de dolda koderna, Familj, gränslös, Historien upprepar sig, kärlek till livet, konflikthantering, konsekvenstänk, Liv och död, love & light, mänskliga rättigheter, mod, ord är makt, Personligt, Samhället, styrka, Uncategorized, Upp till kamp, Utmaning, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

När är det nog?

This is a WAKE UP CALL!

Ok, svenska folket vad krävs för att ni ska reagera?

Att vi är landet Lagom eller Mellanmjölkslandet har vi ju hört förut. ÄR det bra eller är det dåligt? Vi är det sansade fredliga folket? Eller är vi det fega folket som låter andra länder ta striderna och så surfar vi in lagom i efterdyningarna och plockar russinen ur kakan? Vad tycker du?

Själv tycker jag att en stor del av invånarna i landet Sverige har blivit för jefla dryga, lata och bekväma i många läger. Allt bara tillåts ske, till och med helt öppet för här i trygga landet Sverige så kan vi alltid luta oss tillbaka och låta ”någon annan” göra skitjobbet. Allt från att plocka våra älskade jordgubbar och svenska gurkor till att städa våra trappuppgångar eller våra hem via svart arbetskraft mm. Så smidigt att slippa ta skitjobben själva! Vi kan inte ens tänka oss i vår vildaste fantasi att vårt demokratiska land håller på att förvandlas till ett mycket odemokratiskt land eller att vi faktiskt redan är där och att yttrandefriheten är kapad och censurerad! Va? Nä, det händer inte i landet Lagom. Dessutom firade ju vår svenska regering 100 år av demokrati i Sverige nu i januari på en tv sänd gala! Det hade de väl inte gjort om det inte är så? Dessutom fick vi ju en kvinna som stadsminister! ”Vad pratar du om, vaddå tappad demokrati? Jag pallar inte lyssna! Någon annan får engagera sig! Vem orkar lyssna på en anti-vaxxare liksom” Som om det var det allt handlar om…

Det är såklart enklare att engagera sig i att dela inlägg på fejjan i olika utlottningar om att få läpparna fixade, vinna ett års gratis förbrukning av tandblekning eller 5000 kr i rabatt för heminredning och bla bla bla! än att försöka förstå vad hela världen fightas med. Ja det skitenkelt att ”gilla, dela och rimma en vers” och det andra är skitbökigt, jag håller med! Men ska vi bara låta saker ske för att det är komplicerat att ta tag i?

Många köper sina samvete fria med att välja rosa sockerartiklar i oktober varje år, sätta den där rosetten på kappan, ge ett bidrag till något det tror på. Beundransvärt och viktigt det också såklart. En del människor skänker en slant till BRIS och FRIENDS (men gör inget eller tänker inte på varför ungarna far illa eller tar livet av sig)- för det får väl någon annan göra. Jag stöttar ju med pengar! Men sen då…?

Vi är så vana vid att ”någon annan” gör det vi inte själva anser oss ha tid till, eller för att vi tycker det är jobbigt att engagera oss i saker. För gör vi det behöver vi ta ansvar och helt säkert kommer det att kännas jobbigt inombords och dit in till hjärtat har vi stängt dörren. För sanningen är att vi inte orkar KÄNNA – för då faller vi. Högst mänskligt och det vet de som fulspelar om.

När det är för sent, ja då är det för sent! Men… det är det väl aldrig? Försent, eller? Ja vad tror du?

Tror ni kvinnan som står på ett lastbilsflak i Ottawa, Kanada, i filmklippet jag delar nu hade tänkt att hon skulle ställa sig där för 3 år sedan? Tror du att hon i sin vildaste fantasi skulle kunna ana att hon skulle stå där och tala till en hel nation, som skulle sprida sig till hela världen? Nåja, nu är det ju så att vår vanliga media totalmörkar det faktum att det pågår en massa runt om i vår värld och just nu då en megainsats i Kanada! Om frihet, mänskliga rättigheter, om förlorad demokrati och kampen för barnens rätt att få vara barn, om de äldres rätt att få träffa sina anhöriga, om människors rätt över sina egna kroppar? Om att få gå och handla när det passar en själv utan att visa upp pass och bära de där förhatliga munskydden som stänger ute syret och gör våra hjärnor dimmiga (så vi inte orkar tänka klart – kan det vara en strategi?), om att kunna gå ut på promenad och lämna sitt hem utan att riskera böter. Om att få behålla sina arbeten, få gå i skolan och hälsa på sina familjer, att barnen ska få leka med varandra och delta i sina fritidsintressen och sporter. Jag är rätt säker på att hon aldrig kunde ana detta komma… Kvinnan arbetade på ett av landets bästa universitet och lärde bl.a ut retorik, hur viktigt det är att vara vetgirig, kritiskt tänkande, att våga ifrågasätta och på så sätt utvecklas och lära sig mer. Hon var en mycket uppskattad lärare och en klok kvinna på många plan. Men hon ville inte ta de sprutor som påtvingades, hon ville få bestämma själv över sin egen kropp och blev därför av med sitt arbete. Hon, en av många… och nu står hon där på ett lastbilsflak och kämpar för folkets rättigheter ❤

