Uncategorized

Söndagar är latdagar

Vilar du idag?

Ännu en gammal grej att söndag är vilodagen. Eller tar du tillfället i akt och vilar, laddar batterierna igen osv?

Själv tänker jag att det oftast är lugna dagar i mitt liv. Den dag det brukar hända minst. Timmarna bara går…

Ändå så har jag fixat frukost, tömt diskmaskinen, tvättat en maskin tvätt och hängt upp, fixat lättlunch och nu står det en fläskpannkaka i ugnen som ska va klar om en timme 🙂 Fast det där är ju bara det vanliga, det man alltid gör.

Idag planerar jag också nästa veckas göranden

Jag har lyssnat på 5:e och sista delen i kursen jag tipsade om tidigare i veckan. Gillade upplägget och innehållet. Den här kursen kom rätt i tiden för mig som har börjat dra upp lite nya planer för framtiden.

Summeringen av minikursen är enkel och jag har börjat skriva på min beställning. Min beställning känns både spännande och lite läskig ska jag erkänna. Men jag har en go magkänsla och blir lycklig bara jag tänker på den! Ett gott tecken! Hur allt ska ske kommer lösa sig på vägen, som Anna Silverdotter noga påminner om.

De 3 viktiga stegen:

•Steg 1: Vad vill jag ska bli verklighet? Skriv en ingående beställning.

•Steg 2: Rensa mitt ogräs för att ge plats åt det som är viktigt att hålla fokus på.

•Steg 3: Ställ in min GPS. Var kaptenen och styr mot den inställda destinationen och följ den inställda kursen.

Men lyssna själva på hela kursen. Den är så bra och enkel att förstå. Den är ju dessutom gratis för den som inte vill dra på sig fler kostnader 😉 Länkar igen för er som inte vill leta i gamla inlägg: https://www.silverdotter.se/

Till sista avsnittet har Anna lagt denna bilden nedan, som verkligen talar sitt tydliga språk. Jag ler när jag läser och får en bekymmersrynka samtidigt när jag tänker på hur många ggr just det här stoppar oss. När vi själva vill, drömmer och gör upp planer för att sedan bli ratade av andra som vi vågar berätta för.

Hur ser det ut när man släcker hoppet och glädjen i någons ögon?

Jag har ofta undrat det… och jag hoppas att jag aldrig någonsin själv, om än omedvetet, har släkt någon annans hopp…

Eller hur känner en människa egentligen som är den som släcker lågan av hopp och glädje hos någon annan är kanske mer rätt att ställa? Tänker ens den personen på vad den gör? Hur illa det kan ta en person som verkligen brinner för något och så bara BOM säger man något dräpande…

Många som lyckas brukar tacka alla ”janteanhängare” som gav dem bränsle att orka fortsätta på sin egen väg, en del gör till och med föreläsningar om denna Jante. För mig är allt det där med Jante ett enda ”hittepå”. Däremot har jag full förståelse för att man använder andras nedlåtande bemötande till sitt bränsle. Så gör jag också! Det är en riktigt bra handlingsplan för att fortsätta framåt, förmågan att omvandla dålig energi till gödning och fint bränsle för ens egen ork.

Styrka – Mod – Energi – Hopp & Omtanke!

Jag vill bara GE en MASSA STYRKA till alla som har en dröm, så att de orkar stå raka, starka, trygga och bestämda och fortsätta sin egen väg. Jag eller du har aldrig rätt att himla med ögonen eller säga något taskigt till den som står där och vågar dela med sig av sina drömmar. ALDRIG!

´Själv känner jag att steg 1 är grovplanerad, men säkert kommer finputsas under resans gång. Steg 2 är att rensa ogräs och där är jag nu… vad ska rensas och vad ska vara kvar? Det ska jag fundera på imorgon när jag fortsätter arbetet.

Nu ska jag kolla till fläskpannkakan som antagit höga höjder där inne i ugnen…

Ha en fortsatt skön söndag hur du än väljer att ta hand om just denna dag!

/ / Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s