Fånga dagens tillfälle, Happy feelings, Harmoni, kärlek till livet, konsekvenstänk, love & light, lycka, magi, mod, Personligt, själslig detox, styrka

När allt kommer omkring

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Så är det ganska bra att bara va mig själv

Så går jag där på morgonpromenaden idag igen. I skogen som är knallgrön och vindarna som susar kraftigt i trädkronorna och det känns mäktigt på något sätt. Fåglarna kvittrar högljutt och på de mjuka stigarna kommer lugnet som alltid och den där kraften som gör att jag känner mig urstark och jordad. Här hör jag hemma viskar det inom mig och leende går jag där med Sune hund och tänker att livet är fint på så många vis. Ibland har jag svårt att känna det i hjärtat trots att jag vet och mitt sunda förnuft säger det till mig. Ibland tycker jag det är svårt att leva…. Sedan många månader tillbaka så talar skogen till mig, den vill att jag kommer varje dag och ja…det gör jag, för där mår jag bra och liksom ”lagas” själsligt. Flera av mina nära vänner säger samma sak – att skogen kallar på dem numera. Sune skuttar förnöjd omkring där inne i skogen och svalkan som är det bästa för honom nu ❤ Han har ingen aning om att hans matte också skulle vilja skutta lätt på foten, men där är jag inte än 😉

Jag minns ett råd jag läste om

Å så tänker jag att precis så, var det ju. Behöver ”bara” påminna mig själv igen, för jag vet ju att jag själv sitter inne med det bästa för mig. Planen är klar inombords 🙂

Min känslighet för allt runtomkring är bökig mellan varven. Det där med att stänga om sig, sätta gränser och vara i sitt eget fokus. Det är inte alltid lika lätt som det är att säga det, ge någon råd om det eller även ha som egen plan. Vi är alla mänskliga, vi faller alla igenom då och då.

De goda samtalen. De samtalen börjar hos mig själv. För att reda ut. För att känna av och då behövs det en viktig sak för att börja. Att ge mig själv tiden och förutsättningarna för att ens börja en process om det behövs. Så lätt det är att bara flyta med, att skjuta upp det till en annan dag… en annan dag som blir en vecka, en månad och kanske till och med år bort eller kanske aldrig.

En låt på en blandad lista på Spotify

Kan stå för starten till en tanke, som blir en känsla, som blir en plan för något. Ett beslut som ska fattas. En justering av en redan satt agenda. Ett förändring, avslut och början på något nytt.

Är det spännande eller mest bara läskigt? Visst känns det alltid tryggare att fortsätta i samma spår som man alltid har gjort, för man vet vad man får för resultat och riskerar liksom inte att bli besviken. Men allt rullar verkligen bara på, åren… som man kanske bakefter får en känsla av att man förlorat för att man spelade safe…

Återigen – den där självrespekten & sitt eget värde

Det här behöver vi påminna oss om. Om och om igen. Verkar det som…

Om jag inte ”får” vara mig själv, vem ska jag då vara? Eller är det ok att vara ”Beautiful & crazy”, att bara vara jag? Självklart! Å ändå så svårt…. eller vad tycker du? Ilandsproblem eller faktiskt en viktig bit i sitt eget personliga liv? ❤

Återigen slås jag av att det inte spelar någon roll alls i vilken ålder man är i. Det kommer och går de där känslorna. Visst blir vi klokare och mer erfarna med åren, men vi är också i ständig utveckling och förändring. Oavsett ålder, verkligen. Å vem vill bli blasé och skita i vilket? 😉

När jag skriver om sådant här så är det nästan alltid en blandning med mina egna tankar och olika saker jag läst om, pratat med andra om eller fått lyssna till. Till slut ska det ut i en text. Jag har varit sparsam ett tag. Det är också skönt. Att inte varken behöva eller känna av eller ha ett krav på mig att prestera utifrån någon annans krav. Det är väl en av de bra frihetskänslorna tänker jag!

Jag är så mycket mänsklig och känslig. Jag har lastat av, stuvat om och för det mesta förlikat mig med det som är jag, det som är mitt liv som jag lever och är i fred med mycket. Förstå att ingen kan veta allt om mig eller hur det är att gå i mina skor, lika lite som jag kan veta det om någon annan. Vi är så mycket mer än det vi någonsin kan visa eller ska visa andra.

Så slutkontentan för dagens text blir att det är dags för ett utvecklingssamtal med mig själv (igen). Brukar du ha de där samtalen med dig själv? Tror det är bra för alla mellan varven. Bjuder på ”mina” frågor för dagen som behöver justeras i svaren lite tror jag 🙂

Namaste! /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s