Arbetsliv, attraktionslagen, de dolda koderna, förebild, Feelgood, glädje, Harmoni, hälsa och välmående, kärlek till livet, konsekvenstänk, LOA, love & light, mod, ord är makt, Personlig utveckling, Personligt, Samhället, styrka, vuxenansvar

Det ligger jobb bakom

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Allt eller väldigt lite syns

Av allt som görs är det väldigt lite som syns och den lilla biten är den som synas och bedöms. Bakom varje framgång ligger hårt arbete och en massa personligt engagemang. Bakom varje sk. misslyckande ligger oftast lika mycket hårt arbete och personligt engagemang… Vad avgör vem som lyckas eller inte? Att inte lyckas kan ändå vara en personlig framgång. Idag är vi väldigt många som får se våra drömmar grusas eller ligga på kanten till vad man ska klara av.

Jag vaknade 04.55 och genast började tankarna gå igång. Det var omöjligt att somna om, men jag låg kvar då mannen hade liten ”sovmorgon” eftersom han ska jobba endast 4 mil hemifrån idag. Tankarna vandrade till lite olika ämnen, men stannade vid en del av mitt företagande med åtagande och överenskommelser. Överenskommelser som inte uppfylls. Anledning oklar, men självklart vet jag egentligen. Men i livet så är det mycket som spelar roll och en hel del får inte sägas högt. Det passar sig helt enkelt inte. Själv är jag av uppfattningen att en ärlighet alltid ska ligga till grund för det jag tar mig för i alla sammanhang. Jag håller min del och om jag inte har möjlighet till det så meddelar jag det. Så är min tro på att saker ska gå till och så har jag alltid arbetat, så har jag alltid bemött andra i både jobb/affärssammanhang och i privatliv. Det många av oss nu möter är stora utmaningar där brustna förtroende verkar bli vår vardag. Där det blir mer ryggdunkande, hålla bakom ryggen och vända kappan efter vinden. Iofs inget nytt…

Vill jag möta min blick i badrumsspegeln varje morgon med ett sting av dålig samvete för att jag själv inte gör rätt för mig? Nej, jag vill möta min sömniga blick och säga god morgon och känna mig lugn inombords.

Morgonens tidiga tankar gick till det här resonemanget och skillnaden på att vara sin egen och inte i dagens särskilda situation. Även när jag var anställd i många år på ett företag med många egna kunder och ansvar var jag extremt noga med att sköta all kontakt på bästa sätt. Åren där lärde mig många viktiga grunder i hur företagande bör skötas (och ja, kanske lite förbättringspunkter också 😉 ) Det som jag också kan konstatera, som en nackdel för mitt företagande, är att jag inte alltid vågar stå för mitt eget värde. Det har på något sätt alltid varit viktigare att göra rätt för mig i all kontakt med andra, än att också inkludera mig själv. Vilket på sätt och vis för med sig att jag inte alltid respekterar mig själv faktiskt. Så dumt egentligen, men jag tror det är vanligt i min bransch. Så kontentan är väl att om jag inte själv anser att jag är så viktig så kan jag inte heller göra anspråk på det i samarbeten, då jag ju inte direkt går in och tar min plats. För mig har det här alltid inneburit lite av ett manligt tänk, ett manligt sätt att hantera affärssamarbeten, som jag inte riktigt gillat. Att behöva gör så… men jag antar att vi inte är där, att var och en tar sitt ansvar och har ambitionen att oavsett göra rätt för sig och sin del. Lätt att tänja på gränserna när ingen kommer med motargument. Så läxan blir att fortsättningsvis inkludera mig själv på ett mer självklart sätt.

Så kom den här bilden i mitt flöde i morse och jag kunde inget annat än att le. Hög igenkänningsfaktor.

Ett bra recept!

Redan på ett av mina första riktiga jobb blev jag tidigt klar med mitt eget ”recept” på hur man når framgång. Det är så enkelt, men samtidigt också komplicerat då vi har en förmåga att krångla till en del. När jag var några år +20 så blev jag intervjuad i vår interntidning på den företagskedjan jag arbetade och de frågade mig efter hemligheten till våra framgångar med att bli bäst i landet? Jag fick gå på känsla när jag svarade och just detta är en av framgångarna. Jag och mina kollegor gick på känsla. Vi var intresserade, tyckte att det var roligt och bara gjorde. Mitt svar blev: ”Jag tror att om du bestämmer dig för att lägga fokus och jobba på med det, så blir det också bra. Slarvar du, eller inte tycker att något är så viktigt, så blir det heller inget bra resultat.” Vi blev en dåtidens, inom vår bransch, framgångssaga och flera kopierade vårt enkla, men viktiga recept.

”Det vi fokuserar på, det växer sig starkare”

Det här är Lagen om attraktion helt klart. Bara det att jag inte visste det då, utan bara gjorde. Jag har en framgångsrik vän som alltid resonerat så, utan att tänka för mycket och allt ordnar sig alltid till det bästa utan någon större ansträngning ❤

Det finns viktiga saker att lägga min fokus på nu. Sådant som legat på is, som tappade fart förra våren. Förarbetet är gjort och kraft är samlad att ta det vidare. Det kommer inte finnas plats för fokus på saker som inte känns givande, som inte sker i ömsesidig respekt och ärlighet. En ny tid är på ingång och där är jag helt trygg med att jag, tillsammans med andra av samma inställning som jag, kommer göra skillnad.

Jag är stolt och tacksam över mitt eget driv, min ärlighet, äkthet, vilja, engagemang och fina värderingar. De kommer göra skillnad för mig och bra för mina framtida och planerade samarbeten.

Jag avslutar med den här bilden. Ett råd jag fick av en fd kollega som själv förändrade sitt liv och vågade! Hon stöttade och inspirerade mig i en tid då jag själv inte riktigt hittade min egen kraft. Många gånger där efter har jag återvänt till de är raderna och visualiserat ❤

Det handlar om att bestämma sig för den man vill vara emot sig själv och emot andra. Jag väljer att vara sann och äkta i alla mina möten. Namaste/ Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s