attraktionslagen, Fånga dagens tillfälle, Feelgood, glädje, gränslös, Happy feelings, Harmoni, kärlek till livet, konsekvenstänk, LOA, love & light, lycka, magi, Personligt, Samhället, styrka

Vi får måla vår egen världsbild

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Låt fantasin flöda!

Plötsligt poppar det upp inom mig de här 3 låtarna. Plötsligt står det klart att det för mig handlar om att skapa min/vår egen värld fri från eländet… Back to basic, låta det som var från förr komma fram som viktiga delar och blanda det med det som är fint och värdefullt i vår tid nu. För det finns massor runt omkring mig. Lyssna på låtarna och känn vad det skapar upp för känslor för dig. Är du ung har du kanske, förmodligen, aldrig hört de här förut. Men ändå… låtar skapade efter 2:a världskriget och i årtionden av en stor utveckling… Lyckliga gatan, det är där vi bor om vi skapar vår egen lilla sfär av lycka.

Min barndomslåt jag ville sjunga för min lilla mamma ❤
Farmor spelade denna för mig ❤

Hemma hos oss hade vi en skivspelare

Där spelades det mycket låtar av Simon & Garfunkel och särskilt denna älskade jag som barn. Jag lyssnade mycket på den efter att jag mist min mamma och ibland när ögonen behöver få pysa över med tårar drar jag till med denna gamla ”dängan” och vips kommer de där salta tårarna.

Att sväva iväg i musikens värld är fantastisk och jag tänker på alla texter som har haft sin speciella mening för låtskrivaren och hur de sedan berört så många andra, som har hittat sina egna meningar och kopplade händelser till låten ❤

Det är hur jag väljer att ta saker som spelar roll för mig

Jag är nyfiken, vetgirig, intresserad, omtänksam och engagerad i livets innehåll. Därför känner jag att det är viktigt att vara noga med hur jag förhåller mig till allt som kommer i flödena överallt. Ett är säkert och det är att det flödar massor nu! Mer än vi alla kan mäkta med. Så första valet är att sålla och sila snacket.

När jag läser att flera uteställen och restauranger faller för trycket och tar rekommendationer som lagar och kräver medicinska pass för att ta emot sina gäster, annars får de vända i dörren. När jag läser om skolresor där elever som varit med och samlat till den gemensamma upplevelsen inte får följa med, saker ställs in… Kyrkorna stänger ute de utan dessa pass… osv osv Då är det lätt att bli förbannad och låta den energin fylla upp kropp och sinne.

Eller så bestämmer jag mig för att måla upp min/vår egen verklighet så som vi vill ha den ❤ En värld där vi alla är välkomna. Den dagen när vi står enade och inte separerade. När vi ställer upp för varandra oavsett.

Om vi är ett kompisgäng som vill gå på krogen eller käka en bit mat ihop och det krävs dessa pass. Då går vi någon annanstans där vi ALLA är välkomna! Såg att vårt lilla Hanöhus anammat passet och hade med det som en text på sina biljetter inför juldagen… ja men då så Hanölauda! Då sätter vi oss på en filt eller i en brassestol på stranden i sommar och har med en grill, kylbag med godsaker och en musikspelare och kör vårt eget race. Jag vill tro att våra vänner är så storsinta att de vill ha med alla i sitt kompisgäng utan att säga att vi inte längre är välkomna ❤ för det är sådana vänner som är värda att behålla. De icke dömande och sådana vänner vet jag att vi har! Enkelt! De kommer också att handla till oss och hjälpa oss med det vi behöver! Men så långt tänker jag inte tänka.

Jag ska fortsätta skissa och måla vår värld i vackra färger och lägga till skön musik för en go upplevelse. Vi kommer vara många som vill samskapa och kanske blir det så att vi ingår in nya Communitys? Vet inte, men det kommer ordna sig! ”We are in this togehter”

Love & Light! //Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s