berättelser från 20-talet, de dolda koderna, Historien upprepar sig, inspiration, kärlek till livet, lifewarrior, lightworker, ljusbärare, love & light, mänskliga rättigheter, mod, ord är makt, Samhället, styrka, Uncategorized, Upp till kamp, uppvaknande, Utmaning, Völvor, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

Vad ska jag ha mitt fokus på?

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Tid för eftertanke

Vad är summan efter de sista 3 åren?

Personligen för mig så kan jag nog säga att jag tillsammans med min man, mina goda vänner och likasinnade har hämtat kraft hos varandra och att vi stått stadigt i allt runtom. Inte alla har haft den förmånen. Med ett öppet sinne, en förmåga att hålla undan rädsla, panik och oro känns förlusterna ändå ganska försumbara. I allt som varit har nya nätverk skapats upp, nya människor kommit in i mitt liv, nya erfarenheter och spännande möten och event ägt rum.

Kloka människor. Starka människor. Modiga människor. Inspirerande samtal, stärkande sammanhang, glädje och gemenskap. Vi har inte isolerat oss utan istället hittat likasinnade som delat våra uppfattningar. Personer som vågat vara kritiska, ifrågasätta, förkovra sig och ta reda på saker själva. Vågat ta diskussioner, vågat prata öppet och ta ställning för och emot. I mångt och mycket har allt detta gjort att det mesta av det yttre fulspelet har runnit av som vatten på en gås. Ingen av de jag mött har varit extrema, ingen har haft dåliga avsikter utan istället ett öppet hjärta och brunnit för att hjälpa, stötta och öppna upp sin famn och sina hem för varandra.

Urkrafterna börjar vakna

Det är meningen att vi alla ska vara fria individer, med rättighet att få göra våra egna val utifrån vad vi anser vara för eget bästa oavsett vad man själv väljer. En fri värld där acceptansen är naturlig. En fri värld där inga hot och straff utdelas och där inga rent oetiska uppdelningar bör äga rum överhuvudtaget.

Vi som har vågat och haft styrkan inombords är många och fler och fler ansluter sig. En del har varit på sin livsresa där vissa saker behövdes göras innan de kunde se klart. Nu vaknas det runt om i hela världen och oavsett om det verkar hopplöst så är jag helt säker på att det är precis tvärtom. DÄR ligger mitt fokus och det är det jag vill lyfta för andra. Den ”agenda” som ligger i planen med ett mörkare innehåll kommer faktiskt inte att uppfyllas, det är min starkaste övertygelse. Men innan vi är där så kommer fler få uppleva personliga förluster, för under så lång tid, med starka traditioner av att vårt ego ska styra så är tyvärr personliga uppoffringar något som verkar ”krävas”. Att i detta se vad som är viktigt att kämpa för och emot. Mina rader kan verka luddiga, men det kommer klarna när det är dags för det. Tills dess kan de upplevas som provocerande och flummiga. Det är upp till var och en hur orden tolkas.

En stor ökning ”klick” från United States har uppmärksammats här!

Jag ser det och tänker att antingen har någon där råkat snubbla in här och gilla vad jag skriver eller så finns ett annat slags intresse… idag fick jag meddelande om att någon försökt gå in på ett av mina konton… Ge dig/er till känna om ni vill något. JAG är FRI och ska så fortsätta vara! Jag är inte rädd och har inget att dölja. Jag är en vanlig människa och jag besitter samma urkraft som finns inom oss alla! Underskatta inte kraften från oss vanliga människor.

I min lilla del av vår jord håller jag ljuset, kärleken och styrkan. Jag finns här som en fyr på stormiga hav och följer strömmarna.

Vi människor har bara funnits här på moder jord under en ”futtig” liten bråkdel och i sammanhanget borde vi ödmjukt sätta ner fötterna i jorden med vördnad och känna en tacksamhet av att få leva här.

Tack för ordet! /Free Spirit Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s