Familj, Personlig utveckling, Personligt, styrka

Vänder mig inåt och ger mig tillåtelse att säga mitt

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Kaffe, pianomusik och lugn

En ny vecka är igång. Vad lätt det är att längta sig iväg, helst när jag tittar på planerna för kommande helg 🙂

Jag uppskattar stunden jag ger mig själv varje morgon på vardagarna. Mina rutiner är viktiga. Först kör vi rutinerna som är viktiga för sonen fram tills han åker till skolan. Sen börjar mina egna med att andra koppen kaffe hälls upp och jag sätter mig en kort stund för att fundera på vad dagen kommer innehålla. Kalendern öppnas och jag vänder blad och lägger in det gråa bandet för gällande vecka. Den här stunden vaknar jag till liv och går ifrån känslan av att vilja lägga mig igen till att vakna upp och låta dagen börja.

Ofta finns det lite sms och meddelande som ska svaras på och till kaffet går allting lättare 😉 Jag kollar även in facebook med födelsedagar och mina minnen från tidigare år. För ett år sedan fick jag åka till akuten i Karlskrona och på kvällen opererades jag och blev av med en mycket inflammerad blindtarm…

Idag känner jag ett slags skönt lugn i kropp och själ. Det är en blandning av lugn och lite annat som kör runt som jag inte just nu kan sätta fingret på vad det är… en både bra och kanske lite mindre bra känsla? Men jag låter allting bara va som det är utan att lägga någon värdering i vad som är vad. Det kommer som ska komma på nåt sätt. Vet inte om det verkar luddigt? Men i vilket fall, så kom nedan inlägg till mig i mitt flöde i morse och det kändes som något jag gärna delar vidare till de som kommer se detta och vill ta till sig. När jag ska länka här på min blogg så kommer det upp att jag inte kan förhandsgranska fb inlägg i redigeraren, så jag hoppas att det kommer med i sin helhet… Jag ska ge det här lite tid denna veckan bland alla ”måsten”.

Söndagens små notiser

Igår blev en väldigt lugn dag. Jag vaknade och kände mig lite frusen och väldigt trött. Jag vet att det kan bli så när jag varit igång i full fart. Veckan som gick var en sådan full fart vecka som upptog både fysisk och mental styrka på alla plan. Resultatet blev att jag vilade mer än vanligt och att vår hund Sune var magisk hela dagen tillsammans med mig. Han la sig på mitt bröst och mage, stilla, kelandes, gav mig all kärlek och uppmärksamhet, ville liksom läka mig och finnas hos mig då han förmodligen kände hur hans matte mådde. Min alldeles egna terapivovve som har en stor healande kraft i sin lilla varma kärleksfulla lurviga kropp ❤

Jag fick också lov att öva på en lite mer jobbig sak – förmågan att säga ifrån och få säga mitt. Jag övar gränssättande/självrespekt och jag tror att det är något som vi alla skulle må bra av att göra. Igår blev det inte övning utan verklighet och jag kände inom mig att nu fick jag lov att faktiskt göra en markering, dessutom till en person jag inte känner så väl, men har fått en aning om hur hen fungerar… Jag vet att när en person beter sig dumt åt, så ligger det hos den personen med ansvar över sitt sätt att agera, men jag vet också att personen oftast inte mår särskilt bra inombords och därför ofta lägger saker utanför sig själv. För min egen skull behövde jag lugnt få markera min gräns. Så det gjorde jag och det är jobbigare än man kanske kan tänka sig, men nödvändigt också ibland.

I samma veva det där lite jobbiga hände så kom inlägget om dömande i mitt flöde och jag gör ett försök att dela detta också. Jag tror på att kärlek, omtanke och respekt är vägen vi alla behöver gå för att både må bra själva och vara en god medmänniska.

När man minst anar det…

Så ringer mobilen och något sägs som kan leda vidare till saker man inte trodde var möjliga… ett sådant samtal fick jag i lördags, av en fin vän och medmänniska. Så mycket omtanke och vänskap, så många vänliga ord och jag blev rörd. Det kommer komma mera av det här vid ett senare tillfälle. Just nu ska det här landa och är tiden mogen så kommer det komma ut väldigt bra av det här. När man minst anar det, det är då magin verkligen kommer till en. Den känslan hade jag i lördags 🙂 och ja, den är väl fortfarande kvar tillsammans med mitt leende.

Med detta lilla inlägg välkomnar jag in en ny feelgoodvecka! Övar vidare på här & nu känslan och försöker längta ”lagom” till fredag 😉 Ha en fin vecka! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s