Arbetsliv, Familj, Personligt, Samhället, Uncategorized

Semester 2020

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Ledighetsfeeling

Det är något visst när den närmar sig, den där ledigheten. Den där känslan av att känna sig fri. Fri att göra vad jag vill! Fri att sova längre än vanligt, fri att va vaken längre än vanligt, fri att göra vad jag vill utan att prestera. Så känner i alla fall jag.

Min hund Sune pockar på uppmärksamhet redan vid klockan sex senast varje morgon…men jag drar honom intill mig som en nallebjörn, han smackar förnöjt och låter sig kelas med liggandes i en lätt krökt vinkel på rygg, så att jag kan klia honom på bröstet, pussa och snusa lite på honom och så somnar vi om. Mitt mission denna sommarsemestern är att få honom att ha tålamod en liiiten stund till 😉 Snart är det dax, för min ledighetsvecka. Bara 2 behandlingar idag, lagom chill fredag och sen ledig hela vecka 29! Goda vänner på ingång redan imorgon! Life is good ❤

Egna jordgubbar!

Plocka jordgubbar i mitt eget land

Jag ler nöjt när jag får syn på att några jordgubbar mognat till sig i mitt lilla egna land och jag kan plocka en handfull att ha i skålen till frukost. Skörden är liten då jag än en gång fick börja om med nytt land denna sommaren. Ett test om vår lilla bushund kunde låta bli att gräva. Det kunde han inte och redan första dagen rafsade han upp flera plantor! 🙂 men jag tryckte ner dem och en del tog fart och ger mig stor lycka trots allt.

I mitt förra inlägg undrade jag vad ett gott liv är? Ett gott liv kan vara så mycket i det lilla. Det glömmer vi ofta och jag får själv påminna mig om de små stunderna som faktiskt är guld värda. Livet pågår hela tiden.

Ett gott liv just i denna stunden är att solen strålar, vinden har stillnat lite, egna jordgubbar plockade och de smakade himmelskt gott! Sonen sover, Sune sover (ja igen, så fort han kissat och väckt matte så somnar han igen), morgonen börjar som för det mesta lugnt, flera timmar innan första kunden dyker upp. Snart tar jag efterlängtad ledig vecka och ser fram emot goda vänners ankomst imorgon! Detta är gott nog för mig.

Slow Down – Sakta ner tempot

Det finns absolut ingen mening att stressa runt i vanliga fall och ännu mindre denna sommar. Ändå verkar folk göra det i jakten på att rädda sommaren med en massa input, kanske till och med mer än vanligt? Eller så upplever vi det så eftersom fler är hemma i vårt eget land och firar sin semester…? Det kvittar mig. Ta det lugnt för din egen del. Sakta ner och njut av dagarna som de kommer och fyll på lite sådär ”lagom” 😉

Ha en fortsatt fin sommar alla som råkar läsa! Själv blir det hel vecka ledigt v.29, sen 3 veckor då jag jobbar endast 1-2 dagar/vecka. Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s