Familj, Fånga dagens tillfälle, Feelgood, fragile x, glädje, Happy feelings, Harmoni, kärlek, kärlek till livet, lightworker, LOA, love & light, lycka, magi, mammakärlek, Personligt, själslig detox, styrka

Balansera väl kära du

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Stilla morgonstund

Lite svalare morgon. Dis och fukt gör naturen och allting på vår altan blött 🙂 Köksfönstret har imma på utsidan och gör utsikten något suddig. Vi är inne i den perioden nu som ofta gör mig lugn, en smula sentimental och mer känslomässigt uppmärksam på mig själv och min omgivning.

Sitter med min 2:a kopp kaffe som vanligt och jag fylls upp med den där varma lite bubbliga känslan inombords från magtrakten och uppåt. Hej där! säger jag tyst till mig själv. Jag har väntat på dig och jag ser fram emot att vi gör som vi brukar du och jag. Vi blir kreativa, livsandarna väcks ur sommardvalan och allt tar en ny slags fart.

Snart är det dags att väcka min älskade underbara son. Sista veckan hemma med honom innan hans skola drar igång igen. Som han längtat! Nu ser jag också fram jättemycket att han får komma iväg, för hans skull. Både han och jag har dragit på oss rastlöshet inför att vi vill komma in i rutiner och en vardag vilket innebär att han får göra sitt och jag mitt. Vi kommer för alltid, så länge livet levs, vara särskilt kopplade till varann och det är så fint att få ha det så. Men vi känner båda att banden måste lossas och vi behöver släppa på tyglarna för att vara både nära och en bit ifrån. Som elastiska band emellan oss. Starka och töjbara med en massa kärlekstrådar som alla har en speciell innebörd.

Allting utanför vårt hem står just nu untanför min agenda och ansvar. Idag är jag ledig och vi ska ha en bra dag tillsammans med förberedelser inför skolstart och flytt till internatet igen.

Precis så. Vi nollställer och rensar, laddar upp och gör oss redo inför ännu en höst.

Balans innebär att fråga vad jag själv känner är rätt just nu

Saker och ting kommer till en när man behöver det, sägs det. Men ändå kan det kännas som att det inte är rätt just här och nu. Det fina är att livet ger oss fler chanser hela tiden OM det är menat så! a

Alltså behöver jag inte agera som om livet vore de där REA- erbjudandena som säger skynda skynda att fynda! Sista dagen idag! Missa inte chansen! … för där kommer alltid fler chanser om det är menat.

Om inte jag själv känner mig redo för det där tillfället just här och nu – så är min läxa och lärdom att jag inte behöver säga ja till just det erbjudandet, just här och nu. Inte för att jag vill skjuta upp allting i mitt liv, men kanske för att jag gör mina val utefter mitt/vårt liv och inte längre känner alls för att göra det för ”alla andras” skull.

Var sak har sin tid.

Just idag sagt av mig själv till mig själv

Så med denna sammanfattning går mig dag vidare enligt den plan jag tänkte mig. Väcka sonen nu vid 9, fixa frukost och gå en skön och något svalare morgonpromenad med vår hund. För en del är det förmiddag nu, allt beror ju på vem man är och vilken livsrytm man har 🙂

Önskar en fin dag och skön helg! Lev ditt eget liv och inte det som andra förväntar sig av dig. Du är skaparen av ditt liv, vilket innebär att endast du bestämmer utformningen och vad du vill att det ska innehålla. Fastnar du i gammalt – så behöver du detoxa för att ge ny plats och bjuda in det du önskar.//Jill – frihetsnörden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s