Familj, Fånga dagens tillfälle, förebild, Feelgood, glädje, gränslös, Happy feelings, Harmoni, hälsa och välmående, kärlek till livet, love & light, lycka, magi, Personligt, Samhället, styrka

Att få bli sedd och bekräftad

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Det är så lite som behövs egentligen

Ett vänligt ord. En vänlig blick. En hand på axeln.

Alla mår vi bra av att få små bekräftelser och den som inte håller med behöver inte göra det. Men jag tycker det är viktigt att se och uppmärksamma varandra, ge varandra näring och kärlek genom de små, men viktiga handlingarna. Att få känna sig viktig för någon annan och känna kärleken strömma mellan oss i mötet mellan oss.

Det gäller för alla slags relationer vi har med andra människor och har egentligen inget att göra med bekräftelsebehovet som kan behövas för en artist som uppträder eller en skådespelare på teaterscenen. Där är det ju avgörande för att de ska orka ge och bjuda på sig själva. Men ändå är det lika viktigt både i de personliga relationerna och de sk. offentliga sammanhangen.

Det som inte närs det dör, vare sig det gäller växter i naturen eller de mänskliga relationerna. Ur ett större perspektiv är det här viktigare än på bra länge att välja fokus på att ge varandra näring och kärlek.

Ett personligt exempel ur vår vardag

Här om kvällen i vårt kök utspelar sig följande: Både jag och mannen har jobbat, sonen har efter jobbet hjälpt mannen att klippa en del av häcken. Vi är varma. Jag står och lagar mat, sonen hjälper till, mannen sitter välförtjänt i fåtöljen och vilar kroppen efter en dags hårt arbete + häckklippning.

Svetten lackar i min pannan av varmt hus och andra vågen i min klimakteriefas där värmevågorna brusar in och hettar hela kroppen i små återkommande stunder. Sonen hittar en sista ”Ginger Joe” alkoholfri dricka i kylskåpets nedersta låda. Han tar glad i hågen upp den och säger: ”Flemming, titta jag hittade: en flaska alkoholfri öl, den ska du ha, den är du värd!” Så självklart och vänligt och jag blir varm i hjärtat och tänker att han gör inte som jag säger till honom utan som jag gör ❤ självklart och enkelt ❤

Samtidigt står jag där med svettpärlor i pannan och lagar maten till vår lilla familj och så säger jag: Men jag då? Är aldrig jag värd något? Mannen tittar på mig och skrattar lite, sen säger han: ”Jo självklart är du värd något, det är du alltid” å sen säger han: Ta ett glas och häll upp lite till mamma också. Det gör sonen och vi delar på det glaset och så tar mannen resten ut flaskan. Dela på den sista kalla goda drickan.

Jag blir lycklig inombords och känner hur hela jag fylls av en skön känsla. Det där lilla, det som sägs och blicken jag fick ❤

Det är lätt att glömma det är i vår vardag, men också lätt att inte uppmärksamma att när/om det händer och vara långt borta i sina egna tankar och inte uppmärksamma någon annans omtanke.

När jag kan känna tacksamhet över det lilla

Då känner jag att det är viktigt att tänka på att det är en stor ”rikedom” att vara där i det, i den enkla tacksamheten och fylla själen med den goa känslan. Inte ”gapa” efter mera hela tiden och aldrig vara nöjd.

Den materialistiska ådran i oss får inte ta över. Det har blivit mer och mer tydligt sedan jag startade eget företag och sa hejdå till en riktig lön varje månad och mer än en gång har fått smått panik över det faktum att pengarna inte strömmat in och jag har fått göra avkall på just det materialistiska. Förmodligen en nödvändighet för mig att få den erfarenheten eller för att jag skulle uppleva den känslan och sedan nå ut och visa på andra vägar?

Jag la ut denna lilla filmsnutt imorse på min tidlinje med följade lilla text till:

”Det är så lite som behövs för att jag ska må riktigt bra. Skön uppladdning av dagen med solsken, kaffe och fågelkvitter 💕Önskar alla en fin dag!” Den underbara lilla stunden var fin, viktig och gjorde mig skönt avslappnad och laddad inför dagen. Att se det vackra i det lilla, i stunden, det är guld värt för mig!

Summerar

Så det jag vill förmedla idag är att nej, det är inte enbart viktigt att få bekräftelse från andra för att känna sitt eget värde, utan det är nödvändigt ur den synvinkeln att få vara en människa som ingår i ett sammanhang, få känna sig sedd och behövd, att få fylla en roll och göra skillnad. Det stora jobbet med att älska sig själv är mycket viktigt, helt säkert alldeles nödvändigt för att få förmågan att fullt ut kunna ta in andras små fina ord om en. Men ibland är man svag och ibland behöver man älskas tills man själv orkar älska sig själv, eller vågar älska sig själv utan förbehåll och helt villkorslöst vågar släppa på motstånden inombords.

Du är viktig för andra och för dig själv. Det är tillsammans som vi kan skapa livets magier över att vi alla på något sätt hör ihop och connectar ❤

Visa de du älskar att du gör det – älskar! Säg till de du älskar – att du gör det! Säga och visa i handling. Krama, ge en mjuk strykning över kinden, lägg en hand på armen, se de du älskar i ögonen. Att möta någons blick med kärlek och omtanke, våga hålla kvar den. Magi ❤

And life goes on… /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s