attraktionslagen, berättelser från 20-talet, Familj, Fånga dagens tillfälle, förebild, Feelgood, glädje, gränslös, Happy feelings, Harmoni, hälsa och välmående, Historien upprepar sig, inspiration, kärlek till livet, LOA, love & light, lycka, magi, mänskliga rättigheter, minnen, mod, ord är makt, Personligt, Samhället, styrka, Uncategorized, wakeup call, yttrandefrihet

När kommer lugnet till en del 3

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Minnesanteckningar

Dagen efter den unga kvinnan var på besök så sprang tankarna återigen bakåt i tiden… Det var så mycket då som hände! Jag funderade på om det fanns några särskilda grejer som fick saker att vända eller hur allt till slut bara kom ut? Jag hittade en minnesanteckning (av flera) på något jag fastnade för, som någon av alla dessa modiga människor som ändå kämpade för att folket skulle komma på andra tankar hade skrivit. En man som ofta florerade i mitt flöde, ja mångas flöde, var en man som heter Max Lundqvist och han drev många viktiga frågor och upplyste alla sina följare på facebook. Skulle jag samla allt jag tog del av under denna tid hade det blivit en bok med alla dessa modiga människor. Men det gjorde jag aldrig, för tiden fanns helt enkelt inte där och min uppgift var mestadels med annat som inte syntes så tydligt för ”den stora massan”. Jag stärkte och nätverkade för att stå redo att ta emot alla som skulle behöva min hjälp framöver när ridån skulle gå ner. Jag kände det så tydligt inombords att det var så det skulle bli och ville känna mig stark och förberedd så gott det gick. I vilket fall så visar jag er min minnesanteckning där jag sparade ner något som jag fick gå och fundera på ett tag efteråt. Förresten, det fanns ju en riktigt bra YT kanal som hette modiga människor, där en kvinna intervjuade väldigt många modiga människor också! Jag hann aldrig lyssna på alla, men vilken fantastiskt grej det var! Men det var en tid då mycket tystades ner…

Lappen är gammal och lite suddig… men raderna fick mig att gå vidare med mina egna tankar i allt som var.

Det Max skrev fick mig att börja fundera mycket och Stens svar med teorier verkade på något sätt som en realistisk förklaring, men det sjönk också in hur komplext allting blivit. Det skulle inte bli någon enkel väg att lösa det på var min känsla då.

I mina egna små noteringar på hur man ska lösa det med att något nytt måste till i världen som kunde ge de här människorna hopp, så skrev jag: ”Hur ger vi hopp, mål & mening till människor? Själsligt arbete – inifrån oss själva först. KÄRLEK”

Eller kanske var det den historiska dagen när jag och hela världen fick skåda ett historiskt skådespel med ”Convoy to Ottowa 2022” som satte fart och började göra skillnad? Det var mäktigt att få känna ännu mera att det fanns hopp och att människor stod upp för friheten! WOW jag minns att jag var helt tagen och satt med gåshud när jag fick se alla filmklipp som lades ut… det var i alla fall med och tillförde stort hopp även om msm ännu en gång var mest tysta och förminskade händelsen. I en svensk tidning stod det att läsa att det var hundratals lastbilar, när det i själva verket var över 100 tusentals… Hur det nu var möjligt? Men vi som såg verkligheten kände att nu händer något mäktigt!

Från min anteckningsbok – historiskt!

Allting börjar med oss själva

Jag minns att jag under denna tiden ofta ville förmedla om det inre personliga arbetet vi alla behövde göra med oss själva. Det börjar alltid där, innan vi kan gå vidare och ge från hjärtat. Har vi stängt av kontakten med våra hjärtan, så kan vi heller inte varken nå andra eller agera i villkorslös kärlek varken emot oss själva eller andra. Det blev som ett mantra för mig.

