kärlek till livet, magi, mod, Personlig utveckling, Personligt, Samhället, styrka

This is my life

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

När jag tystnar inombords öppnar intuitiva kanalen

På morgonpromenaden…genom lilla skogen, där varje steg måste passas på i de steniga partierna, så kom låten i mitt huvud, helt utan förvarning och jag fattar… den är till mig, den är till dig, till oss som bara vill vara sig själva, som inte längre orkar passa in i någon färdig mall och vi vet ju – vi är redan allt vi behöver vara, utan pålagda ”måsten” och andras tyckande och tänkanden.
– ”Omge dig med stöttare – undvik nergörare” än en gång får denna lilla mening en innebörd som jag antar att jag skulle dela med mig av (igen och igen och igen)…

Tar versionen med texten så ni, precis som jag kan läsa de enkla och självklara raderna…

En sorts själslig peeling


”När man skalar av – då står man där, liksom helt sig själv och ja, för en del hinner vi leva lite längre innan det klickar till inom en, men vad gör det när livet är precis här och nu 💗
– Jill, var snäll emot dig själv nu. Klappa dig själv på kinden, du gör gott och skillnad. Välj de fina kläderna i din garderob, smörj in dig varje dag med den där krämen du har som luktar så gott – spara inte på den till de där speciella tillfällena. När mindre bra tankar far fram som säger nedlåtande saker om dig själv eller förminskar dig så säg vänligt att de tankarna bara är inbillning, du är fin, du är snäll, du är precis som du ska va och ja, det räcker precis så. Njut Jill, njut av livet för det är nu det pågår, här, nu. Tack!”

Jag har skrapat på min egen yta i omgångar, skalat/peelat bort de genom åren pålagda lager med allting som häftat sig fast vid mig på olika sätt. Jag har tittat på händelser, jag har försökt förstå sammanhang och i en hel del fall insett att det faktiskt inte alltid går att förstå och kanske är det så att jag inte heller ska förstå av flera anledningar beroende på vad det är…

Har någon annan person/personer sårat och jag letar mening och förståelse – så har jag nu kommit fram till att jag inte alltid förstår eller hittar mening eftersom jag dels inte är på samma plattform och inte heller har de egenskaper och framförallt så har jag kanske inte heller någon inblandning alls i deras beteende eller bemötande då bollen helt enkelt inte alls är med i min egen spelplan – livet. Krångligt? Ja lite… Jag kan inte förstå eftersom jag inte besitter de personlighetsdragen och jag är inte heller med på deras egen personliga resa, den är personlig och endast till för den det berör. Liksom min resa är min egen och ingen annans.

Vem kan förstå en mänsklig förlust?

Sen har vi sorgen efter att ha förlorat någon… vem kan förstå det? Sorgen, döden, den har jag också tittat på flera gånger. Vem kan förstå en förlust, en för tidig förlust där inte åldern så att säga har fått ta ut sin rätt? Jo, jag kan en del om den förlusten…

I den sorgen tycker jag inte att det går att begära att man ska hitta någon mening för en själv. I sorgen handlar det om att bearbeta, lära sig ett liv utan någon man älskar, accepterandet som så småningom kommer till en och alltid minnas. Det nya uppdraget blir att lära sig leva bredvid sorgen, tillsammans med den och någonstans hitta en tacksamhet över det som i alla fall fick vara och bära den biten med sig i sitt hjärta. Men också tillåta sig själv att leva livet vidare, utan, men med i hjärtat. Det är ok att leva livet, njuta, skratta och ta för sig ❤ faktiskt, det är så och det är den enda meningen som känns vettig som kommer ur sorgen. – This is my life my friend

Lusten att leva, att våga leva

Jag är ofta rädd. Rädd för att mista, orolig för att allt ska brista, att allt försvinner och jag står där helt ensam utan någon mening. Rädslan förlamar.

Vem vill va rädd hela tiden? Vad för det med sig att leva med en rädsla av att förlora? – Svar: Livet levs inte fullt ut. Livet njuts inte fullt ut. Man skrattar, lever, andas och umgås på halvfart, med distans, med oskrivna regler om att inte blir för glad, inte njuta för mycket, inte skratta för mycket, inte älska för mycket – för inget varar för evigt, det har vi ju alla matats med. För den som förlorat, blir det en ojämn kamp att våga leva fullt ut, hitta livsglädjen och öppna upp sitt hjärta och famn. Man kör safe och släpper inte in allt i sin fulla kraft. Å så går livet…dagar blir veckor som blir månader som blir år.

Kanske handlar det om att komma till ett vägskäl där ett beslut ska fattas om hur man själv ska ha det egentligen? För vem vill inte leva livet? Ha kul! Skratta! Njuta! Dansa! Sjunga högt! Leka och hitta på bus!

Visst vill jag? Visst vill Du?

Plötsligt kan det hända att man bara vet

När allt kommer omkring så kan vi bara vara oss själva. Det gör i alla fall fysiskt ont i mig själv när någon säger till mig att jag bör vara den viktigaste personen i mitt liv… för jag har aldrig tänkt eller känt så. De jag älskar är viktigast, men bara för att förstå – att jag glömde att älska mig själv. Jag såg faktiskt inte mitt eget värde, att jag var värd att älskas, respekteras och att omtanken bör inkludera även mig själv. ”Någon” sa motsatsen, jag trodde det var så, men för att knyta ihop säcken till min morgonpromenad idag, så tar jag det igen. Läs och byt ut i texten till ditt eget namn ❤

– Jill, var snäll emot dig själv nu. Klappa dig själv på kinden, du gör gott och skillnad. Välj de fina kläderna i din garderob, smörj in dig varje dag med den där krämen du har som luktar så gott – spara inte på den till de där speciella tillfällena. När mindre bra tankar far fram som säger nedlåtande saker om dig själv eller förminskar dig så säg vänligt att de tankarna bara är inbillning, du är fin, du är snäll, du är precis som du ska va och ja, det räcker precis så. Njut Jill, njut av livet för det är nu det pågår, här, nu. Tack!”

Med dessa rader vill jag önska Dig som läser att du ska ha en fin dag, njuta av livet och skicka en björnstark kram! Just be You! /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s