God morgon tankar

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Jag var lite kreativ på morgonkvisten 🙂

när dagens planer ändras

Idag hade jag ett möte inplanerat på förmiddagen som blev inställt pga sjukdom. Genast gick min hjärna igång vad jag skulle göra med denna dag istället. Inte så svårt då solen skiner och våren känns här!

Jag har alltid en stund på morgonen framför datorn med andra koppen kaffe efter det att sonen åkt till skolan. Snart, mycket snart, är det dax att sätta mig på vår ”solbänk” på framsidan och njuta av morgonens varma solstrålar. Min stund på dagen ❤

Nu har jag satt in lite ny planering för hur min dag ska se ut och det känns bra. Straxt ska jag bege mig ut på morgonprommis med Sune (vår hund) och idag går vi ner till stranden och fyller på med extra energi så dagen tar fart så som jag önskar. Älskar vår lilla strand med den kritvita sanden och snart kan vi sätta oss där nere med andra koppen kaffe på morgonen, Sune & jag.

att våga känna livet

I mailboxen låg ett nyhetsbrev från en av mina favoritsidor. De skriver så bra och tydligt. Jag gillar tydlighet och har svårt för det luddiga där jag måste gissa mig till vad som menas… Så jag delar det här med er. Utdrag från innehållet:

”En spännande effekt är att när du har kontakt med hela ditt känsloregister hittar du alltmer harmoni och glädje i livet. Du upplever tacksamhet, välbehag, pirrighet, passion och djupa lyckokänslor.Ju mer du ägnar dig åt inre, känslobaserad utveckling, desto positivare blir du som människa. Visst låter det fantastiskt – och det är det!” https://www.humanawareness.se/allt-du-behover-veta-om-kanslor/

Jag läste inlägget sakta idag. Tog in och nickade åt vissa saker där stod. Vi kan alla lära oss något av hur vi ska förhålla oss till våra känslor. Det mesta i mitt liv går numera ut på att leva i sanning och harmoni, följa livets flöden så som de är, delta och närvara mer här och nu. Sluta jaga framtiden, för den kommer jag aldrig att nå – den kommer alltid att ligga steget framför mig ändå. Det är HÄR jag ska vara delaktig.

feelgoodbloggen

Livet blir det jag gör det till i mångt och mycket. Det kommer aldrig vara jag som styr allt som händer och att släppa kontrollen är himlans skönt! Det jag kan göra är att bestämma mig för hur jag ska förhålla mig till saker som händer utan min påverkan.

Ett inställt möte som gör att dagen tar ny vändning. Det kunde jag inte förutse eller påverka, bara förhålla mig till. Jag såg fram emot mötet och jag kunde valt att bli besviken, men det blir jag inte. Då var det annat som var meningen idag och det kommer bli så bra så.

Tänk att du själv har sådan stor möjlighet att påverka själv! Du kan välja att bara bita ihop och tröska vidare med tråklivet eller se på allt med ett öppet sinne, tro på att allt är möjligt och välja att känna tacksamhet emot livet och allt som är här och nu. Helt enkelt att välja ett skönt ”feelgoodliv”. Valet är ditt! Ha en fin dag 🙂 / Jill

Publicerad av feelgoodbloggen

Jag heter Jill och jag vill dela med mig om mina tankar om "Det goda livet" och reda ut vad det egentligen är? Olika för alla tror jag. Olika är bra. Olika tillför alltid en massa positiva ingivelser och tillgångar. Ibland kommer nya saker in i livet som vi genast lägger in i mappen över saker vi tycker om att njuta av. Mat – motion – filmer – böcker – musik – fritidsintressen – konst – kultur – resor – äventyr. Det tillåtna, det vi läser i sociala medier, i hälsotidningar mm. De saker vi ska tycka om som vi gärna berättar om för andra. Ändå mår så många av oss dåligt. Har vi samtidigt i vår iver över att leva på topp skapat upp tabun och skämskuddar för att vi inte alltid orkar leva så? Följ med i bloggen när jag utforskar och hittar guldpärlor och förhoppningsvis inspirerar just dig som läser att leva mer i feelgoodkänslor och mindre i feelbadkänslor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Dos Gardenias

You are Good Enough!

Kunga Mamman

Mammalivet till barn med NPF. Om det som varit, blev och är

Kvisttales

Livsberättelser / Kunskap / Life stories / Knowlegde / Insights

Feelgoodbloggen

You are Good Enough!

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Longreads

The best longform stories on the web

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: