Uncategorized

”Du gamla – du fria” är inte längre helt sant

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Det känns overkligt det här med framtvingandet

Att det skulle gå såhär långt det trodde jag faktiskt inte. På något sätt ville jag lita på att vi fortfarande lever i en demokrati, men nej det anser jag nog inte att vi för fullt ut nu längre. För ett år sedan, bara ett år sedan, kunde väl ingen i hela världen tro på denna utvecklingen? Men kanske på något sätt så måste det gå alldeles för långt? Det finns fortfarande så mycket människor som tillhör ”de sovande folket” runt om i hela världen. Eller vad vet vi egentligen om vad som VERKLIGEN sker i andra länder då vår svenska nyhetsrapportering undanhåller så mycket för oss. Mer än vad vi kan ana faktiskt. Varför? Det får tiden utvisa antar jag.

En artikeln jag ”sprang på” nyss fick mig att gå i spinn. Fast jag är modig så valde jag att ”bara” skriva här. Jag vet att det hålls koll på mig då jag ser i min statistik att det är läsare från USA, Kina, Irland, Förenade EU mfl så än en gång: Hej hej till er! ÄR ni vanliga människor så kan ni ju skicka ett meddelande. Men annars, I know and feel you! 😉

Uppdrag att vara projektledare för utvecklingen av en digital infrastruktur för vaccinationsintyg – Regeringen.se

Texten jag först skrev schabblade jag bort och kanske var den ändå för stark att skrivas, så jag ser det som så att den inte skulle bli offentlig just nu 🙂

Vad är det som ska till nu?

Wake up call finns, men det går sakta… ändå är jag fullt medveten om att varje enskild person har sin egen resa att göra i det här.

Människor är uppskrämda, har låst sig i rädslorna och en del kan inte tänka klart. Igår kom en tanke över mig att media har sett till att många går omkring och förmodligen känner det som att de spelar Rysk roulett för sig själva och sina anhöriga. En högst otäck känsla måste det vara och också en förklaring till denna totala låsning och oförmåga att ta in mer än det de matas med.

De är rädda och har hört att vem som helst, helt random kan dö av C och detta gör att de lever i skräck. De kan inte känna någon tillit och de kan inte ta in att det går att förebygga massor genom att ta hand om sig, boosta sitt immunförsvar, vara ute i friska luften och naturen, ändå göra hyfsat mycket härliga saker och njuta stressfritt av allt det underbara i vår värld. Det går helt enkelt bort det mesta. Du ser dem irra runt med munskydd och skräckslagen blick i samhället, för de vågar ut om de tar på munskydden och tror då att de är heligt skyddade och bortser helt från varningarna som kommer (från i deras ögon konspiratoriska människor) om att det finns farliga nanopartiklar, parasiter och andra asbestliknande ämnen i flera olika fabrikat av munskydd och att de är direkt farliga och ohälsosamma att använda. Att de har motsatt effekt. Nix! Det spelar heller ingen roll att av alla som smittats på överever i snitt över 99%, för media har tutat i dem att de kan dö ändå. Ändå är det statistiskt sätt mycket troligare att de dör i någon annan typ av sjukdom eller olycka. Viken totalmakt media har över folket! Skrämmande!

Sen har vi en regering som totalt tappat greppet anser jag. I dagsläget är min åsikt att jag kommer att rösta BLANKT vid nästa val för jag vet inget parti som verkar anse att det är viktigt att värda om frihet, medmänsklighet eller demokrati längre… låter helt bisarrt, men det är min uppfattning nu efter att ha läst på, studerat och tagit del av sakliga material, lyssnat på läkare, biologer, forskare och professorer som försöker göra sina röster hörda. Varför kommer det inte fram i medias kanaler? Är det inget som folk tycker är konstigt att det inte tillåts debatter och att man släpper in människor med annan åsikt som har stora kompetenser? Sen när började folk lite blint på allt som sägs i media? Är det av den förlamande rädslan de flesta hamnat i? Det är min egen gissning och den är ju inte särskilt kul.

När man försöker vara något för att pleasa andra…

Läser ibland vissa ”kåsörer” som verkar göra allt för att blidka det ”stora massan” och vara en public pleaser för att få många likes och hjärtan. Just nu lite bara komiskt och det är lätt att se igenom det, men men var och en gör det som de själva anser bäst om man låter egot styra. Samma person som jag särskilt syftar på menar på att det är dumt att lyssna på hjärtat, för det är smartare att lyssna på hjärnan och förnuftet – samtidigt ska det mjukas upp i kanterna för just de där likesen, kramarna och hjärtanden. Vad det ryms bakom den agendan undrar man ju numera… 🙂

Men i alla fall, Detta inlägg stannar här på bloggen i dagsläget. Var bara tvungen att skriva några rader. /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s