Fånga dagens tillfälle, Feelgood, glädje, Happy feelings, Harmoni, hälsa och välmående, kärlek till livet, love & light, lycka, magi

Röran utanför får va

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Aktiva val för själsfriden

Den här veckan har råden kommit från olika håll om att vila, grunda och bara vara. Så skönt! Inom mig har jag låtit saker stilla sig. Att aktivt ta ett steg tillbaka har inneburit ett större lugn inombords.

Så fort jag kikar ut på nätet möts jag av ett aldrig sinande flöde som genast fyller upp en med en massa känslor om allt möjligt. Det är omöjligt att värja sig skulle jag vilja påstå.

Men det jag mer och mer försöker göra är att styra mitt flöde och välja mer aktivt. Främst vad jag vill ha fokus på och i andra hand välja bort vad jag inte vill se, så mycket det nu går. Här känns det som att jag behöver vara sträng och bestämd emot mig själv och verkligen hålla på disciplinen. Lätt att sväva iväg…

Vad gjorde vi innan?

Idag känns det som att vi alla är ständigt uppkopplade och mer eller mindre medvetet alltid är on-line… ska bara kolla av lite snabbt, flera ggr i timmen, fall i fall, vill inte missa något. Shit vilket beroende vi är i! Jaja även jag, bara dumt att verka chill och att det gäller bara alla andra.

Jag är ingen bakåtsträvare, men jag känner helt ärligt att jag önskar just detta tillbaka när vi inte var så uppkopplade. För det gjorde att vi inte var så förvirrade i våra hjärnor av allt vi ser, läser och lyssnar på via cyberspace. Nu är det galet på många sätt.

JAG VILL INTE MERA! har varit min känsla läääänge, men ändå så kan jag inte låta blir. Kan du? Hur gör du iså fall? ❤

Men vi har ju alla våra val att göra. Mitt val borde ligga i att vara off-line mycket oftare och jag ska i helgen verkligen fundera på vad jag gjorde innan som fyllde mitt liv med glädjande innehåll på riktigt, i det verkliga livet. Trädgården har varit min oas, min energipåfyllning, min stilla tillflyktsplats där hjärnan rensas och jag tänker på…. inget särskilt mer än gräva, rensa ogräs, plantera, skapa, fixa och arbeta med kroppen. Den dåliga ursäkten är att vår lilla ”bastardhund” Sune röjer i planteringarna, vilket har gjort att jag pausat det mesta och minskat ner. Men det är ju verkligen en dålig ursäkt och jag får helt enkelt hitta på kreativa lösningar på det lilla bekymret.

Så helgen, den är min frizon, denna helgen i alla fall. Jag önskar sinnesro, balans, energipåfyllning, glädjefnatt, kreativitetsflöde och massor av frisk luft.

Vad ska du göra i helgen? 😉 /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s