både feelbad och feelgood, kärlek till livet, konflikthantering, konsekvenstänk, Liv och död, love & light, mod, ord är makt, på gränsen, Personligt, Samhället, styrka, vuxenansvar, wakeup call, yttrandefrihet

This is a wakeup call (again)!

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Människan har lång väg kvar att gå verkar det som

Se den här färska dokumentären, sen kan vi snacka vidare! Låt oss göra återgången lite kortare!

https://www.svtplay.se/video/30291114/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-34-coronakampens-pris?fbclid=IwAR2BuquFlA5ltHV7VYqMuID-HWuMlAZR-woAOR5qfmCka57ERUYP7LlcGSU

Någonting är ju verkligen fel när vi sitter och beklagar oss och vägrat ta del av vad som egentligen sker i de hårda restriktionernas spår. Mår direkt illa när jag tänker på varför det är så här. Det finns ETT enda stort svar på det: Det egna EGOT styr!

Jag har varit en av dem som har försökt med ett relativt ödmjuk betoning och samtidigt uppmanat till att använda kärlek, omtanke och respekt. Men samtidigt har jag också fått en hel del människor i min fb-krets som numera tycker att jag är jobbig, en del har tagit bort mig från sina vänlistor eller blockat mig så de slipper se mina inlägg. Shit happens! Faktiskt bryr jag mig inte! Jag kommer fortsätta min linje, för jag har hela tiden känt att det jag står för har varit rätt i min magkänsla. Det har aldrig handlat om att jag struntar i allt, eftersom jag då har förespråkat respekten och omtanken som 2 av 3 viktiga grundpelare. Utan hellre om att se på möjligheter, låta det få vara en öppen, lugn och saklig debatt och bjuda in till humana lösningar. Att låta kunniga människor få komma till tals och inte med hot tystas som varit riktigt hemskt att ta del av.

Det är inte sunt att skapa upp en sådan rädsla!

Att friska människor ska gå omkring och vara rädda för andra friska människor…bara det är osunt och så det har blivit. Vi vanliga medborgare har fångats i den fällan och tillåtit oss att påverkas, suttit och glott på varenda nyhetssändning och stängt av vår egen hjärnas egenskaper till att tänka förnuftigt och rimligt. Detta har nu lett till att yttrandefriheten inskränkts rejält och vi är såååå lindrigt påverkade av staten ändå i vårt land, trots allt. Se dokumentärens små inslag om hur regeringar runt o i länderna kring oss använt sig av polis och militär in absurdum! (har tyvärr också fått sett filmbevis på att så har skett i vår huvudstad också i vårt land, men det kommer kanske så småningom till allmänhetens ögon när drevet kommer gå) Samtidigt sker allvarliga våldsbrott, sexuella utnyttjanden av barn, hunger och svält, fattigdom och misär, dödsfall runt om i världens främst fattiga länder som helt kommer i skymundan…

En stor del av alla som ingått i att piska upp den här hetska stämningen som numera råder överallt på sociala medier, är de samma som skänker pengar till de fattiga barnen i Afrika och cancerfonder… så se dokumentären och känn sedan in hur jävla ont det gör i hjärtat att låta det sjunka in att ganska mycket är galet. Att jag ens ska behöva känna att jag skärper tonen i mina inlägg känns hemskt, men… jag känner en enorm frustration och jag har längtat efter att just SVT skulle våga ta fram ett sånt här inslag. Enligt mig har de väntat alldeles för länge, men samtidigt så ska vi ner på botten och människor ska offras hårt innan det händer något. Fy 😦

Det känns som att jag skäller på folk rätt ut i luften och det kanske jag gör? Men låt det då få va så. Ännu ett wakeup call. Jag lägger åter igen in detta klipp från Madonna – samma som jag gjorde i höstas.

Vad tror ni De vill säga med detta uppträdande? Vad visste de redan då som inte vi andra vanliga visste?

Vi är skyldiga att göra om och göra rätt nu. Vara medmänniskor och faktiskt använda vårt sunda förnuft. Vi har ingen rätt att döma varandra, men om vi får insikten att något inte blev helt rätt är det vår skyldighet att göra gott, säga förlåt, förlåta och sträcka ut våra händer till varandra igen

Alla har sina egna strider att utkämpa, men LIVET är en gåva och det innefattar att LEVA, NJUTA & VARA TILLSAMMANS ❤

Slopa de hårda restriktionerna NU! Låt vårt land får vara en förebild, låt oss få bevara självständigheten och tilliten till att vi medborgare kan göra en insats som blir vägledande för andra på ett humant vis. Sluta lägga kraft på att skälla på varandra ❤

Tack för ordet! /Den kärleksfulla, omtänksamma & respektfulla medmänniskan Jill – en helt vanligt ovanlig mamma, fru, vän och fri själ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s