berättelser från 20-talet, Familj, gränslös, Historien upprepar sig, kärlek till livet, konsekvenstänk, lifewarrior, lightworker, ljusbärare, love & light, mänskliga rättigheter, mod, ord är makt, Personligt, Samhället, styrka, Uncategorized, Upp till kamp, uppvaknande, Utmaning, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

Ljusets folk

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Vad är planen?

Det har inte undgått någon att de skenande elpriserna, matpriser, drivmedel och nu även vatten på G (?) skakar om befolkningen rätt rejält. Men är det inte något jäkligt konstigt med allt det här? Å ena sidan säger de att det inte är brist, å andra sidan skyller man på någon gammeldags switch/fördelare som inte klarar av trycket att förmedla ner till oss i södra delen av landet och samtidigt ska vi exportera svindyrt så att andra länder också går på knäna? Har de en annan pipeline från vår norra del av avlånga landet, som på något sätt åker förbi södra delen av vårt eget land och så vidare ner mot medelhavet för export? En annan pipeline utan switch förrän nere vid kontinenten?

Men i vilket fall, jag undviker så mycket jag kan av alla nyheter för jag känner så starkt att jag inte SKA ta in det. Så vem är väl jag att tycka något och ha nåt att säga? Nä, jag tänker lämna detta åt andra att reda i.

Men jag kan ändå inte låta bli att fundera på vad som är planen med allt detta? Är det meningen att mänskligheten nu ska gå ner sig i ett fullständigt mörker där vi sitter hemma och kurar med släckta ytterbelysningar och endast ledsyn inomhus och lite tända stearinljus? Alla har 17 grader inomhus och raggsockarna samt en tjock tröja på och vi snålar ner på allt så gott vi kan… hur länge då?

En liten del människor (?) som äger det som ägas bör blir ännu rikare medans den stora massan blöder sina surt förvärvade pengar som de jobbar för att tjäna ihop. Ungdomarna mitt i allt detta som får fortsätta växa upp med restriktioner som gått från isolering pga virusattacker och distansundervisning till att nu kanske få restriktioner på att inte ladda sina mobiler hela tiden, inte sitta och spela spel via nätet eller för den delen inte hemma heller då det blir för dyrt och det där med att hänga hos kompisar kanske inte föräldrarna gillar då det går med mat och ström då. Fortsatt isolering då ingen vill att ungdomarna är hos just dem…? Det är kris på modernt vis. Ja och i vissa delar av världen är det misär på riktigt och det hade det ju inte ens behövt vara om inte detta bisarra världsspel snurrat på med de fattiga och rika in absurdum. Världens tillgångar på mat hade gjort det helt möjlig att mätta varenda mage om saker vore annorlunda, men även med maten hotas det om att den blir bristvara och snart måste vi börja äta insekter skriver de om i media :/

Ursäkta, men va i hela friden? Ska vi vuxna sabba allt för flera generationer genom att bara fortsätta blunda och vara tysta?

Men hoppet är inte ute =)

Det finns också många ungdomar och vuxna som är helt på det klara, eller ja i alla fall delvis så mycket det nu går att fatta i denna härva, och vi har sett igenom ett fallande system som bara blir mer och mer bisarrt. När man väl vaknat upp ur dvalan och börjar se, så går det inte att backa eller blunda längre.

Vi blir som en underground-rörelse, vi ljusbärare i denna tid som är. En sak är klar: Vi kommer inte att vara tysta och vi kommer fortsätta på olika vis och med det som vi känner att vi bör göra för människor. Mitt ”vis” har blivit att skriva av mig i bloggen och låta de som vill läsa och om det är meningen att spridas så gör det säkert det… tillit.

“There is a crack in everything; that’s how the light gets in.”

Anthem, Leonard Cohen 

A single light can spread throughout the world and make people wake up and see the real truth.
Never give up! Give in and spread love & light! /Jill

Kanske finns det en större mening med allt det här?

Även i de här knäppa och oroliga åren som nu är så tänker jag att det finns en större mening med allt vi får gå igenom, även om det är riktigt svårt.

Kanske är det bra att vi får uppleva brist, isolering och kriser? För att förstå, för att stanna upp och tänka till, känna hur det känns och kanske för att komma fram till att vi alla behöver stilla oss i framfarten? Det har snurrat på bra fort på alla plan i ganska många år nu och vi har lagt oss till med en hel del överdriven livsstil med massa lån utöver de vi kanske borde ha och nu när räntorna stiger så säger det oss något och kanske ångrar vi oss lite bakefter? Storbankerna tycker att de ”äger” oss.

Kanske blir det också mer tydligt för oss att vi behöver engagera oss, att vi vågar ifrågasätta framöver och inte bara vara de lama medborgare som vi invaggats och också varit trygga med att vara? Vi i vårt land har haft det så otroligt bra på många vis i så många år och vi har blivit bekväma och har lite attityden ” det får väl någon annan göra”, ”jag har inte tid”, ”jag orkar inte engagera mig”. Kanske gick det innan, men vi blir alla mer och mer medvetna om att det inte går att leva så längre. Det är vårt eget ansvar och vi behöver ta det både för oss själva och för kommande generationer.

Många frågor och vi finner förhoppningsvis svar på dem efterhand vi stannar upp i små pauser och låter det komma till oss. Jag hoppas verkligen det. För fler behöver vakna nu, inte sen och inte låta någon annan göra det för att vi inte orkar. Nu är Nu.

Det är detta den egentliga folkhälsan handlar om – att ta ansvar själva för både den fysiska och den mentala hälsan. Jag vet att vi hittar en väg och jag är säker på att vi kommer göra det tillsammans på ett eller annat vis. För när det verkligen ställs på sin spets, då kommer den är kraften att bara välla upp ur oss alla för den goda sakens skull. För mig är det så tydligt att vi har ett ansvar att göra det här också för våra barns framtid och kommande generation.

En ny tidsålder är på ingång och den ser ljus ut!

MOD KRAFT & STYRKA ÖNSKAR JAG TILL OSS ALLA! /JILL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s