attraktionslagen, både feelbad och feelgood, berättelser från 20-talet, de dolda koderna, förebild, Feelgood, glädje, Harmoni, hälsa och välmående, Historien upprepar sig, inspiration, kärlek, kärlek till livet, konflikthantering, konsekvenstänk, lifewarrior, lightworker, ljusbärare, love & light, magi, mänskliga rättigheter, mod, ord är makt, Personligt, Samhället, själslig detox, styrka, Upp till kamp, uppvaknande, Utmaning, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

Att leva i en värld full av allt…

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Mina val är viktigast för mig själv

Det snurrar och surrar oavbrutet runt om oss. Det är energier fyllda med både höga och låga frekvenser och precis allt kan påverka oss om vi inte täpper till ”hålen och sprickorna” i oss själva. ALLT är energi och varenda partikel omkring oss är laddad med hög/låg/bra/dålig energimassa och vi kan kalla det vad vil vill. Faktum kvarstår att vi är mitt ibland det hela tiden.

När jag började ta emot kunder och ge behandlingar hade jag trygga och starka kvinnor omkring mig som genast berättade för mig om det här och lärde mig att sätta ett slags skydd omkring mig. ”Du kommer inte orka annars Jill. Du kommer dräneras och du kommer dra på dig alla andras omående och känslor”. Det ville jag ju verkligen inte och därför tog jag det på allvar, även om jag samtidigt log lite snett och tänkte att kan det där verkligen stämma? Hmmm… Ibland glömde jag mig och då kunde jag hamna i såna knasiga känslor och för att nämna något så om jag gav en ansiktszonbehandling som är en djupgående behandling, där du ofta hamnar i ett slags meditativt tillstånd av att svaja mellan sovande och vaken pga att hjärnfrekvenser blir långsammare och du kommer i dvala. Då i början hände det hela tiden att jag gäspade, höll nästan på att somna och tappade lite fokus. Jag kände helt enkelt in den andras energier, likaväl som jag kunde känna in om de var trötta och ledsna innan de hann säga något. Inte alls för att snoka och jag är inte synsk, så bara kände in känslan/vibben och blev påverkad.

Andra saker som kan hända oss alla är att om vi går i affären och känner oss glada och tillfreds så kan vi plötsligt känna oss illa till mods och skifta i humör helt plötsligt! Tappa tålamodet och det bara flyger på en… kanske stötte du ihop med någon vid frukten som inte mådde så bra? Någon du inte ens känner som du stod bredvid sände ut vibbar som inte var så sköna? Kanske råkade du gå in i någon annans energi då utan du ens förstod det… ? Kanske du börjar tänka på hur små barn helt plötsligt flippar ut i köpcentret och det går från lugn till att börja skrika hysteriskt utan anledning? Ja, ibland vet vi att vi själva började tänka på något som hänt som gjorde oss irriterade eller någon körde på en på hälarna i affären med sin kundvagn, eller att barnet är supertrött och hungrig efter en hel dag på förskolan osv… men de där andra tillfällena. Säkert råkade du få på dig något som inte tillhörde dig. Fundera på om du inte emellanåt tänkt: ”Vad hände nu då?”

Det kollektiva omåendet/oron/rädslan

Sen återgår vi till det där ständiga surrandet och snurrandet omkring oss hela tiden. Exempelvis i media som propagerar ut mestadels nyheter och rubriker med mycket lågfrekventa energier som påverkar oss direkt.

När vi inte trodde det kunde bli värre så blev det värre med rubriken om att du inte får elda i din kamin hemma i villaområdet varje dag utan måste kolla med grannar och visa respekt för andra… jag klickade inte ens på artikeln utan lämnade den åt hädan 😉 Det är de saftiga rubrikerna som räcker för att få igång de flesta och sen att de sällan har någonting med sanningen att göra eller helheten, vem orkar ta in den lilla sista raden i artikeln? Hur länge ska de få hålla på i mainstream media med att tynga ner folk runtom i hela världen? När kommer den där lilla droppen som till slut får just din bringare att svämma över? När säger du stopp, NU räcker det!?

