berättelser från 20-talet, glädje, Harmoni, Historien upprepar sig, inspiration, kärlek till livet, Liv och död, love & light, lycka, magi, mammakärlek, mänskliga rättigheter, minnen, mod, ord är makt, Personligt, Samhället, styrka, Uncategorized, Upp till kamp, Utmaning, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

När kommer lugnet till en? Del 2

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

20-talets början var en tid då nya vindar tog fart

Den unga varma kvinnan ur personalen, där jag bodde, kom igen och knackade försiktigt på min dörr under eftermiddagen. Hon frågade vänligt om jag ville komma med och fika med de andra eller ha in fikat på mitt rum. Den dagen var jag lite trött och ja, kanske lite gostundad och mosig efter fotbadet och ville va för mig själv. (Så mycket minnen som dök upp efter vårt samtal under fotbadet. Jag behövde samla mig och sortera känslorna. Det var en orolig tid, men också så starkt påtagligt att det förändrade allt som blev efteråt.) Till min stora glädje säger den unga kvinnan att hon gärna tog en kopp kaffe med mig eftersom hennes arbetspass var slut och hon inte hade bråttom vidare den eftermiddagen. Så vi satt där i varsin skön fåtölj och vårt samtal tog vid där vi slutade. Hon ville höra mer om just min upplevelse. Jag log och mindes alla mina samtal och allt min älskade farmor Gullan berättat om för mig när jag var yngre, mycket yngre än den godhjärtade kvinnan jag fikade med nu 🙂

En ljuvlig fikastund med den bedårande unga damen ❤

När ni läser i historieböcker om vilken händelse som helst ska ni veta att den ofta baserats på enskild person eller grupps berättelser och upplevelser. Kanske ska vi ta det i beaktning när vi läser om berättelser och händelser i historieböckerna? Kanske ska vi källgranska var fakta kommer ifrån, vilken social grupp och politisk inriktning berättaren har, eller annat relevant som kan påverka historien? Men vem orkar det? Det här är min upplevelse av vad som då skedde.

Medias totalitära makt föll till slut

Under 20-talet sjönk förtroendet helt för den vanliga media (msm) via nätet och papperstidningar samt flera kommersiella tv kanaler och även den s.k. statliga kom på skam. De förr så anrika dags och kvällspressen, som många av oss växt upp med som oberoende granskande journalistiska tidningar försvann helt bort och likaså fick de lägga ner köpta reklamkanaler som visade sig ha dolda agendor och varit med i den stora masspsykosen som uppdagades under mitten av 2022. Ojojoj vilken cirkus det var och så många som försökte vända kappan och rädda sitt eget skinn! De beskyllde varandra, ”talade ut” och blev ovänner på bästa sändningstid! Till slut fick de bryta för reklam i de värsta bråken som uppstod och intresset svalnade mer och mer efterhand det blev uppenbart hur de flesta ljög och folket varken orkade eller hade lust att bli vilseledda mer. En ny sorts mediarapportering skapades upp där fokus landade i att visa inslag från det goda livet, alltså mer feelgood och mindre feelbad. Det tog tid att omprogramera alla de gamla automattankar som satt i oss sedan många generationer tillbaka, men sakta blev det goda i livet vår allas vardag! Magiskt och varje dag gör jag en liten tacksamhetsövning kring det. Vi behöver påminna oss och inte glömma varför vi vill leva i tacksamhet och kärlek.

Det var också då den tiden då börsen rasade, främst i och med kemiska läkemedelsindustrins totala kollaps… En man som suttit i en av de större kommersiella kanalernas tv-soffa, allt som oftast, som expert blev åtalad och dömd för jäv. Ja det var helt makalöst, men tro det eller ej – han dömdes att vara med och betala de stora skadeståndsbeloppen som tillföll alla de som blivit sjuka av de där dna läkemedel som de lurade folk att tro att det var skydd mot sjukdom, men i själva verket visade sig vara någonting helt annat. Vi var många ska du tro, som försökte varna och upplysa. Men vi blev utfrysta och öppet hånade under flera år, ja det hittades på egna uttryck med ”anti-vax xers”, folie_hatt, nyandliga och ett tag kallade de oss alla för högerextremister när vi gick i de fredliga och kärleksfulla frihetsmarscherna i de stora städerna… Under denna tid när den farliga kemiska preparaten togs bort kom vi åter tillbaka till den traditionella örtmedicinen i större utsträckning och gjorde ett fint samarbete med sjukvården i de delar som hade en hållbarhet och verkade för god hälsa och friskvård. Resultatet blev fantastiskt fint, eller hur? sa jag och blinkade till kvinnan.

Minne från en av alla frihetsmarscher som genomfördes då 2021 och 2022 ❤

Men ungefär samtidigt som sanningarna rullades fram med diverse skandaler inom media, regeringen, myndigheter och hela vårt gamla system föll så kom folk till insikt. Alla de människor som tidigare varit arga på oss och beskyllt oss för en massa saker förstod då att vi hela tiden bara agerat i kärlek och stor omtanke. Vi stred med våra ord för våra barn och barnbarn. Vi ville lämna en vacker och bättre värld efter oss än det vi höll på att hamna i. Aldrig trodde vi att så mycket ont kunde ta fäste på så kort tid! Men lika snabbt som det tagit fäste, lika fort spred sig sedan kärleken och den stora världsfreden runt om hela vårt jordklot. Precis alla jag kände ville vara med och skapa något mer hållbart! Det tog tid att läka, det ska gudarna veta!