För er som aldrig hört om henne så är hon ett namn på mångas läppar sedan en bra tid tillbaka nu. Första gången jag hörde henne så kom tårarna och jag fick en föraning om vad som skulle komma… och det kom och aldrig att jag ens kunde ana. Här kan du ta del om mer av henne: https://www.bing.com/videos/search?q=Dr+Julie+Ponesse&qpvt=Dr+Julie+Ponesse&FORM=VDRE

Men ta de där sprutorna så är ju allt lugnt sen!

”Så att vi alla kan få leva som vanligt igen. Ta ert ansvar! Det är er skyldighet!” säger vem? Med vilken rätt att bestämma över någon annans kropp? Sen när började vanligt folk lägga sig i varandras medicinska val? Sen när ger sig vanligt folk rätten att tycka om det? För mig personligen, så anser jag att det är gift i sprutorna, så vet ni och jag kommer aldrig medge att det är ok!

Ska DU ge dig rätten att först säga till MIG vad jag ska injicera i MIN kropp och annars ge DIG rätten att döma mig helt öppet och DU tycker det är ok att dela på din tidslinje till och med vad du anser om ”såna som mig”? Tycker DU det är ok att gå ut på DIN tidslinje och begära att folk rensar bort sig själva från DIG för att de inte tycker som du? För en jävla sprutas skull? För vad är det allt handlar om egentligen? En indirekt önskan om att vi ska försvinna från ditt luftrum irl också eller?

Kan DU som agerar som ovan för en enda liten sekund tänka på dessa frågor? Ja du vanliga människa, som hela tiden måste framstå som en sådan hjälte med dina plåster på axeln och vilja få hejarop och bekräftelse på att du tillhör ”den rätta gruppen” människor, som har rätt och peka finger åt de som har fel och gärna i samma inlägg skriva att det är vår skyldighet! Vad anser du att du är för förebild för ungdomar och barn? Att det bara finns 1 ”rätt” väg och det är din? de som inte gör som du säger ska försvinna!? Är det detta du vill att nästa generation ska följa?

Vi har det så bra här i vårt land – i alla fall just nu…

När jag skriver det här inlägget så får jag en uppdatering i mitt flöde. Ett filmklipp från en advokat som spelar in från ett hotellrum i Ottawa, Kanada. Det är allvar! Vi ska vara så tacksamma för vårt mellanmjölksland, i alla fall ännu ett tag. Men vem säger att inte samma skulle kunna ske här? För vem trodde det kunde ske i ett så stort land som Kanada? Läs följande nedan och ta in i era hjärtan vad en svenska boende i Kanada nu upplever:

”Kanada ❤️🇨🇦 Hemska saker pågår just nu där som vi alla behöver bli medvetna om. Advokat Keith Wilson berättar (i videon i länken nedanför texten) att man mer eller mindre har infört krigslagar mot befolkningen. En svensk vän till mig bosatt i Kanada hör av sig i natt och är helt förtvivlad.

Detta är vad hon berättar:

Hej Johannes!

Det har hänt mycket bakom kulisserna här i Kanada. Vi som är med och jobbar med planering och stöd för konvojen här har idag blivit utfrågade av säkerhetspolisen, man hotar med åtal och alla våra bankkonton har frusits- alltså våra personliga konton! Man gett sig alltså inte på ledarna för konvojen utan oss som inte jobbar offentligt. Jag är helt gråtfärdig- jag vet inte vad jag ska ta mig till. Alla mina pengar som jag sparat för att flytta mig och sonens saker till Sverige, pengar till hyra och mat, flygbiljetter etc är frusna…I minst ett år säger de. Plus vi har varit tvungna att skriva under papper på att vi inte får gå ut med detta på social media, och inte heller vara med i några grupper som tillhör ämnet. Gud jag är helt förstörd. Jag vet alltså inte vad jag ska ta mig till…jag är fast här nu. Jag vill hem 😥 Sprid gärna använd inte mitt namn för då får jag väl ytterligare saker de kan anklaga mig för om jag inte kan komma härifrån. De har ju nu också frusit det gofund me konton 10 miljoner dollar så de menar allvar…✨

/ Johannes Haddad

https://www.facebook.com/hannah.meyer.319/videos/3057094991180887

Hur länge till tycker ni det är ok att blunda för verkligheten?

