förebild, Feelgood, glädje, Happy feelings, Harmoni, kärlek till livet, konsekvenstänk, Liv och död, love & light, lycka, magi, mammakärlek, mod, ord är makt, på gränsen, Personligt, Samhället, styrka, Utmaning, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

Bara vara mig själv

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Allt annat än sant och äkta går bort

En text från en av alla de bra låtarna hon har med viktiga budskap att ta till sig, poppade upp direkt. Lyssna, ta in och det här kan faktiskt kännas ganska aktuellt för en hel del. Dagen då du vaknar upp och inser saker… att det kanske var en ”matning” man bara lät ske, för att ”de” faktiskt borde gå att litat på…

Jag har tröttnat rejält nu på likgiltigheten

Faktiskt så är jag trött på ”vanligt folk” som bara skiter i att tänka efter, att känna in och fundera på vad som är rimligt respektive inte rimligt. Det är vi alla som är samhället, landet vi lever i. Det är för lättvindigt att bara stjälpa över allt ansvar och sen i efterhand skylla på politikerna OM vi inte i alla fall har protesterat och försökt föra talan för vår sak. De MÅSTE lyssna på sina folkvalda! Vi har gett dem förtroende och de bör vara rädda om det, förvalta väl och se till vad som är bäst för flest. De har en skyldighet att bjuda in fler i debatten som vill få komma till tals. Det handlar om rättigheter, det handlar om yttrandefriheter och det handlar om att faktiskt vara intresserad av att se saker ur olika synvinklar. Det sker INTE idag! Idag stängs många konton på sociala medier ner då de är av annan åsikt, som inte har med kränkande människosyn att göra utan helt enkelt vill få dela andra synvinklar på världsläget. Hur kan vi bara låta det ske så enkelt? Hur kan ni som bara viftar bort känna att ni med gott samvete bara struntar i det? Ni har väl barn och en del barnbarn och en del även barnbarnsbarn? Ni med barnbarnsbarn borde verkligen känna av att vissa saker upprepar sig nu? ❤ Blir hemskt ledsen och förtvivlad när jag ser denna totala likgiltighet från så många…

Ändå är det för exempel bara 100 år sedan vi kvinnor fick rösträtt i vårt härliga land SVERIGE! Fattar ni? Ni vet hur fort åren går… det är ingen lång tid. Var är alla de starka kvinnorna som vill kämpa för sig och sina barn? Varför vågar ni inte nu? Det är lite nu eller aldrig tema på det som sker. Det här kommer få konsekvenser för de generationer som kommer efter oss. Därför bör det ligga i ens intresse att försöka sätta sig in lite mer.

Det börjar alltid med en själv

Så även denna gången. Det är lätt att känna sig maktlös inför allt som sker, men ändå är det viktigt att börja någonstans och det bästa är att börja med sig själv. Jag har släppt helt vad andra eventuellt ska tycka och tro om mig. De som känner mig vet att jag är en varm, omtänksam, äkta medmänniska. Jag vill väl och jag vill se till en större helhet där vår frihet, våra mänskliga rättigheter och framför allt kvinnans rätt att få ta plats blir en självklarhet. Kvinnor står ofta för mjukare värden som behövs i denna världen. Inte alla, nej jag vet, en del spelar på männens spelhalva, den som är det mer olika kvinnans mjukare värden, då de fått inmatat att om de ”vill komma någonstans” är det bara den manliga spelplanen som gäller… den får man tänka till på ett tag 😉

Därför kommer jag mellan varven fortsätta sticka ut hakan och jag hoppas att i alla fall få med en eller ett par stycken varje ”hakutstick” som kan vara med och sprida goa ringar på vattnet… ❤ För jag tror på just det, att kvinnorna kommer få ta en naturlig större plats och att det visas hänsyn och ses som mervärden att lyssna och föra in även de mjukare värdena i större utsträckning. Tänk att ens behöva skriva det här… men ja, det är viktigt ❤

Vi behöver inte ”ta över” hela världen, men få ta plats och göra världen ljusare, med mer äkta och sann varm kärlek tror jag att vi alla mår bra av. Män kan äntligen släppa på imagen om den där alltid så tuffa och stenhårda attityden som ju ofta är pålagd för att man redan som liten pojke förväntades ta på sig ansvaret och inte gråta om det gjorde ont nånstans… ❤ Alla människor bär på både manligt och kvinnligt inom sig, nu kommer tiden då det feminina äntligen får ta plats och mjuka upp våra hjärtan ❤ när det sker så kanske en del av galenheten och rädslorna försvinner och de där mörka kan fasas bort, då rädslorna får vika undan för mycket värdefullare egenskaper som ljus, kärlek och ärlighet. De fula baktankarna, maktmissbruk, maktbegär och härskartekniker försvinner för de har ingen verkan längre.

Precis så är min önskan och tanke. Det börjar med mig själv. Jag har underbara vänner som är likatänkande och jag hoppas vi blir fler och fler som vaknar upp nu, snart, inom en snar framtid och bygger ett helt nytt slags samhälle där alla får ta sin plats ❤

Välkommen! ❤

Tills dess…

Jag vägrar vara rädd!

Vad vill just du som läser det här? Vilken värld vill Du leva i? Vilka vill Du leva tillsammans med?

Jag har en stark tillit till att allt kommer bli bra igen, bättre än det var förut, inte tillbaka till hur det var förut. /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s