Uncategorized

Drivet

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

I mörkret ser vi ljuset tydligare

I am a member of the 10% of the noicy people around the world who dare to be brave, who dare to demand living in freedom and will fight for humanity, will fight for You! – Free Spirit and Fearless Souls ❤

– Jill Lagerqvist

I den bästa av världar hade vi fortfarande fått lov att vara ifrågasättande, kritiska, vilja väga för och emot, nytta jämfört med risk, frihet att välja det som känns bäst i hjärtat för en själv utan dömande från omgivningen. De flesta tystnar för de vågar inte längre och orkar inte bli anklagade för idiotiska uttryck, utstötta ur vänskapskretsar och ej längre välkomna på diverse event och festligheter.

Jag fortsätter vara modig i små doser och vill vara en medmänniska med öppet sinne, med öppet hjärta och välkomna alla. Allt annat känns overkligt. Vi är under ständig bevakning, ständigt i risk att bli anklagade för allt möjligt. Hur ska vi orka framåt?

Genom att samla oss i små Communitys och i dessa stötta varandra och ha fokus på det som ger energi. Det är min fasta fulla övertygelse att det är vår sköna möjlighet att härda ut och orka vidare. Det är många som inte förstår vårt mission och väljer att provocera, att förlöjliga och se ner på oss som har ett annat sätt att se på det vi lever i nu. När de frontar oss med diverse nedlåtande kommentarer så tycker de inom sig att de minsann visar oss vart skåpet ska stå och där fick de till det… medans vi återigen konstaterar att de missat hela poängen med vad vi vill förmedla. Är en person stängd och med en hård barriär kring sitt hjärta och sinne, så når vi aldrig fram där. Varje människa måste själv göra sina resor och en del väjer andra vägar.

Acceptans. Var i ett icke dömande läge, trots att det skriker inombords av att vilja försvara, förklara och vilja ha förståelse. Ta djupa andetag och släpp släpp släpp ❤

Mitt eget driv är värdefullt för mig

Alla tvivlar, faller igenom och känner sig maktlösa ibland. Det tillhör livet. Där i fallet mot marken drabbar en massa känslor oss och det blir ett mörker omkring oss. Men ju mörkare det blir desto lättare blir det också att se ljuset. I den gråa vardagen blir allt mest ett blurr och sikten är allt annat än klar. Så det är inte fel att tillåta sig att falla neråt en stund. För det egna drivet kommer starta en kedjereaktion inombords där viljan är en stark pådrivare att resa sig och borsta av sig skiten och återigen rensa både mentalt och fysiskt. Vid varje rensning blir det lättare att va den man vill vara.

Vi kommer alla till våra olika vägskäl i livet. Där vi behöver välja bästa vägen för oss själva. Där vi behöver vara och stå i vår egen sanning för att känna oss hela och starka. Ibland innebär det att vi står ensamma en stund. För att reflektera och iaktta livet en smula i ett utzoomat läge, ett högre perspektiv.

Face your fears

I drömmarna får vi ofta möta våra rädslor. Ofta förstår vi inte varför vi drömmer samma dröm om och om igen. Tills vi möter på betydelsen i drömmen och förstår. Oftast handlar det om rädslor av vad vi inte vill vara med om. Jag har en ofta återkommande dröm, som utspelar sig i olika miljöer, men där andemeningen alltid är den samma. I morse kände jag mig återigen ledsen av händelserna i drömmen och det gör att morgonen startar i lågt läge. Mitt emellan dröm och vaket tillstånd kommer oftast känslan av att jag inte vet om det hänt på riktigt eller inte. Sen tar jag en lättnandes suck när jag inser att det ”bara var en dröm denna gången också”. Sen kommer rädslan att jag själv driver mig över kanten och att det en dag ska bli verklighet. Knasiga känslor som spökar till det innan morgonrutinerna i den lugna vrån återställer balansen inombords.

Nu efter frukost och 2 koppar kaffe känner jag så tydligt att dessa drömmar visar mig en av mina värsta rädslor och att det handlar om flera olika bitar. Mina drömmar. Min stundtals sviktande självkänsla, mina ständigt återkommande känslor inför innehållet i drömmarna. Det kan för er andra kvitta vad just mina rädslor handlar om. Viktigast är att jag den här gången ska göra mitt bästa för att möta dem på ett ärligt och vuxet sätt. Bena ut varför jag känner så och ställa mig frågan: Vad är det värsta som kan hända Jill? Varför drömmer du om samma händelseförlopp och kan jag göra något för att skifta? Jag är så säker på att jag kan det, men ibland är det inte alltid så att ensam står starkast.

Men mina rädslor till trots, så är jag helt säker på att jag ska fortsätta vara den jag är och bejaka drivet inombords. Leva ett sant och äkta liv. Bjuda in kärlek och vänskap i alla olika delar av livet ❤

Jag kan bara vara den jag är och för det är jag tacksam ❤ Önskar er en fin helg! (och sköna drömmar) //Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s