attraktionslagen, både feelbad och feelgood, berättelser från 20-talet, Feelgood, gränslös, Historien upprepar sig, inspiration, kärlek till livet, konflikthantering, konsekvenstänk, Liv och död, love & light, mänskliga rättigheter, mod, ord är makt, Personlig utveckling, Samhället, styrka, Uncategorized, Upp till kamp, Utmaning, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

Vilken verklighet vill du vakna till imorgon?

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Är vi alla bevakade redan?

Ja det är vi på så många olika sätt. Vi lever i en värld där kontrollen av oss är ganska stor och när man tänker på det blir det ganska otäckt. Här hemma har vi tidigare alltid sagt att ja, det spelar ju ingen roll om vi har rent mjöl i påsen. Vill de ha koll på lilla tråkiga mig så kan det väl kvitta, vi har inget att dölja! Men… så kommer det en massa annat in och det börjar verkligen skava rejält när jag funderar på det. För när allt är som vanligt, när vi i vårt trygga lilla land får leva fritt, i en demokrati, så är det ju ingen konst att vara en laglydig stabil medborgare. Men betänk nu att samhället ändras och vår frihet krymper, våra mänskliga rättigheter inte är lika självklara och med de där små ändringarna som hela tiden sker halvt dolt så vaknar vi upp och lever inte längre i en demokrati!?

Trygga Sverige har förändrats och våra cirklar har redan rubbats ganska mycket om vi backar lite mer än 2 år och kikar hur det var då och sedan på allt som hänt, i små små steg fram tills nu. När vi inte är fria längre att säga och skriva vad vi känner utan censureras, stängs ner och blir utfrysta dels pga att vi deltar i en global värld med sociala mediekanaler styrda utanför vårt eget land, men också i sammanhang med familj, vänner, bekanta, kollegor och släktingar. Det har helt enkelt skett en massa negativa saker när man samlar dem på hög! Vi är kontrollerade, styrda och många har tyvärr gått in i den masspsykos som faktiskt konstaterats ha skett via nyhetssändningar en gång i halvtimmen som ett av flera exempel. Myndigheter som har gått från det som tidigare ansågs vara naturligt och vetenskapligt bevisat gällande virus, immunförsvar och kroppens egna läkekrafter till att vända kappan efter vinden och av någon dold anledning låter andra ”makter” styra deras, enligt mig, desinformation som går helt stick i stäv med vad som i början kommunicerades ut. Helt plötsligt styr media vilken information som når oss via lockande rubriker och det har mer än en gång bevisats nu att statistiken är manipulerad och inte stämmer med verkligheten. Det är helt öppet, men de flesta vet ändå inte att det är så, att de fått fel information och det de litade på var fel. Vad hände? Hur många av er har frågat er det? Eller tycker ni att det är helt i sin rimlighet med det som sker? Varför tror ni att vi har delats upp i olika tyckanden?

För egen del så…

Jag vet för exempel att jag har ögonen på mig då jag kan se min egen statistik här på bloggen. Genast när jag publicerar något och länkar via facebook så ser jag att jag är kollad via facebook i länder som Irland (ja det är där META har sitt säte som äger fb, insta mfl), USA, Kina och ibland kommer Europeiska nationen också in… jag vet att ni alla kollar mig! Vad ska jag säga? Hej på er!

I vårt land skyddas vi än så länge av de mäktiga grundlagarna till största del, men vi som är någorlunda vakna vet att de är hotade av vår regering, den röran som blev när folket försökte rösta för snart 4 år sedan. I vår regering verkar de tappat greppet helt och det som skett det senaste året är direkt upprörande! Att Stefan L lämnade och det kom in en kvinna, som inte alls ger intryck av någon kvinnligt varm utstrålning vi märker av, gör ju saken ännu mer snurrig och gör i alla fall att jag blir ännu mer misstänksam på vad som sker.

En orolig tid

Allt det här får mig ofta att fundera på vad det är för märklig tid vi lever i? Jag följer delvis vad som händer i Kanada, Australien och Österrike nu. Även Frankrike och Italien en del… Det är verkligen inget hoppfullt att se. Det är heller inget hoppfullt att läsa allt elakt som kommer från vanliga privatpersoner i sociala medier och då främst facebook som är det forum jag mest är inne på än så länge. Herre gud! vad eländigt!

Det är i tider av kris och motstånd vi prövas, men också bekänner vilka vi är. Det är då det visas om vi har jobbat så pass mycket med oss själva att vi kan stå stadigt och är trygga med vilka vi är. Så frågorna är också: Har du funderat på vem du är? Hur du vill att andra ska uppfatta dig och hur du vill att andra ska känna/må när de möter dig?

Det är ganska tydligt att det är många som inte har gjort den viktiga personliga utvecklingsresan med sig själv och därmed missat biten med hur de agerar med sig själv och andra.

Det är också ganska tydligt att även i vuxen ålder är många så pass osäkra att de hellre gör, säger och agerar som den stora massan, att det viktigaste är att vara ”som alla andra”, inte säga vad man tycker högt och inte fråga sin magkänsla eller hur det känns i hjärtat i allt som sker. De flesta vill helt enkelt sortera in sig enligt att vara PK (politiskt korrekta utifrån vad den stora massan säger, för att inte hamna utanför etablissemanget).

