Familj, Fånga dagens tillfälle, Feelgood, Harmoni, kärlek till livet, love & light, magi, Personlig utveckling, Personligt, Samhället, styrka

Vad är ett rikt liv?

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

En fråga med många olika svar

Det är lätt att bli hemmablind och inte uppskatta det livet man lever. En mening som tåls att upprepas och tas in. Tror vi alla hamnar ”där” mellan varven när livet mest går på rutin. Nu får jag uppfattningen att fler och fler liksom vaknar upp ur långa dvalor de befunnit sig i, kanske många år då allt bara spunnit loss i rallyfart. Jag tror att det är bra faktiskt.

När mycket är dåligt behöver vi alla titta på vad som är bra, trots allt, och se det lilla i det stora. Kanske är det faktiskt så att allt sker av en anledning? Till och med utlysandet av en världspandemi, trots en hel del tvivel på om den verkligen existerar och varför… Därom tvistar de lärda och numera hela världens befolkning. Förr, innan internets genomslagskraft gick allt långsammare med information och ryktesspridningar och medias makt var inte lika stor. Det handlade mer om att skapa den där riktigt iögonfallande löpsedeln som satt uppe i ett dygn vid alla affärer som sålde tidningar.

Nu tror jag att fler och fler faller in i ett gäsp faktiskt över allt. Det blir vardagsmat och lite som när man ropar att vargen kommer hela tiden och så… uteblir den där stora smällen på nåt sätt. Samtidigt är det fler som tar del av annan info då de toktröttnat på nyhetssändningarnas ensidiga malande en gång i kvarten med samma klipp, samma tragg och väldigt lite positivt att säga. För jag tror att vi börjar fatta att det inte är hållbart.

För vad är viktigt på riktigt? som jag skrev om sist.

Så nu nästa fråga: Vad är ett rikt liv?

När allas ”värld” har krympt så till den milda grad att den mesta tiden tillbringas i hemmet, så finns där ju verkligen tid för eftertanke. Det förekommer inte så mycket andra verkliga synintryck sedan ett år tillbaka och har man tröttnat på tv/radio så blir det till att se sig omkring i sin omgivning. Vad är det vi får upptäcka då?

Kanske kommer tacksamheten till en nu? Insikterna om hur man själv lever och har det blir liksom så tydligt. En av de tristaste ursäkterna som slitits ut de sista årtiondena är: ”Jag har inte tid”. Helt säkert! Men nu har vi alla mer tid för annat i livet och detta har också delat upp människor i olika kategorier.

En del är nog faktiskt nästan helt apatiska tyvärr… de får liksom ännu mindre gjort än förut eftersom de inte ser någon mening, tänker att det hinner jag ju göra imorgon eller någon annan dag.

Andra, med överskottsenergi och en stor portion rastlöshet, tar ut sig med att renovera och fixa i varenda hörna. Pengarna ska ju läggas på nåt 😉 De klarar helt enkelt inte av att stanna upp någon längre stund och säger frankt att de mår bäst av att vara aktiva och ha saker att göra.

Någonstans där emellan är nog bra att ta sikte på funderar jag själv. På något sätt så tror jag att det är en mening med allt det här och att just att chilla mer, sätta sig och faktiskt fundera, hinna ikapp sin själ och landa i insikter som kommer till en när vi stillar våra sinnen – det är detta som är den stora grejjen. Kravet att prestera… som alltid ligger där på lur. Kanske är det den första insikten att ställa en fråga till sig själv, vad det är jag försöker ”bevisa” eller kanske ibland springa ifrån?

Kanske måste fler lära sig läxorna innan det vänder?

Den stora kollektiva personliga utvecklingsresan började för ca 1 år sedan på ett djupare plan än de flesta ens har kunnat ana eller ta till sig. Det blev liksom dags att dra i nödbromsen. Visst, vi kan ju idag få se de mest otroliga teorierna om varför saker sker nu och att det finns en Kabal (eller vad det nu heter) och kanske, bara kanske så är det så, men iså fall känner jag att det också ingår i hela meningen med det som sker. Om det nu finns en grupp människor som styr med järnhand, för egen vinnings skull och med en teori om saker och ting, som kanske fått någon slags storhetsvansinne, som tror att de kommer att lyckas… så kommer även fallet och prövningarnas tid för dem. Att mörker skulle vinna över ljus, det är jag helt övertygad om är helt fel. Det vi alla behöver känna in är nog att minska sitt eget personliga mörker och vända sig mot ljuspunkterna. En enda liten ljuskälla kan lysa upp en hel värld. Mörkret kan aldrig släcka ljuset så att säga.

Jag känner en stor tillit till att livet vill gott även om vi alla får mötas av stora och små prövningar. Det börjar smått, men om vi är stängda och inte tillräckligt uppmärksamma så får vi om samma prövning i olika utmaningar tills de faller på plats inombords. Jag själv är absolut inget undantag och jag är ödmjukt tacksam för även de riktigt tuffa kamperna jag fått till mig i livet. Vi får nog lov att bortse från när vi mister någon som lämnar jordelivet, men i det mesta annat som sker så finns där kanske något som den som kommer ur prövningen kan se en mening med? Ibland, eller ofta, så kan man inte se det förrän man har det bakom sig och fått distans.

