Uncategorized

Sen reser man sig, när man fallit färdigt!

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Efter en gråmulen dag brukar solen alltid vinna till slut

Det bästa med de där gråa skitdagarna är att man vet att de tar slut och sen kommer en ny dag med nya möjligheter. Alltid…

Jill Lagerqvist

Jag är lyckligt lottad som tillåter mig att känna efter, reagera, agera och ge omtanken även till mig själv.

Jag är den som står redo när någon behöver mig. Som direkt blir lösningsfokuserad och går in för att läka, lyssna och finna på något bra som gör att personen mår bättre. Det liksom bara blir så, helt naturligt.

Det har inte alltid kommit lika naturligt när det gäller mig själv. Men kanske har mitt nuvarande yrke hjälpt mig med det här, att bli mer observant på mina egna signaler? För att jag ser hur det trasar sönder, sliter och tär? För att jag vill finnas och vara stark för andra och för att vara det behöver jag (jo jag inser det nu…) vara stärkt och omhändertagande emot mig själv också.

Mitt löfte till mig själv, så långt och mycket jag förmår…

Därför kan jag idag återigen känna mig stark och glad!

Hämtade hem min make igår kväll vid tåget. 10 dagar går fort och det kändes som att jag sprang ett maratonlopp och hann med precis hur mycket som helst dessa dagar. Bra och mindre bra. Den här gången knackade stressen på och min kropp ropade rätt högt till slut. Så jag åkte iväg och det var bra, men även detta tog på mina krafter. Landade helt slut hemma i tisdags eftermiddag efter fantastiska dagar hos en av mina bästa vänner och hennes man, dotter, bonusdotter och sedan 2 till vackra fina vänner. Wow vad bra det blev och så mycket extra allt på mitt vänskapskonto är sparat i mitt hjärta.

Men på tisdagskvällen började kroppen göra ont och igår vaknade jag med sjuk värk i kroppen. Min själ är trött och kroppen vill säga mig detta. Det går inte att bära på för mycket utan att få pysa över och kapsla in sig en stund. Så det gjorde jag.

En skön skogspromenad igår med Sune voffs, andas djupa andetag, lyssna på naturen och njuta. En påminnelse om att jag är en väldigt snäll och omtänksam människa som vill ge mer än jag tillåter mig att välkomna tillbaka på något sätt. Som vill bjuda in, se till att alla mår bra och får synas. Men sedan också en påminnelse om det här med gränssättning även för mig och lyssna in andra för att förstå vikten av allt. Ja allt sånt kom till mig igår. Fint va?! 🙂

Sen städade jag och fixade fint hemma hela eftermiddagen och kvällen tills jag skulle hämta mannen. Tavlor flyttade runt och hittade nya platser. Mitt behandlingsrum fick ny matta och lite annat fix. Nöjd och glad Jill som älskar att få vara kreativ!

Idag är vibbarna höga igen

Vaknade av mig själv vid kvart i åtta. Ja, vi kan göra så mitt i veckan ibland 🙂 sova tills vi vaknar utan väckarklockan. Skönt! Morgonens planer blev avbokade. Så vi tog en roadtrip jag och mannen efter vår sköna morgonpromenad. På morgonpromenaden hörde vi göken och mannen sjöng en melodi om en gök som han inte sjungit sen han var barn. Den bara ploppade upp! 🙂

Nu har vi fixat på altanen och gjort fint. Älskar vårt lilla fix som ger en sådan härlig känsla av att våren/sommaren är på ingång och vi ska njuta. Vi har liksom allt framför oss!

GLÖM ALDRIG att efter regn kommer solsken och att en skitdag kan komma för att vi ska stanna upp och uppskatta de små sakerna i livet, som vi sedan kan se storheten i!

// Jill Lagerqvist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s