Fånga dagens tillfälle, Feelgood, glädje, Happy feelings, Harmoni, kärlek till livet, love & light, magi, Personligt, styrka

När knoppar brister ut i blom

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

En gråmulen dag

Regnet strilar, det blåser kallt och känslor av höststämning kommer över en. De där gråa dagarna som är helt nödvändiga på så många vis… Jorden behöver blötas ner, växterna drar åt sig välbehövlig vatten och en puff i grönskan tar fart. Solens strålar värmer och ”bakar” knopparna färdigt.

Utanför köksfönstret ser jag hur vårt fina Japanska körsbärsträd är fyllt med knoppar som vill brista ut i full blom. Men detta året vill våren inte riktigt infinna sig, den tvekar och backar fram och tillbaka. Är det därför dikten skrevs, för att det var en vår som denna, som tvekar lite… för visst känns det som att det nästan kan göra ont när knoppar brister ❤

Här inne sitter jag och kurar med en kopp kaffe och småfixar med olika jobbrelaterade projekt. Just nu känns det som att jag landat i bra saker som känns gott i hjärtat ❤

Idag är det en del luckor i min arbetsdag vilket jag känner är precis som det ska vara. Kvällen blir lång med kundbokningar, men just i detta ögonblick en paus. Det är något särskilt inom mig idag som böljar fram och tillbaka, något som gör mig skör och ödmjuk, eftertänksam och uppfylld av känslor. Jag antar att det är precis som det ska. En låt kom i mitt huvud och just nu ska saker fram genom musik verkar det som, för det poppar upp från ”ingenstans” ❤

Den här versionen var så underbar! Ser ni hans glädje, hans harmoni som strålar?

Ett budskap tänker jag

Att låten kommer i mitt huvud utan någon vidare koppling med något annat, ser jag som ett budskap både till mig själv och ni som tar er tid att läsa när jag skriver. Ser du detta så är det till dig ❤

Världen är vacker (också) och det är som en påminnelse om att det är det här som är viktigt att hålla fokus på och orden i låten bekräftar det som de flesta av oss uppskattar i livet. Innerst inne. Min önskan är att fler och fler landar in i en ödmjuk tacksamhet, ett uppvaknande till vad som är viktigt och vad man bör lägga bakom sig nu. Alla hårda ord, alla arga känslor – släpp dem försiktigt att lösas upp bland molnen. Ha fokus på de små sakerna som ger stor glädje. Ha fokus på allt fint som finns att göra här och nu, bara så, inget mera…

Håll ut

En sång till kom i mitt flöde idag som jag delar vidare. Så fint ❤ Men även det här är en riktlinje i vad vi bör fokusera på. Tacksamhet! Håll ut kära Ni! ❤

Tack Bo Kaspers Orkester för er stora låtskatt! Som att öppna en skattkista och hitta guld, musik utav guld!

Kanske är livet skört, men oj så vackert

Jag vilar vidare i känslan som böljar inombords. Jag är ödmjuk och tacksam över förmågan att känna livet och se ljus och kärlek. Lägg inga pekpinnar på varandra mera nu, inga knäppar på näsan och ge inga skuldkänslor för de som inte är redo eller på banan just nu. Vi behövs alla på olika sätt.

Livet är wonderful ❤ Kram/J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s