Fånga dagens tillfälle, förebild, Feelgood, glädje, gränslös, Happy feelings, Harmoni, kärlek till livet, love & light, lycka, magi, mod, Personlig utveckling, Personligt, själslig detox, styrka

Trasig kan bli hel igen

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Jag vandrade i skogen idag

Vår magiska skog, som omgärdar vårt kvarter och som lyser magiskt grön just nu. Jag och vår hund älskar att gå omkring där varje dag året om, men det är verkligen speciellt just nu i grönskan. Stigarna leder oss runt och har flera olika utgångar och vägare igenom och runt. Vi har utforskat dem alla, utom en som går i motsatt riktning till alla andra… den ska vi ta en dag tänker jag, en dag med mycket tid och ork i benen 🙂

Det händer något inom mig när jag går där och lyssnar på alla skogsljuden. Vindarna som susar i trädkronorna, alla de olika fåglarna som kvittrar, svaga ljud från båtmotorer som tar sig ut till havs eller tillbaka till hamn. Någon snickrar i sommarstugeområdet, eller klipper gräset eller sågar… bakgrundsljud som känns behagliga. Men jag lyssnar också på tystnaden och andas in den friska luften som känns renare på något sätt därinne i det gröna.

Bilden är tagen för 2 år sedan. Det är faktiskt mycket grönare nu än på bilden 🙂 men samma skog.

Glädjeskutt och bubbligt

Min hund är energisk, luktar på precis allt och yster som en kalv ❤ han är fin och jag är tacksam över att han får mig att ta mig ut i skogen och ner till havet. Utan honom hade jag inte kommit ut och in i magin, helt säkert!

Det känns skönt idag och friskt på ett sätt som får mig att bubbla inombords och nästan, bara nästan, tar jag små glädjeskutt! Vågar inte ta ut svängarna för mycket eftersom det är små grenar, rötter och stenar på stigen. Bitvis måste jag passa varje steg så jag inte trampar snett.

Senaste tiden skriver vänner och såna som skapar event om skogsbad. Det anordnas vandringar och folk samlas. Själv vill jag helst gå ensam och bara känna in allt. Men när jag går idag så tänker jag på att jag badar ju skogsbad varje dag! Sista månaderna har jag längtat in i skogen och hellre gått där än ner till havet… lite märkligt för att vara jag. Havet och stranden är styrka och energi för mig. Skogen…den ger mig något annat, något som jag förmodar att jag behöver mer nu, mer än havet och stranden.

Så kommer den där meningen i huvudet, där på stigen vid en portal över ett stengärde. En av mina fina vänner har bett mig att krama på träd och idag minsann döpte jag trädet vid portalen till ”Portalträdet” och kramade om det lite grann försiktigt medans Sune hund kikade på mig och fick stå still ett litet tag. ”Trasig kan bli helg igen” var meningen som kom.

Är det så? sa jag… till mig själv. Ja så är det, svarade jag mig själv. ”Jag är hel igen. Jag har varit trasig, men det är jag inte längre. Jag vet och känner hur jag ska göra och jag behöver liksom inte förlita mig på andras vägledning längre, för jag vet själv och det blir bäst för mig.”

Den största rikedomen är LYCKA!

”Den girige blir aldrig rik” sa min man en gång i början när vi träffats. Vi pratade om olika ämnen och sedan har denna mening återkommit i olika sammanhang. Den stämmer väl. Likaså att ”Mycke vill ha mer” och aldrig får nog, måste alltid öka och jaga mer och mer…

Den största ”rikedomen” är verkligen att få känna mig lycklig. Att tillåta mig att känna lycka. Att se mig omkring och vara lycklig i stunden, för allt omkring mig som jag varit med och skapat i mitt eget liv.

Saker kan skapa upp tillfällig lycka, likaså ett besked om löneförhöjning eller tillbaka på skatten. Men det är inte där lyckan bor, i det materiella eller pengar på kontot. Att ha förmågan att känna sig lycklig mer det jag har, med livet, med människorna omkring mig, att känna kärlek till både mig själv och de jag älskar… Det är det viktiga för mig. Det är det sanna värdet på vad som är viktigt och på riktigt.

Att leva och agera inifrån och ut och inte tvärtom – utifrån och få insidan att bli lycklig.

Varsågod alla som läser mina rader. Ni får min nyckel till äkta lycka, helt gratis. För lycka kan aldrig köpas för pengar ❤ (Där fick jag till det! 😉 )

Goda råd är inte alltid dyra

När jag ger av mig själv, så ger jag utav glädje, utav tillfredställelsen att göra någon annan glad, för att ge möjligheten att må bättre, känna sig lite gladare, piggare, smärtfri osv… sån är jag. Jag frågar ”Vad kan jag hjälpa dig med idag?” ❤ Jag agerar inifrån mitt hjärta och ut till andra. Som jag alltid har gjort. Nu har jag fått det här till att landa inom mig. Jag hade det där inom mig hela tiden, jag var redan ”allt”, jag behövde inte ”bli nånting” – Jag är redan allt jag behöver vara och det är gott nog.

Hänger ni med? Vad kan jag mer göra för att få er andra att förstå, om ni inte hittat det inom er än? Mitt sätt är att inspirera, göra mina tankar synliga genom de skrivna orden. Jag vill vara tydlig, men säkert kan det verka krångligt. Det kommer landa en dag. Det kanske tar lite tid. Men har du läst mina rader, så är du på väg, då har du påbörjat en djup resa inom dig själv.

Upp med hakan ❤ Allt kommer bli bra! Lita på dig själv! Ge dig själv kärlek i överflöd – villkorslöst.

Trasig kan bli hel igen! Gör som havet: VÅGA! / Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s