Fånga dagens tillfälle, förebild, Feelgood, glädje, gränslös, Happy feelings, Harmoni, Historien upprepar sig, kärlek till livet, konsekvenstänk, Liv och död, love & light, magi, mänskliga rättigheter, mod, Personligt, Samhället, styrka, Upp till kamp, Utmaning, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

Ta tillbaka kommandot i ditt liv

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Ställ dig vid ratten och styr ditt eget livsskepp

Vad lätt det är tappa både fart och därmed förmågan att styra ordentligt. Ibland är det också en smula bekvämt att bara luta sig tillbaka, sätta på autopiloten eller låta ”någon annan” köra på och så glider man med. Världen har utvecklat ett brett ”strutsbeteende” sa jag för mig själv i morse när jag laddade kaffebryggaren. Jag visste inte då varför meningen kom, men den passar in här 🙂

Vi har liksom stängt ner oss själva. Eller?

Alltså, jag är inte alls förvånad eller tycker att det är konstigt. Hur mycket ska vi orka bry oss och just nu är det viktigare för de flesta att få komma tillbaka i det normala igen. Den 29/9-21 – det magiska datumet… eller? Vem orkar bry sig om att att nu, när vi alla har tröttats ut till utmattningsgränsen, då har regeringen tagit fram det här, lite i skymundan och nu har det uppdagats i 11-timmen!

Jag är fri – Jag är en ”Free spirit”!

Jag har alltid känt så, det är absolut inget nytt. Känslan av att vara annorlunda har följt mig sedan jag var barn. Idag vet jag att jag inte är ensam, inte helt annorlunda, kanske bara mest med de jag växte upp med… kaka söker maka, det har tagit tid, men jag har under senare år mött underbart fina, varma, ärliga, godhjärtade människor som har ett öppet sinne och precis som jag lever efter livsfilosofin om att vi alla är fria individer oavsett kultur, oavsett hudfärg, oavsett släktgener mm mm.. Vi är dessutom alla exakt lika mycket värda! Tills vi motbevisar vår värdighet och därom kan det diskuteras vad det innebär… För att inte snöa in så mycket så har jag valt att följa mina grundprinciper 1 Kärlek, 2 Omtanke, 3 Respekt. Dessa tre ord kan appliceras på det mesta. Följer du inte dem och emot andra så har du en utmaning att ta dig an. Det kan krävas en del för att fullt ut förstå innebörden. Vissa tycker det är svårt och rörigt och andra tycker att det här är enkelt och gillar precis som jag att ”Keep it simple”. Krångla inte till det. Vill du själv bli bemött i kärlek, omtanke & respekt så börja med att göra det själv för att se vad som händer. Alla ”felar” och gör misstag mellan varven, men ok bara upp i sadeln igen, be om ursäkt där det behövs och förlåt andra som ber om ursäkt. Vi är när allt kommer omkring ”bara” mänskliga med våra fel och brister. Att sträva efter, att ha som mål att vara en godhjärtad människa är fint 🙂

Hellre Kapten Jill än en mesig bisittare i mitt eget liv

Jag är färdig med att följa någon annans kompass. Det kommer inte att ske förrän jag blir tvingad till det. Men med hot och våld gräver de sin egen grav tror jag. Allt snurrar i en faslig takt nu och då sitter jag här hemma och tänker: ”Skit, va spännande! Ju mer det spinner loss nu, desto närmre är vi den där krackeleringen som gör att all denna mörka sörja förgörs och försvinner bort. Ett hällregn löser upp kletet, det rinner iväg och så kommer det där ljusa fina igenom och syns igen.” Så tänker jag. Men då duger det inte med att vi sitter där med skägget i brevlådan och händerna under rumpan! Då behöver vi ta tag i livshjulsratten och styra själva! Så kom igen! Världen behöver fler kaptener och färre man under däck. Nyktra till och kom upp ur era små hål nu gömt er i! ”Alle man upp på däck!”

I am a Free Spirit

Min arm nygaddad fredagen den 17/9-21

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s