Vi har piskats och pinats i åratal nu och det räcker numera med det där lilla så är du genast där nere på botten igen och känner hopplösheten krypa över dig. KRIS, KATASTROF och ELÄNDE fyller och tar upp nästan all plats. Så står vi då där med allt detta i famnen och vad, exakt vad förväntas vi göra med allt? Hur ska vi känna och hur ska vi må? Det kollektiva omåendet blir som en tjock tät dimma och du behöver inte ens råka bumpa i någon vid frukttorget längre… för det faller över dig brutalt via luften.

Kan du se och förstå hur det på ett sätt är ganska enkelt att få många människor att må dåligt och skrämma upp en hel värld?

OM du inte gör en del aktiva val, en del aktiva små beslut för dig själv och förhoppningsvis i alla fall för dina barn. Du kan vända skutan! Helst säkert!

Börja med att förstå och acceptera att du blivit påverkad negativt.

VAD GÖRA?

Förutom att du säkert själv kan tänka ut att du borde sluta se och lyssna på alla nyheter dygnet runt, sluta läsa skrämselrubriker så finns det vissa saker du kan göra för att hålla det på avstånd.

När kollegor börjar prata elände på rasterna så rester du dig och ursäktar dig med att du behöver ta ett samtal, gå på toa eller så bara reser du dig och går där ifrån.

Gör likadant bland vänner, sammankomster och fester. Vimla vidare om det går. Byt samtalsämnen tvärt med några inövade skämt på lut. Var clownen som roar och förvillar. Säg SKÅL nu firar vi livet och har roligt! Vem vill missa en skål? och kanske drar fler än du en suck av lättnad av att bli räddad ur eländet?

Dock är det inte lika lätt vid de små familjemiddagarna eller parmiddagarna. Jag fick några råd som ni som vill kan ta till er, eller så struntar ni i detta för ni kanske inte ens läst hit ändå. Det är ju bara hokus pokus! Alltså, jag vet inte vad andra kallar det och jag bryr mig inte heller om det. För mig funkar det! Kanske för dig också?

  1. Innan du ska vistas bland andra folk kan du tänka dig att du sätter på dig en kappa med luva som ett slags skydd. Du kan visualisera eller helt enkelt med rörelser ta på dig din osynliga mantel och för dig själv säga att du tar på dig ett skydd emot andras energier. – Innan du går in i affären, innan du går över tröskeln till arbetet, eller svägerskan som är värre än krösamaja eller ja, du fattar helt säkert.
  2. Du kan visualisera och säga för dig själv att du nu sätter en skyddande bubbla om dig själv och kanske ditt/dina barn varje morgon innan de lämnar hemmet.

Om du märker att du fått på dig någon annans energi som du inte mår bra av så kan du ställa dig vid en dörröppning och liksom borsta av dig från huvudet och neråt med intentionen att du sopar av dig all dålig energi, stampa lite i golvet och öppna dörren för att vifta bort eländet. Energin omvandlas istället till något bättre och skönare där uppe bland molen och i vilket fall svävar de iväg från dig.

Är du extremt trött kan du klappa in energi med dina handflator runt om dig. Inte ge dig själv lusingar nu 😉 utan klappa in på huvudet, ansiktet, armarna, bröst, mage, rygg, benen och känn hur du blir lite piggare direkt och får ny fokus. Jag blir lite glad av att klappa om mig själv faktiskt 🙂

Ta ett beslut om hur du vill göra dina val av hur du hanterar ditt liv. Förstå att du har kraften att påverka andra i både negativ eller positiv riktning. Ta beslut på vad du vill göra, hur du vill leva och vad du vill ge till andra och hur du vill att andra ska känna sig när de möter just dig.

ALLA VAL VI GÖR FÅR KONSEKVENSER! /Jill

Jag är helt övertygad om att vi är många, många fler godhjärtade och kärleksfulla människor i vår värld än den lilla klick som nu utövar en psykologisk stress och press. Så fort vi är tillräckligt många som synat detta så POFF försvinner övertaget och det psykologiska spelet är överspelat och borta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s