Uncategorized

1:a december 2021

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Ett datum för historieböckerna

Vi som lever i denna tiden, vi är många som kommer minnas denna dag och datumet etsar sig fast. Det är en historisk dag i vårt land Sverige. För en del passerar den obemärkt förbi, medans för andra är det här dagen D då vi skiljs åt i olika grupperingar.

En del kommer minnas glansdagar från när den första kvinnliga stadsministern i Sverige röstades fram, 100 år efter att kvinnor fick rösträtt. Heder åt den bravaden på många sätt! Men för många av oss smolkas denna historiska händelse av att samma regering som röstat fram en kvinna samtidigt är skulden till att vi just idag går in i en historisk tid där ca 1,2 miljoner vuxna medborgare i vårt vackra land upplever en regelrätt apartheid, i vår tids sätt att upprätta det systemet. För de flesta andra medborgare så anses det kanske som starkt överdrivet, men vi vet att det här kommer vara ett datum att lägga på minnet för alla elever i framtidens skolor.

Himmelen glöder när morgonen gryr

Utanför mitt fönster skänker denna dag en fantastiskt vacker soluppgång med en himmel som glöder i guld, rosa och vackra nyanser därtill. Jag går ut på trappan vid vår entré och förevigar denna morgonstund. Så vackert och en fin påminnelse om hur vacker vår värld är. Det är minusgrader och de har utlyst en klass 2 varning (ja, det ska ju snöa…) En ”varning” om snö istället för ett löfte om att idag kommer det att snöa kraftigt och göra hela Skåne & Blekinge vintervackert. Det är ju trots allt vinter 🙂 Vi har blivit så vana vid varningar så vi bara accepterar dem… saker ställs in pga klass 2 varning och ännu en glad händelse suddas ut från vår gråa vardag. Besvikelse har blivit vår vardag.

”Det är inte hur du har det – utan hur du tar det” som spelar roll!

Så vi vänder på steken nu och ser allt från den ljusa sidan, väl medvetna om det där mörka som också finns.

En vacker soluppgång ger kraft & energi och fyller upp min estetiska ådra denna morgon!

Varmt hus med tända ljus och vackert julpyntat ger mig en skön känsla.

En god vän på ingång med nybakade frallor. En varm och innerlig kram väntas och en fin arbetsdag ligger i planen.

Ikväll går vi ner till min lilla pappa och förmodligen får vi skotta snö och salta gången till honom. Lite småfix att hjälpa honom med och kanske en fika om han och hans kära granne kan slita sig från sina korsord 🙂

Jag kommer fylla på min egen lilla lista över livets små goda ting under dagen och veckan. Mitt tips är att du gör din egen lista och håller ett fokus på det goda feelgoodlivet. Du är inte ensam om att från och med idag vara begränsad enligt vår regering! Vi är ju över en miljon människor som binds samman till en stark och fin kraft i det här samhället och landet! Vi finns från norr till söder, från väst till öst och idag lägger vi fokus på ljus och kärlek. Vi höjder våra vibrationer och tänder massor av ljus. Vi kommer minnas denna dagen på flera olika sätt, men banden oss emellan är rena och ärliga ❤

Varma kramar från Jill – Free Spirit & Fearless Soul ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s