Fånga dagens tillfälle, Feelgood, Harmoni, kärlek till livet, love & light, magi

Drömmer mig bort en liten stund

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Första känslan av grusade planer

Vi skulle åka iväg på den där efterlängtade kryssningen när jag skulle fylla 50 förra året. Allt var bokat och planerat och vid denna tiden för ett år sedan började jag mentalt förbereda mig att vara utan min son i över 10 dagar i sträck och även vår lilla Sune bus skulle husas in hos snälla människor.

Rutten skulle börja med en extra natt i Venedig. Denna romantiska plats som vi skulle få landa i och uppleva, som skulle bli den där härliga starten på drömresan! Både jag och maken ville få uppleva även Grekland, de vitkalkade husen med blåa dörrar, gränderna, dofterna, miljön, de vackra blommorna och maj månad är perfekt att få skåda all grönska. Vi skulle hoppa i land på Bari, Santorini, Kos, Corfu, Dubrovnick och min 50-årsdag skulle firas på Corfu. Magiskt!

Men den 11/3 2020 gjordes pandemin offentlig och första känslan kom att det här kanske aldrig blir av, i alla fall inte när vi hade planerat resan… Men det var ganska svårt att inse och vi skulle dessutom betala in resterande belopp senast den 15/3 vilket blev lite märkligt, men vi betalade och hoppades på en snabb lösning! Vår proffsiga researrangör berättade att rent krasst så var det att föredra att betala in allt utan att avboka, för då var chanserna att få tillbaka de mesta av pengarna bäst. Avbokade vi resan så skulle vi förlora nästan 10 000 kr. Det visade sig sedan också vara bäst, då alla resor ställdes in och kryssningarna runt medelhavet ansågs vara extra besvärliga. Pengarna landade så småningom tillbaka hos oss i slutet av sommaren.

Vår resrutt:

8 Days − 7 Nights
FRIDAY 15/05/20 Venice, Italy −−:−− 17:00
SATURDAY 16/05/20 Bari, Italy 14:00 20:00
SUNDAY 17/05/20 AT SEA −−:−− −−:−−
MONDAY 18/05/20 Santorini, Greece 07:00 19:00
TUESDAY 19/05/20 Chania, Greece 07:00 17:00
WEDNESDAY 20/05/20 Corfu, Greece 12:00 19:00
THURSDAY 21/05/20 Dubrovnik, Croatia 07:00 13:30
FRIDAY 22/05/20 Venice, Italy 09:00 −−:−

Drömmen fick bli bättre än verkligheten

Det var ett ”lyxproblem” det där med att resan blev inställd. Vi var helt på det klara med det och vi förstod ju i maj att det var allvarligare än någon av oss vanliga människor först kunde ana. Vi accepterade att drömmen fick fortsätta vara dröm, i alla fall ett tag till. Samtidigt var vi tacksamma att vi inte hann iväg och hamnade mitt i allt kaoset.

Vi är inte så resvana jag och maken. Livet har innehållit sådant som gjort det svårt att vara iväg mer än 2-3 nätter i rad. Men vi fortsätter leva på hoppet och jag har kvar min önskan och vilja att få komma iväg och uppleva de ljumma kvällarna, dofterna och allt vackert. Kanske stannar delfinerna kvar i Venedig så jag får lov att se dem i sitt rätta fria element ❤ När jag skriver så ler jag. Hoppet och känslorna inför att vara förväntansfull får hela mig att spinna som en katt. Allt kommer ordna sig till det bästa, så småningom blir världen och människorna klara med allt som behöver klaras upp.

Kanske hinner jag läsa på lite mer inför när resan blir av nu? Kika på närliggande smultronställe och kanske vi ska vara iväg lite längre när vi ändå är? Vem vet 🙂 Denna sommar blir det att uppleva de fina smultronställena som finns i närheten och vi bor ju själva i en sommardrömsidyll så det finns absolut ingen mening att klaga. Jag känner en enorm tacksamhet över där vi bor, att vi kan välja bort mycket av det som pågår som vi inte riktigt tycker är rätt och riktigt, att vi kan fortsätta vara och känna oss fria i så stor utsträckning.

Svenskarna är fortfarande de starka, fria folket i stort och smått. Även om vi har påverkats mycket så är jag fullt och fast övertygad om att vi kommer stå enade om vi måste gå ända dit hän ❤

Fortsätt håll drömmarna vid liv!

Jag blundar en stund. Jag känner inom mig att lugnet är min följeslagare, ljuset visar mig vägen, kärleken är stark, friheten driver fram det bästa inom mig och styrkan kommer som vällande svallvågor och skapar ringar på vattnet, krusningar och letar sig in överallt där det behövs.

Namaste! /Jill

Det här har varit en av mina drömbilder i ganska många år. Verkligheten kommer ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s