Fånga dagens tillfälle, förebild, Feelgood, glädje, Happy feelings, Harmoni, hälsa och välmående, inspiration, kärlek till livet, lightworker, ljusbärare, LOA, love & light, lycka, magi, mod, Personlig utveckling, Personligt, själslig detox, styrka, Uncategorized, Utmaning

Dags att vända blad

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Nu har tiden för nytt kommit

Foto: Mathilda Lindqvist sweet colorful photography

Jag har redan allt jag behöver, men allt är inte inom räckhåll än. Tålamod.

– okänd

Jag tänker inte rusa in i det nya. Jag tänker öva tålamod, låta det komma till mig och leva i mitt flow. Den där balansen som är så viktig. Den vill jag bjuda in ännu mera och lägga till en del personliga påminnelser som gäller för mig.

Att det är avslut i flera delar är tydligt och kännbart på flera sätt. Att det är nytt som pockar på och vill ges plats är också tydligt och kännbart. Det här är en process som jag tagit första stegen in i och det känns både spännande och bra för mig. Det gagnar mig 🙂

Kan du känna som jag, att mest leva och verka för att uppfylla andras drömmar istället för att leva sitt eget liv? Jag kan gå igång och vara superdriftig när någon annan berättar om sina drömmar och ber mig om hjälp. Men jag känner instinktivt att detta får sättas åt sidan nu, det är inte min uppgift att hjälpa andra som inte verkar för balans mellan att ge och ta. Lätt att bara köra på och jag är en snäll och hjälpsam människa och det ska jag fortsätta vara, men vara mer noga med balansen för att inte hamna där mina egna drömmar ständigt sätts på vänt. Det känns skönt att ha tagit detta beslutet nu ❤️

Helgen

Det är fortfarande några timmar kvar på helgen och jag sitter uppkrupen i soffan. Tar in och låter allt som hänt i veckan sjunka in på riktigt. Samlar ihop och samtidigt benar jag ut. Låter kanske lite krångligt, men för mig känns det bara: ÄNTLIGEN! 🙂

I fredags anlände två underbara vänner hemma hos oss. Vi åt gott, pratade massor och bara hade det så himla bra! Vi vandrade i vår lilla skog igår, satte oss på en stor sten och kände energierna flöda. Vi gick ner till havet med frisk luft och vackra vyer. Det här med att bara vara sig själv, hitta sig själv och de man mår bra av att umgås med.

Vår stund tillsammans var så värdefull och det har satt igång mina tankar ännu mera, bekräftat känslan jag har och benat ut lite mer vad jag vill och hur jag ska finna mina nya vägar i livet. Jag känner mig så priviligierad!

Så på lediga stunder i veckan som kommer ska jag börja strukturera upp och liksom välja lite: Slänga? Arkivera? Ha kvar? Flytta runt? Det gror och nästan knakar inombords av tillväxt på flera olika plan och jag säger VÄLKOMMEN!

Min egen hälsa ska prioriteras extra i 10 veckor

Samtidigt som jag har en del på agendan ska jag också vara med om en stor ”hälsoresa” för egen del. Det kommer innebära mer tid utanför min egen bubbla, men jag känner att det är helt rätt och så det ska vara. För mig är min egen hälsa viktig och nu är det tid för mig att finna rätt i läkning och balans.

Min kropp värker mer än någonsin och den pockar på uppmärksamhet. För att orka fortsätta leva som jag lär behöver jag uppgradera mig, rensa bort, skala av och ladda upp depåerna igen. Jag har haft tid på mig att förbereda mig mentalt och det känns fint och tacksamt att det nu snart drar igång.

Ikväll har jag laddat ner massor av bilder som togs i veckan av underbara Mathilda Lindqvist! Vad glad jag är för att just hon tagit bilderna och fick mig att slappna av! Det är en utmaning att agera som modell framför kameran när jag samtidigt känner mig trött och sliten, har lite för ont och kroppen har svällt upp pga Lipo och lymfödem… men jag är en kvinna på 50+ och jag är ödmjukt tacksam för mig själv, jag har lärt mig älska mig själv oavsett även om jag samtidigt kan vara riktigt kritisk och hamna i låg självkänsla mellan varven. Då får jag rätta till mig själv och se det som andra ser. En stark, modig, snäll, ödmjuk och varm kvinna som fungerar som en av många kanaler att förmedla att vi alla är just ”Good enough”.

Utvecklingssamtal och personligt utvecklande

Jag fortsätter min livsresa och tar hjälp för att leda mig själv vidare i en riktning som känns rätt i hjärtat. Det är viktigt för mig med den här processen och jag är så säker på att det kommer stärka mig på alla plan – så att jag kan fortsätta förverkliga mina planer för både privatliv och yrkesroll.

Vad som också är viktigt för mig är att våga berätta en del här för att samtidigt ge en inblick i att det är viktigt för alla att ta hand om sig, vara självsnäll och även om man som jag arbetar med att stötta andra för ett bättre välmående – så behöver även terapeuten både leva som man lär, men också investera i sin egen hälsa. Att göra det här för mig själv är en viktig bit och kanske kan jag inspirera någon annan att säga mer ja än nej till livets gåvor, våga välja sig själv och göra saker i livet som gynnar just en själv. Absolut inte alltid och bara jag, men som jag skrivit innan ”JAG OCKSÅ”. //Jill

En reaktion till “Dags att vända blad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s