Personligt, Samhället

NU är en jättebra tid!

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Fokus jill – fokus!

Halle da, var de första orden som bara kom ur mig och som tydligen sammanfattar NU 🙂 Det betyder ungefär Herre gud eller Jisses 😉

Ena stunden i mitt liv just nu är jag så trött så jag inte orkar va uppe och då ska ni veta att jag vilar om jag kan. Japp, LOA ger mig utrymme att ladda upp faktiskt!

Andra stunden kommer racer-Jill igång och då kör jag järnet och är så sjukt nöjd med det.

Där emellan ler jag snett och tänker ”Vad jag håller på…”

Jag har ibland svårt att hålla fokus får jag väl erkänna. Jag är lite sån som kan gå ett varv i huset och fastna i varje hörna med saker jag ser som måste göras, å sen så ser jag nästa, och där ligger ju en hårsnodd som ska in i badrummet och i badrummet ligger ett par strumpor som ska i tvätten och i tvättstugan…. är det alltid en massa som måste göras 🙂 Till slut kommer jag tillbaka till den där diskmaskinen eller nåt annat som jag egentligen skulle göra när jag hämtade gårkvällens kaffekopp vid soffbordet. Jag är hopplös ibland och briljant ibland.

Så just nu ber jag om FOKUS för jag behöver det och så en bit struktur också.

Vad vill du?

Har du ställt dig den frågan på ett tag? Eller lyssnar du på andra och hakar på dem? Far ut på äventyr och virvlar runt i månader eller kanske år av andras äventyr och kommer sen på att nä, men det här var ju inte mitt. Har du vågat hoppa av då och göra din grej?

Andras äventyr kan vara så spännande och ingenting är onödigt, vi lär oss massor vad vi än gör. Ibland är det skönt att haka på andra och slippa fixa själva. Men ibland kommer man till slut fram till att det skulle va rätt skönt att göra sin egen grej.

Det allra viktigaste, för mig, är att det jag gör ska vara med glädje, det ska vara lustfyllt och ge mig mersmak och nyfikenhet att fortsätta att med spänning se fram emot vad som ska komma runt nästa krök. Jag vill inte veta alla steg, jag vill häpna lite och säga wow mellan varven. Jag tänker inte skriva vad jag inte vill… meningslöst! (mestadels arbetsrelaterat menar jag nu)

Ibland tar man sk omvägar bara för att upptäcka att den väg man valt får man svänga av och ta en annan väg. Vi ändras och tröttnar, vi vill ha nya erfarenheter, ibland vill vi hitta tillbaka till oss själva om det är en ”sån” resa vi varit ute på där vi gick vilse och tappade bort…oss själva. Men se det aldrig som ett misslyckande, för de där vägarna gav erfarenhet och säkert en hel del glädje. Men låt aldrig någon annan förminska dig för att du svängde av och tog en annan väg sedan istället. Det är helt ok! Alla äventyr leder inte till stordåd, men de kan vara fantastiska så länge de varar och ge ett mervärde och vänner för livet.

Följ din egen väg ❤

Jag är just nu precis där jag ska vara. Jag har lämnat en del bakom mig, jag har rensat och gjort plats för nytt. En del saker ligger i planen framåt, men en hel del är öppet för nya spännande händelser som komma skall…

Den bästa tiden, den är verkligen NU och NU och NU igen. Du kan alltid börja om. Du kan alltid ändra det som inte känns så bra och bestämma dig för en ändring som du mår bra av. Jämför aldrig! Vi vill olika. Vi har olika drömmar. Vi har olika förutsättningar, men låt aldrig någon säga till dig att det är omöjligt för att de själva är rädda för förändring, för att du förändras, för att du slutar följa och själv börjar gå din egen väg.

Hej dig! Heja mig!

Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s