Familj, Personligt, styrka

Under ytan

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Det som inte syns…

Finns inte, eller?

Idag har vi dragit oss tillbaka. Reträtt – i hemmets trygga vrå.

Jag önskar ibland att jag bara kunde få vråla ut allt. Men jag får oftast insikten om att det här är vårt liv, det här är våra utmaningar och allt som oftast förblir jag tyst. Jag har nästan slutat gråta. För att det känns som att jag borde vara luttrad nu. Mamma i 20 år. Den luttrade mamman vill bara krypa ihop och få sova, få stilla sitt inre, bli kramad och omhändertagen själv. Vaggad. Struken på kinden. Få lätta på bördorna. Komma bort iväg och ändå inte.

”Men han har varit så glad och nöjd. Han har inte sagt någonting. Jag har inte märkt någonting.” Nix, det här är trygga mammans roll och tyngd att bära. Och nej, jag tycker inte synd om mig själv och jag vet att jag inte är ensam om dessa tyngder att bära. Jag är en av bärarna!

”Under ytan, finns stora och små. Under ytan finns det skratt och gråt, det finns mycket där som händer som vi inte kan förstå, men vi hittar alltid svaren, där i botten av oss själva. Under ytan”… (några rader ut Uno Svenningssons låt Under ytan)

Kikar in på dig

Du sover nu. Det är tidig förmiddag. Du ligger hopkrupen i fosterställning. Jag tog det jobbiga beslutet att du fick va hemma idag. Jag älskar dig så mycket! Jag vet och påminns om varför jag har gjort de val jag gjort varje dag. Och jag ska banne mig kämpa för att fixa detta! Tills mitt sista andetag (skriver jag lite dramatiskt…) ❤

Natten var jobbig och sömnlös. För många tankar som bultar inombords. Saker som inte kan sorteras, förstås, sägas. Som bara spränger där inuti. När tröttheten tar över och orken känns slut. Då brister tålamodet ut i frustration, i oro, i sorg, i ilska, i kärlek som svämmar över och inte vet var den ska ta vägen, hur den ska hitta in och lugna? Mamma Jill är trött. ”Efter regn kommer solsken mamma, det vet du väl?” Jag hör min son säga orden, fast han inte säger dem just nu. För så resonerar vi alltid när det ska vändas uppåt. Sedan han var liten. Vi säger det varje gång och vi har sagt det många gånger ❤ Jag vet för vem jag ”gör” det här.

Var är feelgoodlivet när man behöver det som bäst?

Jo, det är så att det är alltid närvarande. Idag var en bra dag att stanna hemma på. ”Bara” en av mina fina vänkunder som ska få en behandling och sedan fritt hela dagen plus lite välgörande fotvård för sonen i eftermiddag, det gör honom gott. Klart universum levererade en sådan dag när vi som mest behöver den! ❤ För i min Feelgoodvärld ingår det kanske ingredienser som inte är så vanliga, men det är mitt/vårt liv och jag är tacksam över den frizon vi har lyckats skapa upp här i vår trygga borg.

Vi ska laga god mat idag. Vi ska kolla på en film idag. Vi ska åka på fotvård idag. Jag hoppas på att få tjuva en kram! Innan fick jag många och långa, innan satt han i mitt knä varje morgon.

Efter regn kommer solsken mamma – det vet du väl? ❤ Ha en fin dag! /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s