attraktionslagen, Fånga dagens tillfälle, Feelgood, glädje, gränslös, Happy feelings, Harmoni, hälsa och välmående, inspiration, kärlek till livet, love & light, lycka, magi, Personlig utveckling, Personligt, styrka

Rice above

Fyll livet med kärlek & ljus

Styrkan kommer inifrån och inte utifrån. Likaså gäller för kärlek och ljus.

Du kommer finna den största kärleken inom dig och när du finner den kommer du känna dig hel.

När du känner kärleken inom dig så kommer hela du att stråla och ljuset kommer sippra fram ur varenda por.

Det är lätt att tappa sig själv, förlora den fasta grunden att stå på. Minns då att du redan är allt, du är redan god nog och värd allt.

Varje gång vi tittar utanför oss själva är en utmaning. För vi vet aldrig vad det är vi stöter på och hur det kan få oss att känna oss. Är vi inte starka nog i oss själva så är det lätt att ta in olika sinnesstämningar som inte är våra egna, andras värderingar baserat på sådant vi egentligen inte tror på men kan påverkas av för att ”den stora massan” verkar tro att det är den enda rätta vägen.

Bygg en stadig grund att stå på

Du har kanske läst om att jorda dig själv? Du har kanske läst om att bygga en stabil och stadig plattform att utgå ifrån? Behöver det vara krångligt?

Mitt svar är nej.

Det är som med allt annat som känns nytt, mest finurligt i början att finna ut vad som menas men med tiden blir det en vardag. Att stå stadigt i dig själv.

Samtidigt kommer insikterna om att vi är på en ständig förändringsresa genom hela livet och att vi emellanåt behöver justera, förändra och uppgradera för att passa in i livets gång. När livet börjar kännas lite skakigt så är det oftast en indikation på att det är dags att justera. Så ser jag på det. Varken mer eller mindre. Helt naturligt. Det bästa är att du bara behöver fråga dig själv om vad det är som skaver och vad det är du behöver göra för att grunden ska stabiliseras igen.

Genom att känna och låta tankarna komma till dig så kommer du att veta vad som behövs göras. Ibland behöver man ta hjälp av någon annan med kunskaperna för att komma i mer balans, men med viss övning så kommer det naturligt till dig. Om du vågar lyssna inåt vill säga. Att stänga av bruset en liten stund och ta dig en stund för egen tid med att lugna ner dig själv, med det som passar dig.

Vi har olika sätt att ta oss framåt

Jag har gått ifrån att känna och tycka att det verkar för krångligt, för mystiskt och flummigt för att jag ska kunna ta det till mig – till att slutligen landa i att det varken är krångligt eller flummigt så länge jag själv känner att det här passar mig.

Jag har fått insikten om att det här är något vi alla egentligen har naturligt inom oss, men vi har stängt av delar av oss själva till förmån för det yttre bruset som bara blivit mer och mer högljutt. Inte konstigt att vi tappar både fotfästet och oss själva. Till förmån för något annat, utom oss själva och som gynnar något som vi inte alls varken anar eller kan förstå.

Jag tror inte heller att vi kan läsa oss till denna grundkunskap egentligen, men vi kan få vägledning och tips som vi sedan kan utgå ifrån och skapa upp vårt eget av. För vi är alla olika, med olika förutsättningar, med olika historier och olika packat bagage i vår ryggsäck. Det handlar inte alltid om att rensa bort allt, utan om att använda sig av det vi har med oss av erfarenheter och göra något bra av det vi har. Använda sig av det vi står och går i och på vägen veta skillnaden genom att inte gå på de stigar man redan gått om det ledde till att vi gick vilse i livet. Utan kunskaperna om tidigare erfarenheter kan vi inte vid nästa vägskäl välja bättre för oss själva. Den personliga resan kan vi endast göra själva. Kanske tänkte du som jag att det bästa är väl att välja något som ”alla andra” gör, för att vara mer safe?

Men faktum är att om du känner att livet skaver, så kanske du behöver stanna upp och känna efter vad och varför det skaver? Ingen annan kan känna det till dig oavsett hur bildad den andra personen är. Därför tror jag det är så viktigt att känna sig stabil, trygg med sig själv, känna kärlek för sig själv och först då hittar du det som är rätt för dig, just här och nu. Kanske inte rätt i senare skede eller för all framtid, men just nu. Så när allt kommer omkring så är det alltid här och nu som är verkligt. Den du var är inte längre en verklighet och dit du är påväg vet du helt enkelt inget om och därmed heller ingen verklighet. Vilket hela tiden för dig emot att här och nu är viktigast.

Summeringen

Så summeringen är det jag skrev som inledning:

Styrkan kommer inifrån och inte utifrån. Likaså gäller för kärlek och ljus. Du kommer finna den största kärleken inom dig och när du finner den kommer du känna dig hel. När du känner kärleken inom dig så kommer hela du att stråla och ljuset kommer sippra fram ur varenda por.”

– Jill Lagerqvist 220530

Stå upp för dig själv

Du har allt inom dig! Stunden är kommen att känna tillit till att livet vill både dig & mig väl, här & nu. Låt inte det yttre påverka dig och lyssna enbart till det som känns gott inombords. På det sättet kommer du läka, på det sättet kommer all oro, stress, rädsla och känslan av maktlöshet rinna av dig – och då kommer du finna din egen styrka.

Namaste! /Jillmåndagstankar en av de sista dagarna i maj 2022 då det nya håller på att skapas upp och vi vaknar till något ännu större och vackrare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s