Uncategorized

Vem är jag som finns bakom Feelgoodbloggen?

Jag är mitt i mitt liv! Som jag alltid är och alltid varit. Fast förr var jag inte så medveten om det utan var alltid på väg till något annat…

Jag har tagit en del beslut

Tanken på att skapa en feelgoodblogg har funnits ett bra tag. Överhuvudtaget finns just nu en massa tankar i mitt huvud och det enda vettiga jag kom fram till var att skapa feelgoodbloggen nu och inte sen.

Jag står i ett vägskäl (igen) och behöver göra vissa omriktningar för att fortsätta lägga bitar i mitt livspussel. Jag är en person som inte längre blir orolig när förändringens vindar börjar blåsa upp utan tvärtom tänker: Jaaa vad spännande! Undrar vad som kommer ske, vad som ska hända nu!?

Det har inte alltid varit så. Det har tagit några år att ändra mina automattankar som oftast bestod i rädslor och ”tänk om” tankar. Eller ännu värre: ”Inte kan väl jag det? Alla andra, men inte jag, det är nog inte min grej!” En annan grej med mig är att jag har hunnit bli en medelålders kvinna, som man brukar uttrycka det. Med åldern kommer klokskapen och så småningom galenskapen, att bli galen nog att skita rätt mycket i vad andra ska säga, vad andra ska tycka och hur andra ska reagera. Så min uppmaning är att se fram emot medelåldern! Fast en del blir medelålders och ännu räddare eller osäkrare. Så det är kanske lite galenskap som behövs och så styrkan och tron på att alla faktiskt kan skapa mera goa vibbar i sitt liv, helt själva! Det vill jag inspirera till, det är mitt mission med feelgoodbloggen!

Så hur ändrar man automattankar?

Först så måste man förstå vad automattankar är. Vi har alla ganska många och vi tänker inte ens på hur de påverkar oss. För vi fick dem redan som små barn, vi har hört dem under så lång tid så det är som sanningar för oss, det är bara så det är, det har alltid varit så.

För några år sedan så nästan snubblade jag in på hur tankens krafter påverkar oss. Jag var på en föreläsning med Dennis Westerberg https://www.denniswesterberg.com/ och han inledde sin föreläsning med att säga att för vissa av oss som var där kommer allt förändras och inget bli sig likt igen efter hans föredrag.

Jag minns att jag satt och tänkte ”Hoppas att jag är en av dem som förändras! Snälla, låt mig var en av dem som blir så påverkad så jag känner hur allt bara förändras och ger mig mening!”

Vad tror ni? Var jag en av dem? YES det var jag faktiskt. Han pratade om att tankar var egentligen bara fluff och då kände jag genast att det först var provocerande och sen så föll polletter ner under resten av allt han sa. Han var ju så energisk och jag som satt på första rad (ja jag är en sån som vill sitta långt fram för att inte missa något helst) fick uppleva energin och hur saliven sprutade när han gestikulerade och pratade högt och lågt.

Mersmak

Första lektionen i hur jag ska förhålla mig till mina egna tankar upplevde jag där och det gav en sådan mersmak! Jag ville veta mera! Jag ville utforska detta område och önskade bara att jag visste hur? När jag nu slängt ur mig dessa önskningar så kan jag säga att jag fick en massa saker som bara kom till mig och ledde mig framåt. När man inte tänker så mycket på när och hur så är det nästan bara som ”poff” så läggs det framför en och då om magkänslan pirrar till så bara funkar allt. Så fort du börjar tänka för mycket så blir allt krångligare.

Lugn allt kommer klarna!

Herregud! Nu blev det rörigt eller hur? Så jag kommer återkomma till allt det här. Man ska smälta allt i omgångar och låta det sjunka in. För att du ska ha något att fundera på nu för egen del så fundera på några av dina automattankar du själv har.

Exempel på några av mina: ”Pengar är ett nödvändigt ont”. ”Det ska vara lite motstånd”. ”Jag har ingen högskoleutbildning så det är inget för mig, sånt kan inte jag, det klarar inte jag”. Eller: ”Typiskt mig att var så klantig” ”Jag visste att det skulle gå åt helvete redan från början! Jag har alltid sån otur när det gäller….”. ”Hade jag varit rik så kanske jag kunde köpa den där klänningen, men jag har inga pengar över till sånt”.

Begränsande tankar… Kan man ändra på sånt? Ja det kan man, jag lovar dig! Jag kommer ge dig egna verktyg, jag kommer ge dig länkar till bra sidor att lära sig vidare på och jag kommer i feelgoodbloggen berätta mycket mera om hur du kan göra för att leva ett rikare och friare liv!

Det ska va roligt att leva!

Ja jag tycker verkligen det! Vi har alla skittrista dagar! Meeen jag är helt övertygad om att en av livets viktigaste meningar är att när vi nu ändå är här på denna jord så ska vi har roligt, njuta av livet och få må bra!

Känner du att du vill lära dig mera och inspireras till ett skönare liv? Häng med och skapa ditt eget feelgoodliv! // Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s