & nyårsledigheten. Hur vi ALLA mer eller mindre har en mobil eller surfplatta krampaktigt nära nästan hela tiden! Jag skriver alla, men självklart finns det vissa som stolt berättar att de minsann inte varit så noga med fotande (men det är ju inte samma sak egentligen, men vi kopplar det genast till mobilen). Jag ger tummen upp direkt! Grattis, för ni ligger ett steg före de flesta av oss! Mobilen är nog en av de allra största beroendeframkallande sakerna man kan ha! Det slår alla berusningsmedel, spel mm om man ska va ärlig!

Nu tänker jag inte skriva långa inlägg om det här. Vi är nog alla innerst inne smärtsamt medvetna om detta. Mitt mål är att inte låta mobilen eller datorn styra mig så mycket. Jag vill ha mer strukturerad tid. När det gäller tid vid datorn, så sitter jag ofta med den och som egen företagare är det mesta jag gör jobbrelaterat på ett eller annat sätt, men jag ska inte hålla på med företaget och jobbet så mycket framöver! När någon slänger iväg ett mail eller meddelande på messenger till mig kl halv tio en vardags eller helgkväll så behöver jag inte svara! Ärligt så tror jag inte kräver att jag svara så dags heller… men för att jag inte ska glömma så tar jag oftast tag i det direkt och så är det igång. Pust!

Strukturerat jobb med planering idag

Nu ska jag väcka sonen. Snart kommer en kollega hit för att köra strukturerat arbete och planering idag. Dag 1 med nya planer! Jag ser fram emot det jättemycket och det ska bli både spännande och intressant vad vi kommer att åstadkomma!

Önskar alla en fin kom-igång-vecka! Kram Jill

Publicerad av feelgoodbloggen

Jag heter Jill och jag vill dela med mig om mina tankar om "Det goda livet" och reda ut vad det egentligen är? Olika för alla tror jag. Olika är bra. Olika tillför alltid en massa positiva ingivelser och tillgångar. Ibland kommer nya saker in i livet som vi genast lägger in i mappen över saker vi tycker om att njuta av. Mat – motion – filmer – böcker – musik – fritidsintressen – konst – kultur – resor – äventyr. Det tillåtna, det vi läser i sociala medier, i hälsotidningar mm. De saker vi ska tycka om som vi gärna berättar om för andra. Ändå mår så många av oss dåligt. Har vi samtidigt i vår iver över att leva på topp skapat upp tabun och skämskuddar för att vi inte alltid orkar leva så? Följ med i bloggen när jag utforskar och hittar guldpärlor och förhoppningsvis inspirerar just dig som läser att leva mer i feelgoodkänslor och mindre i feelbadkänslor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Dos Gardenias

You are Good Enough!

Kunga Mamman

Mammalivet till barn med NPF. Om det som varit, blev och är

Kvisttales

Livsberättelser / Kunskap / Life stories / Knowlegde / Insights

Feelgoodbloggen

You are Good Enough!

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Longreads

The best longform stories on the web

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: