Familj, Personligt, styrka

När livet skakar om

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Saker händer som man inte alltid vill prata om

Att livet snurrar på, ger oss utmaningar och prövningar det vet vi alla. Den här veckan har hit in tills innehållit högt och lågt och en hel del tårar. Nu är det lördag eftermiddag och om en stund ska jag in i duschen och göra mig fin för att gå på show och kolla på Danny. Ser fram emot att äta lite gott innan showen börjar och sedan svepas med i go och härlig musik. Det finns inget bättre än musikupplevelser för att känna glädje och bli glad i hjärtat igen! I alla fall är det vad jag tycker 🙂

Veckans jobbigheter har tagit lite hårt på mig. Samtidigt är det som att det ska ingå denna vecka med extra utmaningar som får mig att öva på det jag har fått i uppgift av min coach… fast det som hänt denna vecka hade jag hellre önskat ohänt… Jag varken vill eller kan prata om det. Men känslorna, de som bara rasade över mig var så starka så jag efteråt kände det som att jag blivit överkörd av ett tåg. Jag kände mig tom på ett konstigt sätt. Men med lite tid för eftertanke var det kanske för att jag fullt ut släppte fram alla känslostormar som kom. Jag grät, jag tillät mig att bli upprörd, säga min mening och spärrade inte mig själv, så som jag normalt lagt mig till med….för att orka.

Att ständigt ha kontroll och inte släppa igenom kan göra en sjuk.

Det kan göra mig sjuk och alla andra som gör som jag brukar göra. Att hålla tillbaka, bita ihop, vara saklig och behålla kontrollen. Förmågan är bra, men långt ifrån bra att tillämpa i alla lägen. Men för mig har det blivit en strategi att använda mig av, för att som jag själv känner – det får mig att hålla näsan över vattenytan.

Fast tänk om det inte är meningen att man ska va så himla kontrollerad hela tiden? Tänk om det är meningen att låta ilska, frustration och sorg bara få ta den plats som behövs? Min coach sa till mig i början av veckan att låta ilskan få komma fram och att jag skulle känna vilken urkraft och styrka det också ger mig.

Så en vecka som denna, Alla hjärtans dag veckan, blev det så dags att öva och tillämpa ”nytt”. Passande egentligen! 🙂 Att känna med hjärtat och inte bara vara så mycket ”uppe i huvudet”. Att tillåta, släppa kontrollen en smula. Det är nog det som är grejjen!

Jag kommer fortsätta öva och jag kommer framför allt öva mig på att ta fram den uppdämda ilskan som lagt sig som ett kletigt filter inom mig. Det är inte bra, det där kletet… Jag börjar inse att det är en av orsakerna som jag måste städa bort för att må bra framöver. De där insikterna, de kommer över en i lagom takt just nu.

När man dräneras behöver man hitta det som fyller på

Alla hjärtans dag & Lovequizz på en av lokala krogarna

Min man och jag kom fram till att vi inte varit så duktiga på att fylla på med glada händelser. Egentligen var 2019 mest ett skitår, men några få ljusglimtar. Men jag vet ju att det också beror på ens eget mående. Men i vilket fall så är de här energipåfyllningarna så viktiga! Igår hade vi bokat bord ihop med två fina vänner på en av de lokala krogarna som finns där vi bor. Supergod rödingfilé, skåla i cava, träffa flera godingar vi känner, musikquizz med en touch av kärlek, skratt och gemenskap! Helt underbar kväll ❤ På hemvägen kikade vi inom till några grannar som vi tycker om och blev kvar där för vidare trevligheter. Det spontana, det vi älskar mest, prata och snappa upp vad som hänt sedan sist, äta grillchips mitt i natten, kanske ett glas rött för mycket – men va gör väl det när en ledig lördag med lång sovmorgon väntade! Som vi behövde det. Roligt var också att min man klev in i rollen som Dr Phil nere på krogen och pratade med ett par med småbarn som var lite trötta och hans råd var att gå hem och älska som Neandertalare 😀 😀 😀 Han hoppades att de lydde hans jättebra råd! 😉

Fylla på med kärlek och Sunemys

Idag la vi oss på sängen och tog en tupplur för att ladda om inför ikväll när det blir musikshow. Sune på min arm, smackandes, små knorrande ljud av mys som kom ifrån honom, små suckar och vi bara var här & nu. Få saker får ner mig i lugn och harmoni som denna kärlekshund! Han är magisk och påminner mig om att bara vara på ett skönt sätt. Tacksam ❤

Mysigaste stunden fick vi till idag jag & Sune ❤

Nu är det dags att byta mysbrallor till festkläder!

Vi ser fram emot vår kväll i musikens tecken! En härlig kväll att lägga i vår minnesbank och fylla på med energi, glädje och bi höga på livet när endorfinerna släpps fria!

Livet skakar om. Livet blandar sött och salt, surt och beskt, men ofta blir det just blandningen som ger balansen. Kram från Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s