Familj, Fånga dagens tillfälle, Feelgood, glädje, Happy feelings, Harmoni, inspiration, kärlek till livet, lightworker, ljusbärare, LOA, love & light, lycka, magi, mod, Personlig utveckling, Personligt, styrka, Utmaning

Listan – sommarens Feelgoods 2022

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Sommar & semester

Nu är jag ledig är inne på 4:e dagen med start i onsdags. Det tar tid att landa och vi åkte faktiskt iväg i torsdags och kom hem för en stund sen. En tur med husbilen med 2 nätters övernattningar hos släkt och vänner i Skåneland. Härligt att komma iväg och härligt att komma hem! På väg hem råkade jag hamna in på en reseblogg där de listade en del tankar kring sommaren 2022 och inriktat på resor främst. Kul att läsa! När jag nu kom hem tänkte jag att jag kan ju göra en egen variant på en lista som kanske kan passa in med feelgoodtema! Kanske vill du haka på? Listan jag tänker på hittade jag här!

Vad får dig att komma in i sommarfeeling allra mest?

Skiftet mellan vår till sommar är alltid så magiskt! Egentligen uppskattar jag våren nästan mer, men ändå finns den där särskilda känslan när man känner att sommaren är på gång. Våra vackra körsbärsträd exploderar i vackra blommor, syrenen levererar doftande blomklasar som jag måste ta in några kvistar av och den där grejen med att sätta sig ute med morgonkaffet och det är varmt ute. Mmmm då mår jag extra bra!

Altandörren kan stå öppen och vår hund Sune struttar lyckligt omkring ut och in i trädgården som han behagar. Promenaderna med honom i vår lilla magiska avenboksskog blir så njutbara att jag nästan spricker av lyckokänslor, en harmoni och ett lugn sprider sig inombords och i den skogen får jag de bästa idéerna och feelgoodkänslorna. Varje år brukar jag känna en sådan skön känsla att allt med sommarens goa inslag ligger framför mig och ser med spänning fram emot sköna stunder.

Vilka inslag är ett ”måste” varje sommar som en slags startsignal?

För oss är det alltid Sweden rock festival med start första onsdagen i juni! I år blev det sonens favoriter Volbeat som blev höjdpunkten allra mest, även om vi gillade en massa annat runt omkring 🙂 Sen självklart när de första svenska jordgubbarna mognar vilket gör i alla fall mig salig varje år!

Vilka sommarprojekt har du på gång denna sommar?

Alltså… en hel del, men med fokus på sådant som jag är nyfiken på och mår bra av.

  1. Komma in i mina goa och sunda matvanor igen. Halkat ur som sig bör under första delen av sommaren, men nu ropar kroppen om att få bästa näringen igen.
  2. Jag är nyfiken av mig och tycker själv att jag börjar hitta modet inom mig rejält för att utmana och sträcka ut för att nå nya grejer. Ett av dem är att jag anmält mig till en trumcirkel och målet är att delta i en ceremoni under vikingamarknaden i Gudahagen där vi trummar och sjunger, klär oss tidsenligt och skapar en härlig kraftfull energi att sända ut i världen. Vår första träff kändes magisk och jag trummade för första gången någonsin i mitt liv! Jag har som mål att våga visa min omgivning/världen att jag tillhör ljusarbetarna och att jag verkar för att göra världen ljus och ännu mer kärleksfull.
  3. Få mer kläm på livet med husbil och lära mig att hantera och köra själv. Vi lär oss nu under våra små utflykter och jag tycker att det är ganska mysigt, men vissa saker är jag ännu lite för bekväm för att riktigt uppskatta med campervan-livet. Jag kan erkänna det! Men jag har en längtan om lite mer fricamping på vackra ställen. Vanliga campingar lockar mig inte så mycket under sommaren där de står som packade sillar…
  4. En ständig punkt, som tyvärr sällan blir av: Läsa en bok. Har en trilogi som fortfarande inte har blivit läst. Men jag ska…
  5. Ta djupa andetag ofta och för varje andetag blåsa bort stess, oro, dåliga energier som lagrats inombords och andas in ny frisk energi, glädje, inspiration och sända ut vidare kärlek och hopp.
  6. Få ordning på mitt arbetsrum/kontor.
  7. Rensa och sortera i mina garderober och lådor. Jag har för mycket kläder precis överallt! Listan kunde bli längre, men jag tänker inte fylla på med sådant som stressar mig mer.

Vad är dina bästa sommarminnen hit in tills?

Vi är inte de som reser så mycket och nästan aldrig utanför Sverige. Brukar fota lite från vår vardag och små utflykter vi ändå gör. Det är då man minns, man ser att vi faktiskt gör en del och inte bara sitter och häckar i vår soffa.

