attraktionslagen, både feelbad och feelgood, Familj, förebild, Feelgood, glädje, Happy feelings, Harmoni, inspiration, kärlek till livet, Liv och död, love & light, lycka, mänskliga rättigheter, mod, ord är makt, Personligt, Samhället, styrka, yttrandefrihet

Det är svårt att inte bli berörd

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Livsöden

Igår kväll blev en lite tung kväll av olika anledningar. Livet känns och det var en ”sån” kväll igår. 2 olika personer som mist sina nära anhöriga nu i påskhelgen som jag fick besked om. Gamla, ja men ändå så ledsamt. Sen lite annat som rörde mitt hjärta.

Ibland får jag notiserna i mitt flöde på facebook från den öppna gruppen ”Biverkningar av vaccin – den offentliga gruppen”. Alltså jag blir så ledsen och illa berörd. Så många livsöden och så många som blivit sjuka, där deras sjukdomar de lever med triggats igång och ger dem rejäla utmaningar. Där fullt friska människor plötsligt insjuknar efter att de tagit en dos och ingen bryr sig om. När folk får störtblödningar genom näsblod och okontrollerade menstruationsblödningar, när de får stroke och hjärtinfarkter trots att de inte ligger i någon riskgrupp eller för att de ligger i en riskgrupp och övertalades att ta dem och alla påfyllnader för att skydda sig och istället blir de dödssjuka… Det är tyst i media fortfarande om detta och jag anser att något är allvarligt fel. Varför bryr sig så få om det här, när så många vågar berätta? De berättar också om sjukvårdens ibland totala ointresse att hjälpa dem, att de får diagnoser de aldrig haft tidigare och en massa nya mediciner som ska mildra symptomen men ingen verkar vilja befatta sig med det här. De blir helt enkelt inte lyssnade på och möts av total oförståelse och ingen respekt eller ödmjukhet. I dessa stunder sjunker jag tillfälligt till botten. Det är en sådan mörk röra och jag ber dagligen om att det ska bli ett stopp, att de ansvariga ska ta sitt förnuft till fånga och erkänna… att de felade, att de inte visste bättre, att de ber om ursäkt för att de inte lyssnade till den del av professionen som faktiskt ropat högt nu i flera år. Nej, istället förbereder man som bäst att ändra våra grundlagar för att ta i med hårdhandskarna som de gör i andra länder där invånarna inte har vårt unika grundskydd. Trots att blickarna har vänts mot vårt lilla land med stor häpnad över hur bra vi klarat det trots att vi inte haft Lockdowns och annat! Varför får politikerna och myndigheterna fortsätta och rasera grundlagar, som om vi tänker till, människor för ett sekel tillbaka stred hårt för? Visst förstår vi att det fanns en stor anledning till att de här grundlagarna kom till? Eller? Vad har hänt med vår regering? Som sagt, maktlösheten kan lätt skölja över en.

De viktiga samtalen för att låta hoppet spira

Jag pratade en kort stund med min man igår kväll om det här och vi var rörande överens om att fylla våra dagar framöver med bra innehåll. Själv satt jag och tittade på husrenoveringar och inredning. Det är sådant jag gillar. Mannen kollar hojar på blocket, mekartips och sedan roliga klipp så humöret vänder uppåt.

Vi vet ju alla att livet är en salig blandning av högt och lågt, surt och salt osv. Det handlar inte om att stänga av hjärtat, för det skrev jag om i ett inlägg för några dagar sedan att jag inte vill. Jag vill vara på ON-läge för att vara i kontakt med mig själv och min själ på ett mer genuint sätt. Visst då innebär det att jag också behöver möta de här låga energierna och göra något för att vända och framför allt sprida glädje för att omvandla det mörka till det ljusa, det låga till det höga. En konst i sig, men alternativet känns inte som ett alternativ faktiskt.

Det börjar alltid med mig själv

Det här tåls att upprepas. Vill jag ha en förändring behöver jag titta på mig själv först. Att se inåt är att möta mig själv där jag är nu och se på vad jag själv behöver justera eller förändra är det som gäller.

Den här våren ger jag mig själv mer tid, mer kärlek, mer ödmjuk tacksamhet över allt som är och allt jag är. En kärlek till de jag har omkring mig i mitt liv och som jag är glad att få spendera tid ihop med. En kik i kalendern skvallrar om en ”sköna maj”-känsla! Blir glad och förväntansfull! 🙂

Men nu ska jag återgå till mig egen vardag och fortsätta förundras över vårens vackerhet precis utanför mitt hus.

Tror minsann att hela vår altan och uterum kommer få lite extra kärlek denna säsong!

Välj kärlek – alltid & så mycket du förmår! /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s