Arbetarklass, både feelbad och feelgood, de dolda koderna, Familj, Fånga dagens tillfälle, glädje, gränslös, Happy feelings, Harmoni, Historien upprepar sig, kärlek till livet, konsekvenstänk, love & light, lycka, magi, mammakärlek, mänskliga rättigheter, mod, ord är makt, på gränsen, Personligt, Samhället, styrka, Upp till kamp, Utmaning, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

Vem är väl jag att…

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

ta mig rätten att yttra mig?

Jag lät gårdagen passera efter diverse innehåll. Distans är bra ibland och en samlad (och sansad?) bild gör sig bättre i dagens ljus. Hur skriver och förmedlar jag i kärlek? När allt inte direkt kan connectas till den känslan? Svar: Jag vänder och vrider på det så där lite lagom.

Efter en delvis rörig dröm i natt med lite samma återkommande tema blev jag i drömmen ståendes vid ett vägskäl. Någon frågade mig vad jag skulle göra nu? Mitt svar och val blev drömmens viktigaste innehåll som jag minns tydligt. Svar:” Det är bra med mig. Det handlar väl egentligen mest om att jag behöver välja och det var inte svårt, bara det att jag inte ställt kravet på mig själv att välja vilket jag borde gjort för länge sedan”… sedan valde jag det bästa för mig ❤ Nu kommer det bli sinnesro inombords (och i drömmarna) på riktigt.

Så nu sitter jag vid köksbordet denna gråmulna dag och summerar. Idag har jag tagit ledigt från kundbehandlingar och andra inbokade planer. Ringde min fina vän igår med tårar brännande i ögonvrårna, la mig platt och fick kärlek och fin vänskap tillbaka i massor ❤ så värdefullt och priviligierat att ha de där fina människorna runt mig ❤ Tack!

Ja, så vem är väl jag då att ta mig friheten att tycka, att yttra mig fritt och våga?

Jag är Jill Lagerqvist, en kvinna med många strängar på min lyra och jag har min fulla rätt, precis som alla vi i detta landet har, att säga vad jag tycker och tänker. Det fria ordet, yttrandefrihet och valfrihet. Mina egna ord behöver inte krävas på källgranskning varje gång jag yttrar mig och har en åsikt. Det har gått aningens för långt i folkets iver att utöva härskartekniker in absurdum på varandra! Vad/vem i hela friden behöver jag försvara mig inför och lägga upp bevis för?

Mina ord, min uppfattning, mina lärdomar och erfarenheter. Punkt! . Så länge jag andas fritt så ska jag mellan varven ta bladet från munnen och yttra min åsikt i all min enkelhet, utan någon dokumenterad högutbildningskategori, utan med egen förmåga att tänka, känna och ta lärdomar av vad livet gett mig. Min förmåga till detta är min styrka och den har växt sig starkare med åren och jag är idag medveten om att den kan vara provocerande och inbjuda till osäkra människors tillkortakommande med plumpa anklagelser och försök att trycka ner mig med det där förbaskade härskarteknikutövandet. Kanske skulle det vara på sin plats att lära sig att vara ”icke dömande” nu? För om jag accepterar fullt ut vad andra tar för beslut i vaccinationsfrågan, så bör jag bli bemött med samma självklara respekt för mina val. Och det utan att bli anklagad för att vi aldrig blir ”av med skiten” eller att jag inte tar mitt mänskliga ansvar.

För många år sedan nu fick jag ett mail av en fd. kollega där hon gav mig kraft som jag behövde i en svår situation i livet. Raderna ser ni nedan på bilden och dessa har jag sedan burit med mig och tillslut haft förmågan att ta till mitt hjärta helt. Jag är spjutet!

Jag tror varken hon eller jag kunde veta då för 18 år sedan vilken betydelse det skulle få för mig ❤

Jag delar denna vidare till var och en av er som behöver den ❤

Skänk dig själv en stund att låta ”allt” sjunka in

Liven stormar, allt runt oss stormar, åsikterna, debatterna, galenskaperna blir fler och fler och mitt i allt detta står vi alla. Många orkar varken stå emot, sätta sig ner och tänka/känna för att fatta besluten och många har sakta invaggats i det där ”trygga” i allt låta ”någon annan” fatta alla besluten och så följer man själv, som ett får, den fålla man riktats in i. Fine! Gör så om det är det du vill och orkar med. Men spar din energi till dig själv, dina barn, din familj ❤ Lägg inte dina sista ynka krafter på att trycka ner de som vill kämpa för en bättre framtid för allas barn och barnbarn. Eller är det helt enkelt så att du tillhör den kategorin människor som får ny energi av att trycka ner någon annan i din väg, någon som inte tycker som dig, eller som i många fall nu – när fd kritiska människor till regeringar mfl helt plötsligt kräver att alla ska lita blint på just dem? När vi alla helt plötsligt inte får önska en öppen debatt och vilja få lov att lyssna på ”för och emot”, se hela världsbilden utan dessa nedstängningar och totala blockningar från mycket av det som händer runt oss både i vårt eget land och i övriga världen?