  1. Stack över en kväll till en fin vän och blev bjuden på grillat. Snack och gott käk är verkligen feelgood för mig. 2) Sommarkvällar på vår altan med något gott att dricka och tända ljus är mysigt. 3) En tripp till Ale stenar vid sommarsolståndet och härlig stund i ir-bastu och lägga tarotkort var en höjdare! 4) Midsommar hos goda vänner med solnedgång över sjön och massa god mat. 5) Några kvällar nere vid havet hemma har vi njutit av. 6) Besök hos en av mina bästa vänner på Skånes västkust var alldeles underbar. 7) En tur med husbilen till Öland för våra 2 första nätter blev en härlig utmaning och vi lärde oss en hel del på den trippen. 8) Utflykt till närområde för att hitta en fint ställe vi kan ta en weekend med husbilen på tu man hand. Precis in vid en vacker å var överraskande fint. Vilket underbart land vi bor i! 9) Vår resa nu till släkt i Sjöbo och besök på marknaden och sedan vidare i Skåne till fina vänner för ett intensivt dygn med sol, bad, hundpromenader, god mat, chill på deras baksida och bad i poolen. Sen avslutade vi kvällen med att se Sveriges damlandslag vinna viktiga matchen för att ta sig till semifinal! Mm mm mm…. 💕

Det här blir jag glad av

Jag blir glad av att glädja andra, bjuda på mig själv och kanske inspirera andra att våga vara sig själv en gnutta mera! Det behöver inte va perfekt och det är helt ok att bjuda på sig själv! 😉 Det krävs mod att våga bjuda på sig själv och inte vara rädd för att andra ska döma en. Jag har nu spelat in 3 små filmsnuttar där jag åker husbil och är påväg. Kanske blir det fler, vet inte än… 😉

”Good lifestyle och påväg igen 😍 jaha det här med att kolla vart allt hamnar på filmen… kanske inte alltid blir så perfekt, men det bjuder jag på 🤣 det är sommar & semester nu och livet blir inte kul om jag måste tänka på att alltid va korrekt. Testa får ni se 😘” -skrev jag som text till ett inlägg jag delade på mitt insta och Facebook konto.

Hit längtar jag just nu!

Kanske är det provocerande att skriva att jag inte längtar till saker så värst mycket, men jag ser fram emot saker vi har planerat in! När jag lägger in längtan har jag svårt att vara nuad. När jag enbart konstaterar att jag ser fram emot att vi ska hit eller dit och sedan släpper det, så känner jag mig mindre stressad och kan bara mer närvarande. Ibland känns det som en konst att inte längta ihjäl sig efter annat som ska ske på bekostnad av att inte tillåta sig att bara vara i det som är nu nu nu. Vad tycker du?

Så jag ser fram emot allra mest nu att jag kommer ner i varv och slappnar av, stänger av tankarna om alla ”vardagsmåsten”. Det må låta simpelt men jag mår bra av att hålla saker enkelt och njuta i det lilla som känns som det stora för mig. Däremot så betyder inte det att jag sätter mig i baksätet i mitt eget skepp. Jag styr, njuter och har roligt!

Det här vill jag göra mer och ha fokus på i sommar

Jag vill skapa mer tid för att njuta av livets gåvor, av min familj, mina vänner, skratta och umgås. Jag vill bonda ännu mer min son och vår hund. Det ger mig ny kraft och fyller upp mina depåer med kärlek.

Fortsätta ha fokus på en skön balans mellan att ge och ta emot.

Öva vidare på att lyssna på vad min själ vill säga mig. Det är så lätt att lyssna för mycket på vad andra tycker och vad de vill råda om, att följa någon annans agenda för att jag vill väl och finnas till hands. Det är lätt att glömma fråga mig själv vad jag själv vill. Ändå vet vi nog alla hur viktigt det är att bjuda in sig själv i sitt eget liv.

Jag vill njuta i stunden. Jag vill låta min själ komma ikapp. Vara mer i naturen. Ge min kropp rätt kost och näring, ge min kropp mjuka rörelser och träning som är skonsam och stärker mig. Det känns som att stunden för stabilisering och överflöd i alla former är på ingång och jag vill stå med öppen famn och välkomna allt gott i livet.

Vad går jag vidare med här & nu?

Nu ikväll tappar jag upp ett varmt, väldoftande och regenererande skumbad. Smörjer in mig med min nyinköpta bodylotion som doftar gott och gör huden mjuk. Somnar sedan i min egen varma mjuka säng. Imorgon ger jag mig själv en vilodag. Sedan går jag in på min andra semestervecka och där väntar fina grejjer.

En egen lista gör dig förhoppningsvis glad! Min lista gör mig glad och ger mig känslan av stolthet att jag är med och skapar upp en skön livsstil som känns kravlös och härligt fri!

Njut av livet och ha en fortsatt skön sommar! //Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s