attraktionslagen, glädje, Happy feelings, Harmoni, hälsa och välmående, inspiration, kärlek till livet, lifewarrior, lightworker, ljusbärare, LOA, love & light, mod, Personligt, styrka, vemod

Vemod och virvlande känslor

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Så kom de där speciella känslorna igen

Hela dagen har jag känt av de där speciella känslovallningarna som kommer som små puffar först, för att sedan kännas som stötar och sedan tar det över nästan helt. Svårt att sätta ord som kan förklara, men en särskild sort känsla som jag känner igen… VEMOD som rör omkring inombords.

Sista officiella semesterdagen, som egentligen inte alls är semesterdag utan varit fylld av planering och en hel del administrativt. Fixa och få delvis i ordning, få koll på läget, lägga ut i sociala medier och så utanför pågår sommaren hela augusti ju. Vad har jag egentligen gjort med sommarmånaderna? Jag har definitivt inte deltagit särskilt mycket i sociala sammanhang, utan väldigt småskaligt. Som om de senaste åren varit någon slags nertrappning, delvis ofrivillig men ändå påtaglig och lite… småjobbig i ärlighetens namn.

Det är också nu det drar igång med planering på det privata planet och jag behöver få koll på en del saker som tyvärr inte görs av sig själv 😉

Existentiella frågor bubblar upp

För mig är augusti nästan alltid lite som nu. Vemodskänslorna infinner sig och jag vet att jag har mycket att göra framför mig inom olika områden som behöver betas av kontinuerligt.

Ibland behöver jag stänga av och bara göra, vara i görandet och ånga på. Annars stannar allt omkring mig. Tvivel kommer som alltid med hur jag ska orka, hur jag ska klara av att genomföra. Men någonstans där inom mig vet jag ju, att jag klarar alltid av det som jag från början kände tvivel inför. Det ger en trygghet och jag har stor tillit att allt som vanligt kommer ordna sig.

Jag satt en stund idag vid skrivbordet och höll på med att skriva ner planeringen för augusti och fram till årsskiftet. Det är bra att göra en grovplanering och få lite koll och översikt. Det är också då jag gör mina små listor med vad som ska göras/betas av, samt vad som jag behöver jobba med och förbereda för att trycka på start månaden efter. För mig är det helt omöjligt att hålla allt i huvudet, så en lista startas upp och sedan får jag fylla på. Nu längtar jag ut till mina promenader i vår lilla magiska skog där de bästa idéerna kommer och jag känner flow.

En prio som ligger för mig personligen är att hämta hem mig själv igen. Att stilla mig, att ta hand om mig extra och fråga mig själv de där viktiga existentiella frågorna som är så nödvändiga. När jag sätter en form för det, så kommer lugnet inombords återkomma naturligt. Jag har verktygen, men behöver ta fram verktygslådan och leta rätt på just det som behövs just nu.

Jag samlar på vackra bilder med kloka citat och sparar ner dem i en mapp på min dator. Det är ett ett av mina verktyg för att påminna mig om vad jag värdesätter och den grund jag vilar stabilt på.

Fler verktyg

Jag har några böcker jag ska välja ut delar av för att sätta intentionen för min höst med bra material.

Några viktiga skal ska skalas av och det ska fortsättas att sorteras för att nå en bra balans.

Sen handlar det om att fortsätta med att öva på att få min självkärlek att växa så jag blir stark nog.

Ibland får även jag viska till mig själv de där snälla orden ❤️Allt jag och du tänker om andra är oftast speglingar och det vi känner som skav är det vi själva behöver arbeta med och bearbeta.

Nu ska jag lägga mig och ladda för att återigen, efter 2 veckors ledighet, ta emot mina fina kunder imorgon.

Var den förändring du själv vill se i världen. I det lilla växer sig de stora känslorna fram! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s