Vet ni, det var precis detta som skedde för mindre än 100 år sedan vid det där kriget, det 2:a världskriget. ”Deras kamp då en gång för länge sen”…

Vet ni, vi står inför en annan sorts kamp. Ingen har blåst in med krig på det gamla vanliga sättet. Men beprövade gamla tekniker används, på ett finurligare och mer tekniskt anpassat sätt, med samma psykologiska strategier.

Vet ni, för exakt 100 år sedan fick svenska kvinnor och vissa minoritetsgrupper för första gången gå till vallokalerna och ha rätten att vara med och välja vilka som skulle styra vårt ärorika land Sverige! Känn på det… 100 år sedan bara… Läs mitt tidigare inlägg där jag nämnt lite om livet från förr, som inte är alldeles för långt tillbaka, men ändå viktigt. För det är kanske mer viktigt än tidigare att hålla lite koll på vår egen historia. Skit i kungarna i England! Läs på om vårt eget nu ❤

Historiska händelseförlopp återkommer i annan form? – Feelgoodbloggen

Att säga ”Jag orkar inte, jag bara gör det, så blir alla andra tysta, de som tjatar.” Nä, tyvärr det där köper inte jag. Tänk tillbaka på vilka strider och modiga kvinnor (och säkert vakna män) fick kämpa för att få den självklara rätten att rösta, att göra sina röster hörda och vilka kamper som utspelade sig för att kvinnor skulle få komma ut på arbetsmarknaden, kampen att dela upp sysslorna i alla fall en del i hemmen osv osv… andra kämpade med näbbar och klor för det vi tar för givet idag i vårt kära land. För att jag och du skulle få det bra. För att vi har en unik föräldraledighet att ta del av i vårt land. Bara ett av många exempel. NU är det vår tur att ta tag i vår tids utmaningar och inte vara undfallande! Jag har fått en röst, en styrka och urkraft att använda mig av och jag tänker använda den! Att luta sig tillbaka och inte ta ansvar nu, det är att svika kommande generationer. Visst finns väl ändå viljan att vara med och kämpa och fightas för dina barn? Var en bättre samhällsmedborgare än att sopa allt under mattan! Nu, inte sen!

Ingenting kan tas för givet. Idag är vi mitt uppe i det som tidigare visats på framtidsfilmer, i något annan tappning, men ändå läskiga liknelser. Men det känns jäkligt overkligt och vi vill verkligen inte kännas vid det. Toppen! tycker vissa om den fortfarande stora massans ointresse och strutsbeteende! Desto mer ”Autobahn” minsann! Andra tycker bara att allt det här är för mycket. Fine! Se tidigare avsnitt om fåren i fållorna!

Gå i alla fall in i försöksgruppen och programmet med öppna ögon!

Dina val kommer avgöra fysiska skillnaden för dig för all framtid framöver, till ditt sista andetag. Så ge dig i alla fall möjligheten att med öppna ögon och sinne veta vad du ger dig in på. Försöken kommer pågå i ett antal år till, men du själv kommer få vara en del i dem för alltid från och med nu när massvaccineringarna är igång på allvar.

Eller står du upp nu, så som jag har valt att göra. Jag tänker inte tystas. Jag tänker inte tillåtas härskas över eller tryckas ner med halvtaskiga och halvdolda anklagelser om att ”såna som jag” inte bryr mig om andra! Jag bryr mig om andra och mig själv och det gör jag utan att vara en del i försöksprogrammen som nu rullats ut. Framförallt brinner jag för barnen & ungdomarna – låt de få sinnesro, hitta glädjen och tilliten till oss igen ❤

Den här artikeln (ja i en ifrågasatt sight, men det är ju där de får läggas nu) är lite av de tankar och sådant som jag tagit del av och som fått mig att vilja veta mera. ”10 orsaker till varför jag inte kommer ta något covidvaccin” – Nya Dagbladet

Frihet under ansvar

På ett rapsfält stod jag för några år sedan vid just denna tiden. Något klickade inom mig, en av alla insikter kom och jag bara visste att frihet är något av det viktigaste för mig.

Frihet att få vara en ansvarstagande, fritt tänkande människa med hjärta och omtanke om både mig själv och andra. Att jag är ämnad att göra min röst hörd, att jag också är viktig och har ett värde – precis så som vi alla har – jag & du – du & jag.

Kanske hör jag hemma blad vildvittror och andra fritänkande, frihetstörstande individer – so it will be ❤ Tack för orden! Tack för tiden! Tack för all lycka och kärlek i mitt liv! Tack för alla fina vänskapsband jag flätat med underbara människor som ser värdet av villkorslösheten, frivilligheten att ha band emellan oss som är hållbara, men töjbara ❤ Tack för Er alla! // Queen of fucking everything and anything 😉 /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s