Familj, förebild, Feelgood, Harmoni, kärlek till livet, love & light, mod, ord är makt, Personlig utveckling, Personligt, Samhället, själslig detox, styrka, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

Visuell detox

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Beslutet som förändrar mycket för mig själv är taget

Kära läsare! Jag har förfärats, försökt scrolla snabbt förbi och hålla mitt eget fokus på ljus & kärlek. Men vet ni, det går inte riktigt hur jag än försöker… så nu nyss kom tanken om att det faktiskt går att pausa alla människor i facebookflöde som sysslar med sådant som jag tycker är direkt eller indirekt mobbing. De har en kränkande inställning till andra, som inte tycker som de själva, med nedlåtande undertoner och de matas och intensifieras av att hitta det ena värre än det andra, som de sedan delar med sig av till alla andra. Vi kan inte längre skylla på massmedia enbart, eftersom många sköter det här med masspsykos själva väldigt effektivt. Ska faktiskt inte lägga mera energi på att skriva något mer om det än att jag vägrar ta in denna hätska och motbjudande, nedlåtande och kränkande attityd och därför börjar jag med att pausa alla dessa människor nu ett tag. För att på så sätt slippa ta in allt det jag inte önskar. Mitt flöde kommer bli en goare flow i, det är jag helt säker på! ❤ Det kommer alltid vara OK för mig att vi tycker olika, i de flesta sammanhang tycker jag det är så utvecklande att ta del av andras tankar, visioner och uttryck – så länge man gör det med ödmjukhet och inte med en nedlåtande betoning. Det är ju så vi kommer framåt, utvecklas och finner på nya förbättringar! Men det andra, det lämnar jag nu med kärlek och hoppas de alla finner en bättre väg och insikter om vad livet handlar om.

Själslig detox

När jag rensar och skapar mer utrymme för det som är viktigt för mig själv så ger jag mig själv kärlek, respekt och omtanke vilket kommer spilla över ännu mera härligt till hela min omgivning.

För många år sedan, år 2002, så lärde jag känna en kvinna på en utbildning jag gick. Hennes livshistoria berörde mig på djupet och jag har många gånger haft hennes räddning för sin och hennes yngsta son med mig och applicerat den i flera olika saker. Hennes historia är dock så tragisk och det önskar jag ingen att få uppleva. Men det hon sa var så sant för mig och med ett djup svårt att ta in. Hon blev ställd på ruinens brant inom så många olika områden av det vi kallar livet och hennes slutsats var: ”När vi har fått nog på riktigt, först då lämnar vi det som gör oss illa.” Innan dess sker olika processer inom oss där vi utmanas, behöver tänka till, men när vi har fått nog, då är det nog.

Så för mig har nu den visuella och själsliga detoxen startat och jag ser fram emot att renas på olika sätt och med det som känns äkta och ärligt, med det som sker i största respekt för alla.

Jag hittade en ny underbar musikvideo på YT som jag delar med mig av här:

Lyssna och fylls med vibbarna! ❤

Feelgoodlivet

Det handlar ju om att hitta tillbaka till det jag själv vill leva i, att ”normalisera” mitt eget liv eller att faktiskt skapa om mitt liv – för att skapa det liv jag själv vill leva. 1 år av röra, till slut behöver alla hitta till sitt eget som känns bra inombords på riktigt.

En god vän hjälpte mig på traven när jag fastnade i en sorgsen stämning över ”allt”. Utdrag i det hon skrev till mig var: ”Jag tror att det som är meningen ska rullas ut, rullas ut. Det goda har redan vunnit! Att allt bara stramas åt, fast man ropat på xxx. Det känns som att det är meningen att det ska bli mer och mer absurt för att fler ska vakna. För att vi ska få till en förändring på riktigt. Jag lever just nu som att det orimliga inte finns. Men visst – emellanåt inser man ju verkligheten och det är heeeelt galet. Jag betraktar allt som en film, som ett skådespel.”

Kanske är det här en förklaring att vi verkar uppdelade i olika tyckande och faktiskt därav lever i parallella världar i mångt och mycket? Där känner jag en enorm tacksamhet att de jag omger mig med till vardags har ett öppet och tillåtande sinne, där det inte spelar någon roll att vi inte tycker likadant och att vi respekterar varandra ändå. Ungefär som att några av mina finaste vänner och jag delar helt olika politiska uppfattningar och ändå kan mötas i en varm vänskap. Där finns ingen känsla av att mäta sig eller se ner på olika synsätt, som ändå i de flesta sammanhang handlar om att målet är det samma, bara olika vägar att ta för att nå dit ❤ Tack för er alla!

Ingen mening att titta bakåt, bara framåt och framför allt vara här & nu så mycket som bara är möjligt. I morse fick jag syn på en bild som handlade om det jag själv precis kommit fram till och jag tror den är bra för alla att göra, i det som är nu. Att ha ett personligt utvecklingssamtal med sig själv. Kanske borde vi alla ha det med jämna mellanrum?

Gör gärna det här och spara dina svar där du kan se dem och påminna dig själv om dem.

Över tid kommer säkert dina egna svar att ändras, en del behövs inte mera, en del behöver läggas till osv. Just att släppa taget om, sker enligt min egen erfarenhet i olika steg. Det beror i mitt fall på att jag kan belägga mig med skuldkänslor och en smula skam över att släppa taget, men i de flesta fall så inser jag också att det är viktigt att just släppa taget…

Det börjar och slutar alltid med mig själv i vad det än gäller. Jag väljer, för jag har ett val att förhålla mig till allt vad livet erbjuder mig. Det jag håller fokus på växer och det är just detta jag tror är det viktigaste att förhålla sig till nu, för alla. Sakta vaknar vi till den värld vill vill leva i och som vi vill lämna vidare till generationerna som följer.

Varma söndagshälsningar från mig – till mitt sista andetag alltid i kärlek & ljus från mig till dig ❤ /Jill

Wake up friends!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s