Uncategorized

Glida på en räkmacka

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Det ena leder till det andra som leder till…

Igår träffade jag en människa som jag tycker jättemycket om. Vi känner inte varandra särskilt väl ännu, men jag har på känn att vi kommer lära känna varandra ganska bra. Vissa människor klickar man med. Vissa människor får en att bli nyfiken. Vissa människor blir man glad av. Vissa visar sig gå runt och bära på liknande drömmar/planer som man själv.

Vibbarna avgör

Sedan några år tillbaka så studerar jag och lever efter attraktionslagen i min vardag. Jag lär mig fortfarande nytt och övar. Ibland hittar jag mig själv i diket och får syn på att jag nog sänt ut lite fel om man säger så, men upp i sadeln och på det igen 😉

I början på det här året kom en glasklar idé till mig. Den pockade på ända tills jag satte mig ner och började skriva ner, skissa och planera på ett projekt. Ju mer jag satt och skissade och svävade bort bland en massa coola tankar, ju mer pirrig magkänsla fick jag. Jisses (ett av mina favorituttryck) vad spännande det blev inom mig så fort jag tänkte kring projektet. Jag berättade och visade en av mina bästa vänner och hon taggade också in i det och kom med fler goa inslag. Det blev så att jag skapade ett power point dokument (också en favorit, säkert gammalmodigt men det struntar jag i…) och tydliggjorde hela grejjen.

När man direkt börjar må bra, får ett stort leende på läpparna och det börjar kännas som fjärilar i magen, då är jag rätt på det, brukar jag tänka. Jag har gjort en grovplanering och hade ett frågetecken att lösa. Först tänkte jag på en person, som jag sedan avfärdade av olika anledningar och sedan igår : POFF så satt hon där framför mig och var precis den jag sökte! Jag frågade henne om framtidsplaner mm och så börjar hon berätta om samma saker som jag hade i min idé. Ännu mera härliga saker att tillföra kom också upp dessutom! För mig är det här ett tecken på att gå vidare med det här. Stöta och blöta lite och se vart det leder. Det här är ganska stort projekt, men ojojoj vad jag vill det här!

Idag kom nästa ”tecken”

Samtidigt som man kan känna sig lite osäker när man kommer på något stort och ej ännu testat område, så ska man fråga sin magkänsla. Min säger JAAAA bara gör & kör vidare!

Blockeringar kan ställa till det mycket för en. Frågor som ”Kan verkligen jag klara av det här? Inte kan väl en sån som jag? Varför skulle jag lyckas, jag har ju aldrig gjort nåt sånt här förut? osv…

Men så idag så kom nästa tecken till mig som löste lite av denna fråga, i alla fall för mig. Det här inlägget som jag delar här med er, fick mig att plötsligt få syn på en riktigt jobbig blockering jag burit med mig sedan jag var mycket ung. Den gjorde minsann lite ont!

https://blogg.amelia.se/helenashoroskop/2019/03/12/manifestera-pengar-massor-av-pengar/?fbclid=IwAR2-cUcXTMPdB3C5e1iIdDyc0-fsAsK1Nwp_2cKE5AIHX64y7qkUGtYe_4Y

Jag följer Helena Biehls astroblogg eftersom den också innehåller så mycket mera värdefullt än ”bara” horoskopen. Tidigare har jag även köpt en jättebra e-kurs av henne som heter She Boss. Rekommenderas den också!

Men i inlägget ovan med att manifestera massor av pengar så skriver hon om blockeringar och vikten av att få syn på sina egna. Jag läser hennes rader och sen så kommer min egna känsla över mig om några av mina mest jobbiga blockeringar. Något jag burit med mig länge…

Mina blockeringar

Har ni klickat på Helenas inlägg och läst hennes? Här får ni mina:

Sedan jag var mycket ung har jag alltid känt såhär 😦 ”Jag var alltid hon som står bredvid. Hon som iakttar, men aldrig deltar. För att jag aldrig tänkte att jag dög, att jag ändå inte var värd det som de andra hade.”

I vuxen ålder har jag alltid tänkt att många tror att jag är extrovert eftersom jag har lätt för att ta kontakt med andra, lätt för att prata med andra och vara spontan. Mitt självförtroende jag visserligen växt. Men när det kommer till större samlingar på event, eller fest, så är jag fortfarande alltid den som står lite vid sidan om. Tänker att ingen ändå känner igen mig eller vet vem jag är. Jag tar inte plats och lyssnar hellre tills någon annan börjar prata med mig. Känner en stor osäkerhet. Alltså har tanken mest varit att jag är introvert och inte alls extrovert.

Men tänk om allt det här bara hela tiden har handlat om blockeringar? Det handlar nog också i vissa fall om en sviktande självkänsla… det kanske kvittar vad vi använder för ord för att benämna?

Det jag vet från och med nu, det är att det är upp till mig att ändra och plocka bort blockeringar. Jag kommer säkerligen få syn på några till.

Ogräsrensning

För er som nappade på att själva ta del av Anna Silverdotters gratis minikurs vet vad jag menar med att rensa ogräs. Jag har funderat rätt mycket på vad mitt eget ogräs består av. För några dagar sedan så kom jag på att mycket av mitt ogräs sitter i alla mentala (blockeringar ju, där kom det igen!) tankar.

Så summa summarum så hittar jag mitt ogräs i mentala blockeringar! Så jäkla tydligt det blev nu då! Ler stort kan jag berätta. Ni kan ju (tack o lov) inte se mitt löjliga flin nu,,,

Ett av mina riktigt sega ogräs satt alltså i ovannämnda blockering och en del andra saker som jag inte vill gå in på här. Men jag är på gång att rensa upp.

Redan nu kan jag därför stolt skriva: NU vet jag bättre! Jag är värd all framgång, all lycka och allt överflöd både när det gäller Kärlek och Pengar! Tack för dessa insikter! Jag tror på mig själv!

Räkmackan

Så jag avslutar med att visa en bild på den goda räkmackan jag intog på min lunch idag! Det kändes som att det också var ett tecken: ”Mer glida runt på en räckmacka väntar i ditt liv från och med nu Jill”.

Dagens goda räkmacka!

Ha en fortsatt god vecka! Gör gärna själv en djupdykning i dina blockeringar och ogräs! Det kan löna sig och få dig att må bättre bara så där POFF! // Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s