Familj, Fånga dagens tillfälle, Feelgood, glädje, gränslös, Happy feelings, Harmoni, hälsa och välmående, kärlek till livet, love & light, lycka, magi, mammakärlek, Personligt, själslig detox, styrka

Connecta med livet

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

En regnmulen dag som idag

Så passar det bra att gå lite inåt. Alla dagens planer har blivit inställda och framflyttade. En ledig dag och sakta lunket infinner sig. Har önskat in lite svalka och regn så tack för den beställningen 🙂 Numera blir jag inte uppstimmad över avbokade planer utan tänker tvärtom att det var meningen precis så. Det har visat sig stämma så många gånger så jag stretar inte längre emot.

Närmst på planen ligger att fixa lunch. Min älskade son brukar hjälpa mig att laga mat. Han är duktig och intresserad. Jag tänker pedagogiskt att varje tillfälle är så bra när han vill vara med ❤ Men först vilar vi en liten stund efter en skön promenad i svalkande skogen och vi hann precis hem innan himmelen öppnade sig och regnet strilade i en rejäl skur. Vilken tur vi hade! 😉

Jag känner instinktivt att det här är en bra dag att påminna mig själv och er som vill läsa mina rader, påminna om att ta upp kontakten med olika delar i livet. Så lätt att det bara springer på… hittade en fin bild som jag sparade ner med en massa bra och tänkvärt. Kan inte säga det bättre själv, så enjoy!

  • Släpp in kärleken i ditt liv.
  • Älska, bry dig och va ”too much” utan gränser.
  • Skratta, dansa, lek och låt fantasin flöda utan förbehåll.
  • Håll inte tillbaka dig själv!
  • Connecta med ditt hjärta, släpp fram alla slags känslor.
  • Våga vara sårbar, våga vara naken utan pålagda slöjor, våga vara du fullt ut.
  • Välj kärlek framför dömandet, framför att se det mindre bra delarna i livet.
  • Ge dig tid att känna, tid att tänka, tid att umgås med dig själv och fråga dig vad just du behöver.
  • Framför allt annat – ge dig tid att känna och övertänk inte så mycket – agera utifrån känslan.

Känns det lätt – är det rätt!

Ibland brukar jag i samtal med mina klienter säga: ”Utgå ifrån upplevelsen. Känns det lätt är det rätt, blir det motstånd så gör det inte.” Det är givetvis en sanning med modifikation, för en del saker behöver vi göra fast det tar emot, självklart. Men när det gäller beslut i livet, viktiga val att göra är det här en bra måttstock.

Livet är fullt av beslut som behöver tas

Med jämna mellanrum behöver vi ta beslut, komma fram till ifall en justering eller en bortrensning behövs. Det som kändes rätt en gång behöver inte göra det hela livet. ”Inget är hugget i sten” vilket gör att jag ibland kommer fram till att nu behövs en förändring och omprioritering göras. Olika saker får olika lång tid på sig, en del får en ny chans och till en del säger jag hejdå. Tror det är hälsosamt att inventera med känslan inblandad och inte bara vara krass.

Dagens lilla stund för inåtgående kom fram till samma slutsats. Dags att rensa, göra plats för annat och starta om!

Önskar alla en fin dag! Nu blir det lunchlagande här hemma. Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s