För mig så är det många olika faktorer som spelar roll för att leva ett rikt liv. Förutom ett stort pengakapital så finns där flera viktiga bitar som gör livet rikt och viktigt på riktigt. I listan nedan finns ingen egentlig rangordning, allt får finnas med som viktigt och tacksamt för ett rikt liv enligt mitt sätt att se på mitt eget liv ❤

 • Att få leva tillsammans med de jag älskar allra mest. Att vi får uppleva och göra stora och mindre saker ihop och skapa minnen. De bästa minnena är ofta de enkla, när vi fick skratta, njuta och ha det bra. Att jag får vara en del i vår egen ”Vi-unit” som vi har ❤
 • Att vi får vara friska och må bra både fysiskt och mentalt.
 • Vi har ett hem som är välkomnande, inbjudande, varmt och hemtrevligt. En charmig blandning med mest gammalt, men en del nytt. En salig röra, men ändå ett hem vi tycker om att komma just hem till, att vara i, laga mat, leva och njuta av.
 • Vi har allt vi behöver och mer därtill. Vi behöver inte fräsa på eller vara överdådiga, men vi behöver heller inte snåla med precis allt.
 • Vänner, goda och nära sådana har vi. De betyder mycket och vi uppskattar vänskap och även olikheter och tycker om varandra, respekterar varandra och kan ha roligt tillsammans. Så länge det är en tillåtande vänskap behöver man aldrig vara orolig för oliktänkande. Vi umgås för att vi gillar varandra precis så som vi är helt enkelt.
 • Tak över huvudet, värme, vatten, el och tillräckligt med pengar för att betala de räkningar som kommer i vår brevlåda och annat 🙂 Basic kan tyckas, men väl värt att vara tacksam över och känna som en rikedom!
 • Vår hund Sune tillför en sådan enorm lycka! Han är klistret mellan oss, han är ovillkorlig kärlek, värme, tillgivenhet och gör oss ännu mjukare inombords. En viktig familjemedlem som vi är så tacksamma för!
 • Glädjen över vår altan och baksida, friheten att kunna gå ut och ta en fika i solen, grilla, sola, umgås, slappna av, njuta av stillheten, av trädgården, att kunna släppa ut Sune hund på baksidan där vi har gjort en innergård med staket och den mysiga miljön – det är en sann rikedom.
 • Frihet är också att känna sig rik och hög på livet. Att inse och förstå att naturen är till för oss alla, att vi kan vandra fritt i skog och mark, bada och vandra längst stränderna, tälta och stanna till över natten var som helst nästan, tala någorlunda fritt även om jag idag säger det med viss tvekan… men rättigheten finns fortfarande och den är så värdefull.
 • Att till slut komma fram till insikten att varje dag är en gåva att vårda och känna tacksamhet över. Varje dag jag får leva och andas är värdefullt.
 • Konsten att njuta av god mat, skön musik och härlig stämning. Att insupa alltihopa och bli varm inombords och känna ”Lucky me!”

I det lilla kan det stora växa fram

Jag har i ganska många år nu läst och studerat lite då och då angående Attraktionslagen. Den är enkel, men också svår. Den handlar i första stegen mycket om att komma till insikt med vad jag själv har för ”automattankar”, de där motsägelsefulla tankarna som fungerar som bromsklossar för att få flow i livet. De där evinnerliga frågorna om hur, varför och när. Övningar i att släppa på de här frågeställningarna. Övningar i att inte ha fokus på bristerna i sitt liv. Övningar i att inte säga ordet INTE framför eller MEN som en andra del av en mening. Lite som ordlekar. Ändå är det viktigast med vad jag har för känsla, för vibbar inför olika önskningar. Det trixiga är att det här är något en själv får ta sig tid att studera och liksom omprogramera sig i. Ju mer grubblare och fast i träsket med att mala och älta man är, desta mer utmaning att lära sig och liksom omprogrammera sig.

Ändå är det viktigaste att på riktigt KÄNNA LYCKA och TACKSAMHET (sålänge du inte har skuldbelagt detta ordet och egentligen tänker tacksamhetsskuld över order tacksamhet) 🙂

Med detta sagt så är ingenting omöjligt, men det kan krävas små dagliga övningar i att omprogrammera sig. För när allt kommer omkring så blir det viktigt på riktigt att känna sig tacksam över det liv jag lever, när jag har redat ut för mig själv vad som är viktigt på riktigt och när jag gjort de här övningarna, så kommer jag att landa i att jag alla redan lever ett rikt liv ❤

Allt är möjligt kära ni! Låt polletterna trilla ner, en efter en, välkomna insikterna i ditt eget liv, så som det är och framför allt – öppna upp ditt hjärta. Det är då magin blir på riktigt!

Love & light – good vibes – good life – feelgoodlivet! 🙂 /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s