glädje, Harmoni, Historien upprepar sig, inspiration, kärlek till livet, love & light, lycka, magi, mod, Personligt, Samhället, styrka

Tiden då världen och befolkningen blev galen

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Vad är på riktigt och vad är inte det?

Ju mer jag läser och tar del av, desto mer känner jag att jag inte längre vill delta i galenskaperna. Det är lätt att bli fartblind… åt alla håll och på alla kanter.

Livsresorna är olika för oss alla, men jag tänker att jag har val att göra och det känns viktigt att följa det mitt eget hjärta säger till mig.

Jag är säker på att jag inte föddes för att stå på barrikaderna, utan för att finnas i mitt eget liv och göra min egen resa. Jag finns för att finnas för de i min närhet och det är gott nog för mig ❤

Jag är också säker på att jag inte föddes för att gå in i rädslor, smärta och förödelse. Jag är numera säker på att det jag väljer att rikta fokus på och ha sikte emot – det är det som är av betydelse. Jag stänger mer och mer ner det yttre bruset för att söka visdom inom mig.

Jag är här på jorden för att sprida ljus, kärlek, omtanke och känna empati för mig själv och andra ❤ Det är jag säker på och det är mitt val i det som sker nu.

För jag tycker att världen och vår befolkning blir mer och mer galen för varje dag som går. Det är inget jag vill vara med om att skapa. Jag är medskapare av en kärleksfull och vacker värld utan att vara naiv, utan med ett enormt fokus på att just där ligger det betydelsefulla ❤

My mission ❤

Tittar inåt i min själ istället för röran utanför

Det finns visselblåsare och ”krösamajor”, det finns de som mest bara är stöddiga och plumpa, som gärna trycker till varandra och slår sig för bröstet. Tja, som i alla tider tänker jag. I varje sekel sker saker som verkar så främmande och overkliga så de flesta blundar och kan inte ta in det. Ändå så sker det och plötsligt är man i ”det nya normala”.

Jag kan inte prata eller råda alla andra. Livet är en resa som ska levas av alla och en var. Kan jag däremot inspirera någon att stilla sig, titta inåt i sin egen själ och söka svaren för att leva sitt liv – ja då blir jag glad och tacksam över att ge någon annan den kraften. Jobbet med sig själv är ändå den stora bedriften som var och en behöver göra förr eller senare för att finna sin själsfrid.

För att lyssna på sin egen själ behöver man skapa tid och utrymme för att höra sin inre röst.

Vilken väg vill du välja? För du har ett val. Du behöver inte lyssna på alla andra och ”bara” vara en följare. Din egen stig som du trampar upp kanske är en helt orörd stig.

Offer för omständigheterna eller fri

Jag har tänkt mycket på detta. Med att sätta sig i en offerposition, att låta andra bestämma och bara hänga på. Det är ju ett val. Kanske inte så medvetet, men fortfarande ett val. Ett val som oftast är byggt på en osäkerhet och en vilja att ”vara som alla andra”. Till och med den person som andra ser som stark och självständig, är kanske egentligen väldigt osäker på sig själv, på sina förmågor och följer något de tror är bästa vägen, för att ”alla andra” valt den. Många karismatiska människor är egentligen ”bara” kopior av någon annan grundat på en stor osäkerhet. Själv blir du ett får som följer skocken och på tal om det så pratas det mycket om får nu och det är detta som menas. Så är du ett osäkert får, som tagit på dig den ulliga offerkoftan och följer strömmen som de andra för att du inte vågar stå upp för din egen tro eller för att du inte gett dig tid att tänka?

Eller är du en självständig, fritt tänkande människa som har skapat upp tid och utrymme att ställa dig frågorna om vem du vill vara, hur du vill leva just ditt liv och hur di vill bemöta andra i denna värld? Har du tänkt till vilken värld du vill vara med och skapa för dig själv, för din familj och framtida generationer?

Inre frid ger yttre frid

Det är min egen fasta övertygelse om att allt börjar med mig själv och när jag finner ro i min själ kan livets olika bitar falla på plats. Att söka utanför mig själv blir oftast fel. Hjärtat vet när något är rätt för mig. Så för att förenkla så är min devis: ”Känns det lätt (inombords och i hjärtat) – då är det rätt” ❤

För många år sedan såg jag ett citat som jag med jämna mellanrum delar. Det sägs vara sagt av Moder Teresa när hon tog emot Nobelpriset. Jag vill gärna tro på att det är sant, men i vilket fall så tror jag mycket på det. Men som jag också skrivit innan, det hjälper inte att läsa och veta vad det står – du måste förstå inom dig vad det har för betydelse.

Något av det viktigaste för oss alla människor då som nu ❤

Det börjar alltid med dig själv och om du bara ska ställa dig en enda fråga nu: VEM vill du vara och därmed få andra att känna när de möter dig?

Tiden då världen och dess befolkning blev galen är här nu i vårt sekel – historien upprepar sig…

Ljus & kärlek till Er alla! Namaste Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s