Hade fler jobbat kontinuerligt med sin egen personliga utvecklingsresa och agerat mer utifrån hjärtat i kärlek – så hade vi haft en mer kärleksfull och trygg värld. Det är så enkelt, men också så svårt då alldeles för många är helt livrädda för att känna efter inombords på riktigt.

Min egen inställning i allt som sker

För mig har ämnena i denna blogg svängt en tvärsväng från mesta dels feelgood till att bli, vad säkert många anser, någon form av vildbasepolitiskt agerande – men ni ska veta att den röda tråden även i det här handlar om att vi alla människor på denna planet är värda att leva i mer feelgood och få vara fria att göra det vi själva önskar! ❤ Det kommer alltid att fortsätta vara mitt allra största mission i ALLT jag gör!

En del har tröttnat fullständigt på mig. De undrar hur jag orkar ”hålla på”, men det är väl där olika personligheter skiljs åt i egenskaperna, men också ändå kan vara något att lita på och känna sig trygg med om man ser det ur ett mer positivt sätt att se på vad som sker?!

För mig känns det så självklart att jag behöver engagera mig av så många olika anledningar. Jag kommer alltid att verka för en mer kärleksfull värld, ett tryggt land att leva i och där vi låter de mer mjuka värdena vara med i allt som sker. Det är inget blaj blaj snack, utan enligt mitt sätt att se på det helt nödvändigt för att vända och påbörja den nya eran som jag inom mig känner är på ingång. Detta trots att det nu är mer galet, även i de land vi av olika anledningar ansett vara välutvecklade, och kaos råder, våld/hot mot mänskliga rättigheter sker på daglig basis.

Det är många som nu öppet stödjer och engagerar sig för, från så många olika håll och i olika professioner. När jag lyssnade på denna så gick rysningarna genom hela kroppen. Det sjunker in mer och mer hur allvarliga brott mot mänskligheten som begås av regeringar i flera länder. Där invånarna förstår att de inte längre lever i en demokrati utan diktatoriska ledare går in och bryter öppet mot lagarna. Maktlöshet, men också en enorm styrka som växer hos invånarna för att gå samman och kämpa! Missa inte allt det här för att ni inte orkar bry er! ❤

När jag i morse fick bevittna när den äldre kanadensiska kvinnan som sitter på sin lilla permobil och är med och demonstrerar för frihet i sitt land, för sitt barnbarns skull och för kommande generationers rättigheter, när hon blir kullvält och trampad på av polisens hästar så gick något sönder inombords.

DET RÄCKER NU! Nu måste ni ALLA vakna och bara svälja er stolthet över att ha kallat så många människor för foliehattar och konspiratoriska! Ni behöver inse att ni har blivit lurade och börja engagera er, stötta de som står där på barrikaderna och kanske faktiskt ta ställning och ställer er upp ni också!

Detta var min omedelbara känsla. Men jag vet inte just nu vad det är som ska till? och vad är det egentligen vi alla kan göra, vi små vanliga människor? För jag förstår att de flesta av oss känner en stor maktlöshet. Vad kan lilla jag göra? Jag förstår att det är rädsla som styr många. För eftersom vi alla är kontrollerade och det lutar åt en total maktkontroll med QR-koder och ändringar av valuta, inte få äga något själv, bankerna som kanske kollapsar och alla besparingar – var tar de vägen? Det blir för mycket att hålla reda på och isär. Kommer vi verkligen gå emot samma poängsystem som råder i Kina? Vad sker egentligen och hur/vad tänker politikerna på just nu? Har de någon dold agenda för folket och är det så att de inte själva styr, utan något läskigt bakomliggande som vi inte ens vill veta eller kan ana?

Tydligheten saknas från våra politiker

När vi inte har en tydlighet, en känsla av en varm och omtänksam trygghet från våra folkvalda politiker så skapas det utrymme för spekulationer. När känslorna av att de inte längre lyssnar på landets invånare blir för stor, då kommer de där känslorna av misstro in och det måste ju vara bland det värsta som kan hända ur ett samhällsperspektiv, när invånarna totalt tappar förtroendet. Eller?

Är det här och nu vi ska tappa hoppet? Eller är det här och nu vi sätter fötterna djupt ner i jorden och står stadigt, går samman trots vissa meningsskiljaktigheter och kräver rättvisa, frihet och att få fortsätta leva i en demokrati?

Det är lite av ”NU eller aldrig” över det som sker. För regeringen planerar för att ändra våra grundlagar. Jag är inte så insatt att jag vet hur snabbt de kan göra det. Men jag vet att det inte är till vår fördel, att det planeras inskränka på våra rättigheter, vår frihet och demokrati. Vad de än säger nu, så är det detta som håller på att ske. Låt det inte ske?

Känn tillit till att livet vill er väl!

Jag har bilden klar för mig helt och håller vilken verklighet jag vill vakna upp till. Jag har tillit till att livet vill oss alla väl, men också insikten att det är stora förändringar som sker. Ur kaoset kommer lugnet lägga sig och sakta, men säkert byggs det nya och mer kärleksfulla i världen upp och blommar ut. För när vi människor har fått nog, då kommer vi resa oss upp och gå samman. Det är detta som nu sker i Kanada, Australien, Nya Zeeland, Frankrike, Italien och många fler länder.

Vi kommer stå enade. Vi kommer sträcka ut handen emot varandra och lägga annat åt sidan för att tillsammans agera för en mer kärleksfull värld. Öppna upp era hjärtan och låt det sprida sig, den värmen och omtanken som finns inom oss alla.

Namaste / Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s