Fånga dagens tillfälle, Feelgood, glädje, Happy feelings, Harmoni, kärlek till livet, love & light, lycka, magi, minnen, Personlig utveckling, Personligt, själslig detox

En sommar att minnas

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Jag skapar mina egna minnen

En lugn och stillsam dag idag, ”annandag midsommar” – skön söndag! Jag och mannen åkte till våra goda vänner i Viken på midsommarafton och vi bestämde på förhand att de skulle vara ”lite halvdåliga värdar” – alltså inget överjobbat och prestationsfyllt, utan bara chill och umgås.

Nu är mannen i huset en briljant matlagare och kvinnan en omtänksam och underbar vän och denna kombo gjorde vår midsommar till en av de bästa på länge! Vi fick påminna dem lite försiktigt om att vi hade en överenskommelse om att slarva lite ❤

Vi fick njuta av en supergod sillunch med en magiskt god matjesilltårta eller vad man ska kalla den? Bakelse? Hur som helst toppades den med skirat smör och va så god så det går inte att göra bilden rättvisa. Ni får se den ändå och liksom bara försöka förnimmas om smakupplevelsen 🙂 Ett matminne att lägga i minnesbanken.

Mums!

Skål för midsommar och varma dagar!

En viktig skål, ett minne och en påminnelse om att vara närvarande, umgås och trivas ihop. Ge tid för sköna samtal, lyssna på varandra och sätta sig in i andras tankar och känslor, vara en god vän, en god lyssnare, ett bollplank och sedan plötsligt bara komma in på goa minnen som framkallar Happy feelings – kanske mitt i något lite mera djupt. Frivillig vänskap, där inga pålagda floskler råder, det är bäst. Vi är vänner för att vi vill vara vänner, för att vi tycker djupt mycket om varandra, för att vi bryr oss om varandra och vill hänga ihop.

Den här sommaren, ja även under hela våren, har meningen: ”Var närvarande Jill” haft en särskild betydelse för mig. Som att jag stannat av tankarna om framtiden, om alla ”måsten” framåt och faktiskt deltar aktivt, att det är ok att vara mer närvarande här och nu och inte hela tiden ligga steget före. ”Det ordnar sig” känslan infinner sig utan motstretande motstånd lite mera. Samtidigt som jag vet att jag ofta måste ligga steget före, planera och ha hängslen och livrem – så sjunker det in i mig att de där tillfällena måste väljas med omsorg och likaså behöver jag bjuda in mig själv i närvaron med andra, som att jag får göra så, som att det faktiskt är precis så det ska vara. Jag ska inte stå lite vid sidan om. Insikten är att jag ofta gör det, oftare än jag själv har insett.

Visst är det coolt att vi i alla åldrar fortsätter vår personliga utvecklingsresa?! Att vi kan få syn på oss själva och nästan se på sig själv ur en annan synvinkel? 🙂 Sånt blir jag lite pepp av att tänka på! 🙂

Upplevelser jag uppskattar mycket!

Alltså, det finns ju en drös saker jag uppskattar mycket och jag är en sann uppskattare av livets innehåll! Men när det åker fram en gitarr i natten och det är lite tända ljus och det knäpps lite lagom trallvänligt på strängarna…då myser jag som mest! Nu fick jag inte filma min man när han drog av ett par favoritlåtar, men jag kan spara i hjärtat och le varje gång jag ser honom och våra 2 musikaliska vänner framför mig – i midsommarnatten och när ungdomsfesten som tystnat i kvarteret. Det är sällan vi är uppe så sent, men klockan blev halv två innan vi borstade tänderna 🙂

Två spelemän ❤

Avslutning på midsommardagen på underbara Råå ❤

Det är märkligt på något sätt hur man bara kan tokgilla ett ställe så som jag gör med Råå i utkanten av Helsingborg. Ska jag flytta från mitt älskade fiskeläge, ja då får flytten gå dit känner jag 🙂

Svalkande vandring längst stranden och Sune passade på att bada lite.

Tack till våra vänner! Tack till min make! Tack till min hund Sune! Tack till mig själv för denna helg! Även ibland om man inte känner sig riktigt på topp, så är det ens eget ansvar att vända skutan åt bättre horisonter (sa hon klämkäckt)… men det ligger en sanning i det, även om den kan kännas utmanande. Det finns en del huvudbry och saker som ska lösas inför framtiden, men just här och nu så kan jag också bestämma mig för att välja in ”Happy feelings” i mitt liv.

Somriga hälsningar från Kapten Jill – en världsomseglande världsmedborgare

Jodå, vi åt tårta vi! En fantastiskt god midsommartårta med extra allt smak! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s