Fånga dagens tillfälle, Happy feelings, Harmoni, kärlek till livet, love & light, lycka, magi, Naturenskrafter, Samhället

Höstnyanser

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

En särskild känsla vid skiftet av årstid

Med oktober kom så hösten igång med besked. Fram tills dess en mild och vacker variant av höst.

Nu skiftar löven till vackra brända färger och luften har blivit kyligare, men också friskare som den brukar kännas. ❤️Promenaderna i skogen känns lika magiska som vanligt, som alltid när jag går där på de välkända stigarna. Snart kommer det stora lövregnet och jag ska vakta på dagarna då det sker. Då vill jag vara där och låta löven falla omkring mig ❤️

Ett visst vemod brukar infalla samtidigt som hösten tar fart. Denna höst känns extra speciell och i mitt fall är det för att jag låtit mitt hjärta öppnas upp mer än jag tidigare vågat. Dags att känna livet helt öppet. Men mitt vemod är samtidigt fyllt av kärlek och vördnad inför alltet på ett sätt som gör mig varm inombords.

Stormarna har slagit ner på många olika sätt

Helgens storm i vår del av landet har fört med sig förödelse och förstörelse. Förtvivlade människor har sett stränder erodera, översvämningar och mycket har förstörts.

Utanför vår lilla kustremsa gick en färja på grund. Den hade tydligen läckt olja ett tag… Kaptenen med besättning valde de en ”annan rutt” alldeles för nära och enligt mitt sätt att se på det väldigt oansvarigt. Men utredningen får visa vad det fanns för anledningar till det, för någon anledning är det alltid inblandad när något händer. Så tills dess… bara en stor sorg över allt djurliv längst med hela kustremsan som är hårt drabbat. Där känns skillnaden mellan liv och materiellt som en stor skillnad. Jag blir enormt ledsen över att se bilderna på fåglarna som nu får sätta livet till, helt fyllda av tjock äcklig olja.

Vacker promenad igår

Igår var en vacker dag där solen lyste starkt på oss alla och vinden var åter stilla. Lugnet efter stormen. Jag och vår hund tog en alldeles underbar promenad ner till vår lilla strand som var fylld med tång och skräp. Vattnet steg upp över vägen och lämnade tillbaka plast, repstumpar och annat som den fått ta emot av oss människor. Dock är vår del skonad från oljan och jag kände en sådan stark känsla som kom över mig. Jag satte mig på bänken ute vid hamnen på Grönslätt och kände in. Orden kom av sig själv där jag satt helt betagen av havet, solen, naturen, fåglarnas skriande i skyn, gässen som flög ovanför…

https://solvesborg.se/oljeutslapp-pukaviksbukten…

Bilderna från vår promenad

Idag är det mulet, blött och inte så inbjudande att gå ut. Snart dags att börja jobba och ta emot min första kund för dagen. När vemodet sätter tonen på morgonen så brukar jag leta upp något vackert att fylla upp själen med och idag hittade jag en som jag delar här för den som vill lyssna och ta in ❤️ Var årstid har sin charm och behovet att gå inåt och göra gott för sin själ brukar var förknippat med hösten för mig. Lyssna och ta del av de vackra bilderna!

En reaktion till “Höstnyanser”

  1. Känner till vemodskänslan om hösten, trots att hösten ju också medför en ’frisk fläkt’ och fin färgprakt. Känner också sorg för fåglarna som draabbas av oljan, hoppas man kan hjälpa ens en del av dem och också avgränsa (& -lägsna) så mycket som möjligt av den.
    Höstvemodet blir inte heller bättre av det rådande världsläget. Men man kan inte göra mycket mer än hoppas på det bästa.

    Gilla

Lämna en kommentar