berättelser från 20-talet, hälsa och välmående, Historien upprepar sig, kärlek till livet, konflikthantering, konsekvenstänk, lifewarrior, lightworker, livslögn, ljusbärare, mänskliga rättigheter, mod, ord är makt, Samhället, styrka, Upp till kamp, Utmaning, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

Olika slags verkligheter

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Som om vi lever i parallella världar

Oavsett om jag försöker undvika den vanliga mediarapporteringen i största möjliga mån, så går den inte helt att se förbi. Därför denna lilla tankesnurra just nu.

Vi har semester, vi är ute och rör på oss i samhället och besöker rätt mycket olika ställen runt om i vårt land. Det är restauranger, det är shoppingcenter, det är andra ställen som folk mår bra av att vara på. Överallt är det som vanligt, som det var förr kanske jag ska tillägga. Människor umgås med varandra och rör sig fritt. Jag blir glad varje gång jag i min hjärna noterar detta!

Det är oerhört få människor jag möter som har någon form av oro och rädsla i blicken och ännu färre som har munskydd. Skönt! tänker jag spontant 🙂 Istället ser jag lugna, harmoniska och mestadels glada leenden och vänliga blickar.

Låt oss få fortsätta så! tänker jag många gånger under den gångna veckan. Låt allas själar få läka och låt oss få hämta ny kraft, låt de flesta av oss vanliga människor få tid att stanna upp, reflektera och tänka själva en stund. För att hinna ikapp, för att känna och sortera ut år av mer eller mindre medialt kaos. För kaoset och hoten har varit värst i vanliga mainstream media och sedan genererat i att vanliga människor blossat upp i ilska emot varandras olika tänkande…

Livet har pågått ändå. Naturen har varit lika vacker som alltid, fåglarna har kvittrat och årstiderna har kommit och gått som de alltid har gjort.

Privat bild från Kåseberga juni 2022

Löpsedlarna är lika hotfulla och psykologisk nedbrytande som alltid

tänker jag för mig själv när jag är i affären för att handla svindyra maten… eller när jag ser att folk börjar dela senaste rapporterna från den där sk världs hälso organisationen som borde upphöra omedelbart då den är ägd av privata bolag med ekonomiska vinstintressen i kemiska preparat!

Nästan all vanlig media som vi får tillgång till är också ägd av samma aktörer i olika så kallade mellannamn för att vara svårare att spåra… och jag tänker bara att det är för sorgligt och hur länge ska de tillåtas hållas? Har all världens regeringar fullständigt köpts upp och är de alla korrupta som i de där galna ”framtidsfilmerna”. Hur är det här ens möjligt i vår upplysta värld? Därför att pengar verkar få människor att tappa fotfästena och givetvis har de lurats in i all denna sörja stegvis, med smygande små steg i deras riktning och om du lägger handen på ditt hjärta nu och känner efter och sedan svarar på denna fråga: ”Hur svårt tycker du det är att erkänna att du hade fel i en sakfråga”? Hur mycket svider det inte att erkänna att den du kallade idiot kanske var inne på rätt spår och det var inte du… så du sågade någon vid fotknölarna eller så bara uteslöt du personen, du Ghostade och hånade… men ahhh så visade det sig att små spår av osäkerhet och ny info verkar visa sig att den där ”idioten” verkade ha haft en eller flera poäng…

Tänk dig då att du ska ansvara för befolkningen i ett helt land och ”hoten” börjar komma… det går snabbt för att sätta hjärnor i skräck och med stor list sker detta givetvis och det finns en plan och den verkar mynna ut i det som kallas för agenda 2030. De där fåntrattarna som tjatat om detta, verkar plötsligt vara de som har rätt för de har tagit del av och läst helt öppna dokument och även sett det som står mellan raderna.

Jag fattar att det varit helt crazy… men om inte en vanlig människa, som ju även alla folkvalda i regeringen är, kan sänka skyddsbarriärerna och lägga korten på borden, erkänna att det här blivit mer än galet och att de nu ska göra om och göra rätt – ja då känns det på flera sätt som rätt kört :/ och såhär får det tydligen hållas på… trötta ut alla så de inte varken orkar tänka eller reagera och sen är det bara raka spåret rätt in i ett kontrollsamhälle av människor med en helt annan agenda än vi ens kan ana.

Varför tillsätter inte vår regering en öppen utredning och går till botten med allt nu? Varför tar de inte kontakt med all expertis som varit kritisk och lämnat fram så många dokument som påvisar galenheterna? Varför ger sig vår regering rätt i att inte lyssna på så många experter som har varnat och varför i hela friden har de gått med på att inte ha en öppen debatt om både för och nackdelar, om summeringar i vad som hänt och vågat vara kritiska emot sin egen hantering dessa år? Om de anser att de inte har något att dölja så får vi ju se det. Men när dokumentationer saknas, om de försvinner eller till och med kommuniceras ut att möten pågått utan att dokumenteras så skulle nog jag vilja säga att de är helt körda i botten och att en ordentlig misstroendeanmälning är på sin plats ännu en gång.

Ska vi, när allt detta är över, ha fått en ”Lex (Maria) Magdalena” som gäller vår svenska regering? För ska vi nu gå in i en ny så kallad hälsokris igen baserat på vad som framkommit, då är det nog mer än en som vill hoppa av sina liv i den parallella världen och smita in i vår värld.

NOG ÄR NOG!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s