Med förmågan att förlåta, ge kärlek och skapa förutsättningarna för att läka finner du din egen största inre frid. När du ger dig själv kärlek och älskar dig själv så kan du också fortsätta sprida den varma känslan och omtanken till hela din omgivning. Så kommer lugnet till dig ❤

– Jill
Många människor planterade vackra träd som symboliserade och står för naturens lungor och växtkraften som fanns bland oss alla.

Jag tog den unga kvinnans hand och höll den mellan mina händer. ”Varje århundrande har sina stora utmaningar och det vi utkämpade då, blev 2000-tusentalets stora grej. Kanske är det till och med så att det aldrig någonsin tidigare har påverkat så många människor samtidigt eftersom alla människor på hela jordklotet på något sätt blev påverkade”.

Historien upprepar sig

Det var något jag, med flera ofta sa till andra under den tiden. En del skakade på huvudet och menade på att det var en skam att jämföra med nazi-Tyskland och det som skedde under 2:a världskriget, men de hade svårt att inse det eftersom det såklart skedde med andra metoder. Den mörka sidan, som vi brukade kalla dem, hade startat en agenda som handlade om att göra en så kallad ”reset” och minska befolkningen på vår jord och att slutmålet för det skulle vara klart 2030. Under nazisternas tid handlade det om att rensa ut flera olika grupperingar/folkslag i samhället som de ansåg ej värdiga. Först in i gaskamrarna var alla människor med olika handikapp för de var antagligen inte ens dugliga i att slita som slavar under den tiden, sen efterhand alla andra… Det som skedde under 20-talet var annorlunda, ja man kan väl kalla det med modernare tekniker i den tiden antar jag? Först pratade man om att injicera äldre och riskgrupper, sedan alla 60+, sen alla ner till 18, sen 16+ och sen det hemskaste när de gick på barnen och till och med utbildade barnmorskor gick ut och sa att det var helt säkert att injicera gravida! Att det fanns väl genomgångna studier som visade på att det var helt säkert… med ett nytt dna läkemedel som inte ens var godkänt 😦 Farhågorna växte i takt med att det inte längre gick att tysta ner alla biverkningarna och om jag minns rätt så var det över 95 000 anmälningar som kom in under de här åren. Jag är glad över alla de som fick upprättelse till slut!

Det kändes som att alla som ifrågasatte det här blev tystade och läkare som sa emot blev av med sina läkarlegitimationer. Folket vågade inget annat än att lita på det som sas från myndigheter och som sedan godtyckligt tilläts förvrängas i media. Det upprättades även nya lagar, som gick emot våra grundlagar, med särskilda pass som förbjöd de som sagt nej till att låta sig ingå i det stora medicinska försöksexperimentet. De fick inte röra sig fritt i samhället! I en del länder gick det riktigt illa innan det vände! Men det vill jag inte ens tala om nu, för det gör fortfarande för ont att tänka på. Precis alla som önskade få igång debatter, tog fram motargument, fakta (som förresten alltid kallades fejknews) blev censurerade och bortplockade om och om igen. En slags underrättelsetjänst fick skapas med flera olika grupperingar inom olika områden. Nya nätverk bildades och människor gick samman, fast beslutna att bygga en ny och bättre värld.

Många miste nära och kära under denna tid

Den unga kvinnan satt helt mållös med tårarna rinnande längst sina vackra kinder. Hon var berörd och såklart var även hon drabbad av det här då både hennes mor- och farföräldrar rycktes bort hastigt under denna tid, så hon aldrig fick träffa dem ens.

Nåväl, allt det där är också historia nu, sa jag vänligt. När jag berättar det såhär i efterhand så låter det ju helt galet, men… det skedde precis överallt i hela världen där ett tag.

Jag tittade den unga kvinnan in i ögonen och sa sakta: ”I de mörkaste stunderna, när allting faller, så ska vi alltid komma ihåg att det finns inget ont utan att det för något gott med sig.”

Ur askan reser sig Fågel Fenix gång på gång

En sak är säker! Det som skedde i det som kom att kallas ”Det stora uppvaknandet” var smått otroligt och helt underbart! Mitt hjärta blev varmt när jag sa de orden till den unga kvinnan. Hennes ansikte lyste upp och hon torkade sina tårar.

Vid det här laget var kaffet uppdrucket och jag kände att tröttheten tog tag i mig.

”Kära unga dam, jag tror jag behöver vila mig en stund nu. Det tar på krafterna att berätta och återuppleva alla minnen från den tiden. Är det ok om vi pausar och fortsätter vårt samtal en annan dag?” frågade jag henne. Hon nickade försiktigt och tackade mig för stunden. Jag tror att även hon behövde en paus och självklart också åka hem till sin familj.

”Jag kommer igen och tar med dig ut i trädgården nästa gång. Kanske kan vi gå en liten runda ner till havet och sätta oss på en bänk en stund”, sa kvinnan. Jag nickade och log trött. Så gör vi absolut. En varm och innerlig kram avslutade vår fikastund.

Själv la jag mig på min mjuka schäslong i blodröd sammet och drog min mjuka filt om mig. Schäslongen stod framför mitt stora panoramafönster som vätte ut över havet och så låg jag där och såg solen skapa sin magi medans den sakta sjönk ner för nattens vila. Lugnet kom åter över mig och mitt hjärta var fyllt med kärlek och förväntan. Senare den kvällen skulle min son komma och äta middag med mig och det såg jag så mycket fram emot ❤

Fortsättning följer en annan dag… Då tänker jag berätta mer om uppstarten på det nya och vilket skönt och härligt liv vi tillsammans skapade upp! /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s