Jag skrev för exempel följande text till denna bild:

Ibland tänker jag att det är en självklarhet… och ibland tappar jag lite hoppet tyvärr.
Vad är något värt när människor tappar respekten för varandra?
Vad är något värt när vi inte handlar i kärlek?
Vad är något värt när omtanken skyms av förakt och hånfullhet?
Har vi glömt våra grundvärderingar eller är det nu i denna tid folk ”visar sitt rätta jag”?
Mina grundvärderingar är de samma som jag bär med mig på min axel varje dag och påminner mig när jag faller i tvivel ❤
♥️ Kärlek ~ Omtanke ~ Respekt ♥️
Glöm aldrig vem du är och hur du vill att andra ska känna inombords när de möter dig i något sammanhang
 ☺️

En av mina närmsta vänner Pernilla knöt ihop det så fint när hon svarade: ”Japp, otäckt att se hur många reptilbeteenden som pågår därute. Att alltid fråga sig ”Är det sant? Är det kärleksfullt? Tillför det något?” Innan man agerar. Ibland behövs ”tough love” och det som är sant kan ibland trigga eller smärta någon annan. Då är det fint att fråga sig själv varför man blir triggad, inte bara agera ut mot den som står i sin sanning. Ibland behöver man dessutom inte ha en åsikt. Din sanning behöver inte vara min men jag respekterar din om du kommer från en plats utan dömande. 🙏🏻❤️

Kanske var det viktigaste inte att försöka prata om kärlek utan att själv leva och verka i den? Leva i kärlek ❤

It´s not talking of love, but living in love that is everything.

– text från ett yogite jag brukar dricka

Så kanske var det också viktigheten av att inte döma andra?

Jag kände starkt vid den tiden att vi får helt enkelt börja där vi står, med det vi har och gräva spadtag för att börja skapa det vi själva vill bjuda in i vårt eget liv! Det måste börja med det och att vi i allt det nya hittar våra likasinnade som sluter samman och vi blir medskapare i det nya! Att leva i en icke dömande tillvaro med människor som liksom jag hade drömmar om något bättre än det som varit?

Tvivel kom och gick… vem är väl jag att göra och säga det jag gör? Varför skulle jag vara viktig? Men oftare vann övertygelsen att jag är en viktig pusselbit av flera och tillsammans börjar vi bygga och efterhand lär vi oss, justerar och finslipar på en värdegrund som är skapad ur kärlek, omtanke och respekt. En plattform värd att kämpa för, att bygga på och göra till vår verklighet!

Vad ville jag själv? Hur ville jag leva?

Jag satt så ofta jag kunde och fantiserade och fick input av olika människor, sidor, tidningsartiklar, händelser mm. Jag öppnade upp och lät saker komma till mig. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, utan bjöd liksom in och fann utrymme.

Jag kontaktade olika människor om olika saker.

Jag satte visioner och sökte efter passande pusselbitar. Om jag inte vågar börja, om så även med små babysteps så kommer det aldrig ske någon förändring. GO WITH THE FLOW! Var sann emot dig själv Jill! Då kan du alltid lita på att du väljer vägar som är bra för dig, du kan lita på att de beslut du tar grundas på äkta och sköna känslor.

”Känns det lätt så är det rätt” blev ett av mina motton under denna tiden!

Man får det man förtjänar!

Ett härligt uttryck som funnits för evigt känns det som. När jag släppte mina spärrar om mitt egenvärdes strama budget så flödade plötsligt det jag önskade till mig. Jag kände en enorm lycka för vad mitt liv innehöll och en äkta tacksamhet över livets gåvor. Jag var rik på rätt saker med det som betydde mest. Att leva i överflöd av detta skapade upp de där sköna vibbarna… go fot it, let´s Do it! ❤

Att sitta här och skriva vid mitt enkla skrivbord med havet som utsikt. Det har jag gjort i många år nu. Drömmen blev en vision, som blev ett äkta mål och plan och så småningom verklighet! Strunt samma i ordningen, jag sitter här och är i nuet, det enda viktiga! Så kommer lugnet till mig, allt är som det ska vara, just nu och i denna stund.

You may say I´m a dreamer, but I´m not the only one! skrev jag den dagen, den 27/1-22 i ett inlägg. Så sant, så sant. Det var så många fler än jag som drömde om ett annat slags liv, ett bättre liv för oss alla.

Ser du stjärnan i det blå? Allt du önskar kan du få!

Namaste Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s