Det är så sorgligt att jag sitter här och skriver som jag gör. Jag hade inte heller en aning om att jag skulle göra det, eller att jag skulle engagera mig. Men nu är jag en sådan som har det i ryggraden att civilkurage och mod är något som behöver utövas och inte bara vetas om. Det finns en tid för allt och tiden är kommen för länge sen egentligen, men nu är det verkligen dags att agera.

Vad göra då?

Ja, men en sådan enkel sak som att sluta snacka skit och va så triggad vid att kalla oss, som försöker berätta, för de där kränkande uttrycken och lyssna istället. Sluta peka finger åt oss. Sluta stöta bort oss. (Jag är drastisk i mitt inlägg för att ruska om och få folk att haja till, för det verkar vara den enda vägen? Eller har jag fel?)

Istället så sträck ut handen, fråga vad just du kan göra. Svaret är enkelt. Börja med att känna att vi vill er väl, att vi bryr oss och att vi vill att svenska folket ska stå enade och inte delade i för eller emot en jäkla spruta (ja eller 3 eller flera). För det handlar inte om de där sprutorna längre. Följ vad som händer i världen och förstå att det är så mycket värre än den frågan. Det är ett nytt slags krig mina vänner, följare och andra som eventuellt läser. Det är en slags krigsföring som pågår från många länders regeringar just nu. Jag trodde aldrig jag skulle skriva det… aldrig… 😦 Samtidigt pratade jag med en klok man som sa: ”Ja, vi här i denna delen av världen föraktar länderna i mellanöstern och tycker de är dumma i huvudet som krigar och förstår inte varför, men om vi kan få så stora klyftor emellan oss, för att vår regering är med och påverkar en uppdelning mellan oss svenskar i en fråga om att vaccinera sig eller inte och det sedan genererar att folk sitter och spyr galla på varandra och kallar folk för mördare, att de obesprutade lika gärna kan dö och att de inte har rätt till vård om de blir sjuka osv… ja då kan i alla fall jag förstå varför krig uppstår.”

Det verkar ju inte svårare än att regeringen börjar hitta på egna lagar som styr undan grundlagarna och sedan förminskar den del av befolkningen som inte gör som de blir tillsagda. Nästa månad ska ju dessutom jakten på de obesprutade börja, de har ju avsatt 200 miljoner. Då kommer nästa fas inledas i den psykologiska krigsföringen: Angiveri. Smaka på det ordet en stund. Vi ligger lite efter i vårt land, men tro inte för en sekunds tvekan att inte de nästkommande stegen är fullt möjliga och kanske jäkligt busenkelt med tanke på hur loja vi är här i mellanmjölken… Kommer du ange dina vänner, din familj eller din granne? Har du läst på om eller minns vad som hände i forna Jugoslaven? Det låter fint att restriktionerna ska upphävas om några dagar, men det är en taktik bakom det. Jag blir direkt oroad av att de verkar tro att vi är så lättlurade och lättstyrda.

Lyssna noga på deras text ❤

Känner du dig ensam? Det är du inte! Nätverka och knyt nya kontakter med andra som delar din uppfattning. När vi går ihop är vi starkare än när vi försöker göra saker på var sitt håll ❤

Kom ihåg en sak: Det börjar alltid med Dig själv!

Vem vill du vara i allt som sker?

När du så småningom sitter i din sköna vilstol fram på ålderns höst, vad vill du då säga till andra? Att du var en av dem som lät saker ske och att du höll dig undan av rädsla. Det var en mörk tid där mycket elände runt omkring utspelade sig.

Eller vill du stolt berätta att du var en liten del av allt det fina som skedde när folket gick samman och kämpade för en mer rättvis och kärleksfull värld. Att du var med och gjorde skillnad och att ni hjälpte varandra, att ni stöttade varandra trots vissa oliktyckande – för att du verkligen ville få lämna efter dig en värld i fred och där människor fick vara fria?

Det är Ditt val, men du behöver göra det nu! /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s