Arbetarklass, Familj, Fånga dagens tillfälle, Feelgood, glädje, Happy feelings, Harmoni, hälsa och välmående, inspiration, kärlek till livet, LOA, love & light, lycka, magi, minnen, Personligt, Samhället, själslig detox, styrka

I min lilla lilla värld av blommor

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

En plats att dra sig tillbaka på

Jag smög upp en stund tidigare nu på morgonen och började fixa iordning med kaffe och frukost till min lilla familj. Så står jag där vid diskbänken, kikar ut genom köksfönstret där solen nästan bländar mig och får en skön rysning som far genom kroppen. ”När man kan vara glad för det lilla, har man mycket att vara glad för” dyker upp i mina tankar. Det här sa min make till mig redan i början när vi träffades (för över 18 år sedan). Meningen har följt med och små påminnelser behövs mellan varven när allt snurrar på.

Samtidigt far tankarna iväg på världen utanför vårt lilla bo. Lösryckta meningar där dömande och nedlåtande ton oftast används för att lyfta sitt eget. Är man poppis så får man många ja-sägare omkring sig som fyller i… jag tar några djupa suckar och tänker att vi kommer ju ingenstans framåt i vår värld om inte de som är sk. poppis ser till att hålla en ödmjuk och kärleksfull ton i vad de framför i offentlighetens ibland ocharmiga ljus. Men var och en får ta ansvar för sitt eget, är ju också något som jag tänker denna morgonstund. Så även om jag läser dessa rader, så blir ansvaret mitt i hur jag hanterar det jag läser. Jag väljer att avsluta funderingarna med att skicka ut lite extra kärlek runt omkring mig, även om jag då inte räknas som någon ”poppis-person” 😘

Därefter väljer jag att stanna här i min egen lilla vrå, min egen lilla lilla värld av blommor. Samtidigt som jag tänker den tanken, kommer minnen av min älskade farmor över mig. Hon som såg mig för den jag var och älskade mig ”ändå”. Hon som berättade om sin uppväxt och hur det var att växa upp i ett fattigt, men kärleksfullt hem på söder i Stockholm där råttorna sprang runt benen vid utedasset på gården nedanför… och hur de kärleksfullt tog hand om varandra i all dess enkelhet. Så tänker jag mig, att det är just detta som är viktigt och därmed stillas allt inom mig och jag blir varm i mitt hjärta igen.

Visan nedan är starkt förknippad med min farmor i mina minnen av allt hon berättade för mig när jag var på alla mina hundratals besök i huvudstaden ❤️

Glädj dig åt det som gör gott inombords

Delar en till som blev så härlig att tänka på. När jag var liten lintott flyttade min mamma och pappa med mig till Skåneland och jag förundrades över den konstiga dialekten de pratade där/här nere! 🙂 Ja nu har jag ju flyttat över gränsen för 30 år sedan till Blekinge, men det var ändå Skåne som landade i mitt hjärta före.

Under min skolgång på låg & mellanstadiet övade och övade jag på att förändra min 08-dialekt till någon slags skånska som sedan influerats av blekingska, så ja ni förstår ju vilken salig blandning jag är! 😉

Glädjs åt det lilla i din vardag och när du kikar utanför din lilla sfär, gör det med kärlek, omtanke & respekt kära ni! På det sättet sprider vi alla en liten med kärleksfull intention som kan göra skillnad på ett större plan utanför oss själva.

Tack för att du läste! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s